Jürgen Roelandts: “Was al een tijdje geleden dat ik kon winnen”

Jürgen Roelandts: “Was al een tijdje geleden dat ik kon winnen”

foto: BMC

maandag 5 februari 2018 om 09:28

Jürgen Roelandts weet na vijf jaar weer wat winnen is. Tijdens zijn debuutwedstrijd voor BMC wist de Belg zondag de slotrit in de Ronde van Valencia te winnen door Danny van Poppel te vloeren in de sprint.

“Het was al een tijdje geleden dat ik kon winnen, dus dit voelt geweldig”, zegt hij tegenover Sporza. Zijn vorige overwinning dateert alweer van februari 2013 toen hij de slotrit in de Tour Méditerranéen won.

“Ik ben in de winter van ploeg veranderd, in augustus ben ik geopereerd aan mij heup en ik heb een lange revalidatie achter de rug”, kijkt hij terug op een lastige periode. “We zijn nu een half jaar na de operatie en ik heb bewezen dat ik hard heb gewerkt én dat ik nog kan winnen”, aldus een blije Roelandts. “Ik denk dat ik alle juiste keuzes heb gemaakt de afgelopen maanden.”

Met zijn keuze voor BMC wist de Belg dat hij in koersen als de Ronde van Valencia zou mogen gaan voor dagsucces. “Ik wist dat ik met mijn transfer naar BMC sprintkansen zou krijgen in zulke wedstrijden en die kans heb ik gegrepen. Het doet veel plezier”, zegt de nieuwe rechterhand van Greg van Avermaet. “De voorjaarsklassiekers zijn het grote doel, met Greg als onze kopman”, blikt Roelandts alvast vooruit op zijn samenwerking met de Olympisch kampioen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chaba 5 februari 2018 om 09:35

Knap, dit zijn duidelijk de ritten waar hij nog voor zichzelf kan rijden. Hij maakt het hier toch waar. Ik denk dat Greg in de Vlaamse klassiekers veel lol aan hem gaat beleven.

tdv21 5 februari 2018 om 09:58

Geweldig dat hij het doet, zelden het iemand zo hard gegund.
Quasi elk jaar reageer ik wel ergens onder een artikel van Roelandts hoe hij de kwaliteiten heeft om jaarlijks 5x te winnen. Eerste wedstrijd bij nieuwe team en hij wint al direct.
Deze overwinning maakt eigenlijk ook wat pijnlijk duidelijk wat het probleem is met Lotto-Soudal: ze kunnen echt geen winnaars maken. Op geboren killers zoals Greipel en Wellens na moeten ze het hebben van sporadische prestaties van De gendt, Debusschere en co (niet dat ik oets wil afdoen aan die overwinningen, het zijn stuk voor stuk topprestaties). Mocht Benoot bij Quickstep, Sunweb of Scott rijden zou hij, denk ik, al wel zijn eerste zegen hebben behaald.,
Anyway op naar San Remo Jurgen. Laat die eerste Belgische zegen in 30jaar maar komen ;)

Secondant 5 februari 2018 om 10:00

Was een mooie slotkilometer. Naessen nam de verkeerde lijn in de bocht en schoot eruit, o.a. Van Poppel zat op dezelfde Lijn. Roelandts pakte een andere (betere) lijn en schoot zo prachtig onderdoor. Het is hem gegunt, sympathieke vent.

Vinyakke 5 februari 2018 om 10:35

@tdv 21
Frappante vaststelling inderdaad dat de vertrekkers bij LTS met Roelandts, gallopin en de Bie al samen 4 overwinningen hebben. We zijn net februari… Of en wat je daarachter kan zoeken laat ik in het midden. Ik weet niet of een Benoot het op een ander zoveel beter zou doen. Het is niet zo dat er bij LTS weinig gewonnen wordt met hun beperkt budget…

Viktrodriguez 5 februari 2018 om 11:57

Ik ben benieuwd wat hij kan doen in de schaduw van Van Avermaet, zonder de druk van de rol van absolute kopmanschap in de voorjaarsklassiekers, die hij jarenlang gehad heeft bij Lotto.

de buschauffeur 5 februari 2018 om 13:00

Ben benieuwd wat de afspraken zijn als het in een van de koersen van Van Avermaet op een spurt met 30 man uitdraait en beide nog aanwezig zijn.

Mwielerfan 6 februari 2018 om 00:11

Dan kan hij mooi aantrekken en van avermaet naar finish loodsen. Heeft ie mooi geleerd voor greipel.
Bij lotto kon Gilbert best wat winnen trouwens.

Headlines

Materiaalzone

Populair