Juul-Jensen na eerste WorldTour-zege: “Niet verwacht vooruit te blijven”

Juul-Jensen na eerste WorldTour-zege: “Niet verwacht vooruit te blijven”

foto: Sirotti

dinsdag 12 juni 2018 om 18:38

Christopher Juul-Jensen wist vandaag in de Ronde van Zwitserland zijn eerste zege op WorldTour-niveau te boeken. De voor Mitchelton-Scott rijdende Deen maakte onderdeel uit van de vlucht van de dag, en wist in de gutsende regen het peloton af te houden in finishplaats Gstaad. “Ik ben dolgelukkig. Ik had niet verwacht dat we vooruit zouden blijven”, zo laat hij na afloop weten op de ploegsite.

Op de laatste klim van de dag, de Saanenmöser, reed Juul-Jensen samen met Nans Peters weg van zijn medevluchters. De Deen leek vervolgens te moeten passen bij een aanval van de Fransman, maar hij wist in de gladde en bochtenrijke finale op en over de AG2R La Mondiale-coureur te gaan. “Ik zag dat hij de bochten iets langzamer nam.”

“Ik wist op die manier het gat te dichten, en ik besefte dat ik gelijk door moest gaan om een kans te maken. Het waren drie lange kilometers naar het vliegveld, maar ik ben zo blij met deze zege. Ik voelde dat de vorm goed was na een hele sterke Giro. Ik ben dolgelukkig”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

pirazzi 12 juni 2018 om 19:21

We bleven ook niet vooruit, alleen hij.

TrEb 12 juni 2018 om 19:27

Met z'n ploegleider?

Headlines

Materiaalzone

Populair