Karsten Kroon: “Amstel winnen zou heel mooi zijn”

dinsdag 1 februari 2011 om 07:30

Voor Karsten Kroon was 2010 een teleurstellend seizoen. Bij zijn nieuwe ploeg BMC Racing kon de 35-jarige Drent onder meer door een val in de Waalse Pijl niet laten zien wat hij in huis heeft. Nu staat hij aan de vooravond van een nieuw wielerjaar. Tijdens de presentatie van zijn ploeg BMC in het Spaanse Denia sprak WielerFlits-lid Il Piccolo Airone met hem.

foto: Il Piccolo Airone

Zijn eerste jaar bij zijn nieuwe ploeg had hij zich anders voorgesteld. “Voor mij was het een van de slechte jaren uit mijn carrière,” vertelt Kroon. “Vanaf het begin heb ik lopen worstelen met mijn vorm. Die leek tijdens de Amstel Gold Race weer terug te komen. Ik werd daar negende. Maar een paar dagen later viel ik in de Waalse Pijl en dat was de inleiding voor nog meer ellende.” Desondanks herstelde Kroon snel en was hij op tijd fit voor de Tourstart in Rotterdam. “Ik ben snel terug gekomen, maar ik was zeker niet 100 procent. De wil om de Tour te rijden was erg groot. De kans om daar weer te kunnen starten was juist een van de redenen waarom ik ben overgestapt naar BMC. Zeker met de gedachte dat de Tour in Rotterdam zou starten. Ik ben de Tour best goed doorgekomen, maar heb verder ook niets extra’s kunnen brengen.”

Zijn verwachtingen van het nieuwe wielerseizoen zijn hooggespannen. “Ik ben erg onder de indruk van de progressie die de ploeg laat zien. Er is goed nagedacht over welke renners er bij moesten komen, maar ook over het materiaal en training. Door verschillende versterkingen kunnen we beter voor de dag komen tijdens de voorjaarsklassiekers. Voor een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen heeft de ploeg heel veel potentie met renners als Ballan, Hincapie, Burghardt, Van Avermaet, Phinney en mijzelf. Ik denk dat we daarmee zeker mee kunnen doen voor de hoofdprijzen.”

Zelf hoopt hij in eigen land te kunnen schitteren in de Amstel Gold Race. “Dat zou heel mooi zijn. Ik ben er in 2009 al een keer tweede geworden en daar winnen zou nog mooier zijn. Vorig jaar heeft de ploeg, en met namen Cadel Evans, tijdens de wedstrijd heel goed voor mij gewerkt. Cadel heeft me heel me veel uit de wind gezet en heeft me maak naar voren gereden.”

Kroon heeft bij BMC nog een contract tot eind 2011. “Ik wil eigenlijk nog wel een paar jaar fietsen en dan graag bij BMC. Er zit een mooie groei in de ploeg en ik heb het naar mijn zin. Ik wil zeker nog aan het WK in Valkenburg in 2012 meedoen. De kans wereldkampioen te worden in je eigen achtertuin is niet veel renners gegeven. Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat als ik de Amstel win dat ik dan meteen stop met wielrennen en dan als winnaar 15 kilometer naar huis fiets. Maar als ik wereldkampioen wordt, doe ik dat misschien ook wel!”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair