Jürgen Roelandts keert als ploegleider terug bij Movistar

woensdag 16 november 2022 om 10:24
Jürgen Roelandts keert als ploegleider terug bij Movistar

foto: Cor Vos

Jürgen Roelandts maakt vanaf volgend jaar weer deel uit van Movistar. Niet als renner, maar wel als ploegleider. De inmiddels 37-jarige Roelandts reed de laatste jaren van zijn wielercarrière voor de formatie van manager Eusebio Unzué.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Roelandts kwam in 2019 en 2020 als renner al uit voor Movistar. Na twee seizoenen in Spaanse loondienst besloot hij een punt te zetten achter zijn wielerloopbaan, maar nu keert hij dus weer terug als ploegleider. “Ik behaalde in dienst van Movistar –  mede door blessures en pech – niet de beste resultaten uit mijn carrière, maar genoot wel echt van de sfeer. Ik heb altijd bewondering gehad voor de structuur van de ploeg en wil ze nu graag iets teruggeven”, laat hij weten in een perscommuniqué.

“Ik hoop te kunnen profiteren van mijn ervaring binnen de wielersport, ik wil de ploeg graag naar een hoger niveau stuwen. Ik heb na mijn pensioen ontzettend veel andere dingen gedaan, maar uiteindelijk heb je toch bijna je hele leven op de fiets doorgebracht. Het is mijn wereld en dan is het erg mooi als je een dergelijke kans krijgt als ploegleider. Ik wil mijn ervaring graag doorgeven, vooral op klassiek gebied. Denk aan het rijden over kasseien, het verkennen van parcoursen en zaken als bandenspanning.”

Nog twee nieuwe ploegleiders
Roelandts is overigens niet de enige nieuwe naam in de volgwagen van Movistar. De Spaanse ploeg heeft met Yvon Ledanois en Xabier Muriel nog twee nieuwe ploegleiders aangetrokken. De 41-jarige Muriel was in het verleden al sportief directeur bij Euskadi-Murias en Caja Rural-Seguros RGA, de 53-jarige Ledanois was in het verleden al eens werkzaam bij Caisse d’Épargne/Movistar en was daarna tevens ploegleider bij BMC en Arkéa-Samsic.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Massimo Bataille 16 november 2022 om 11:15

Zouden ze eindelijk eens wat durven inzetten op het klassiekere werk bij Movistar?
Met jongens als Jacobs, Norsgaard en Garcia Cortina hebben ze gerust wel potentieel om toch wat meer in de kijker te rijden

3 nieuwe ploegleiders en een Valverde die ook wel iets zal betekenen sportief. Dan moeten er toch ook vertrekken?

2
Cochise 16 november 2022 om 14:38

Toch wat meer inzetten op het winstgevende (wat UCI-punten betreft) Vlaamse/Noord-Franse werk.

Ik vind het verder wel een opvallende zet. Zag Roelandts wel bezig met de jeugd (eerst hele jonge sporters, dan beloften) maar als ploegleider bij volwassenen leek hij mij redelijk zachtaardig. Ook Movistar is een opvallende keuze. Toen hij daar reed zei hij nog dat z’n enige communicatie met de ploeg plaatsvond op wedstrijddagen zelf, voor de rest kwam materiaal met de koerierdienst thuis en zag hij nooit een andere renner of stafflid omdat ze geen stages of meetings hadden. Nu heeft hij plots bewondering voor de structuur?

0
Gangmaker 16 november 2022 om 12:21

Met al die nieuwe ploegleiders en raadgevers erbij bij Movistar, is daar eigenlijk nog plaats voor in de auto of moeten die met een minibus achter het peloton gaan rijden, zoveel ploegleiders kunnen niet in een gewone auto.

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone