Juraj Sagan (33) heeft met WK zijn laatste koers gereden

maandag 26 september 2022 om 14:52
Juraj Sagan (33) heeft met WK zijn laatste koers gereden

foto: Cor Vos

Voor Juraj Sagan, de oudere broer van Peter Sagan, was de WK-wegrit in Wollongong een bijzondere wedstrijd. De Slowaak heeft zondag namelijk zijn laatste wedstrijdkilometers als beroepswielrenner afgewerkt.

Na een dertienjarige profcarrière hangt Juraj Sagan zijn fiets aan de spreekwoordelijke wilgen. De Slowaak reed zeker geen anonieme afscheidskoers, aangezien Sagan wist mee te sluipen in de vroege vlucht van twaalf renners. Deze kopgroep werd na verloop van tijd echter weer ingerekend en niet veel later gaf Sagan er de brui aan.

Waar zijn jongere broer Peter uitgroeide tot een van de beste renners van zijn generatie, met drie wereldtitels, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en zeven groene truien als sportieve hoogtepunten, reed Juraj vooral in dienst. Als rechterhand van zijn broer, maar ook voor andere kopmannen binnen Liquigas, Tinkoff-Saxo, BORA-hansgrohe en tot slot TotalEnergies.

Op zijn palmares prijken echter ook vier overwinningen. In 2016, 2017, 2019 én 2020 kroonde hij zich namelijk tot Slowaaks kampioen op de weg. Twee keer stond hij met zijn broer Peter op het podium.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LeoR 16 26 september 2022 om 15:44

Vraag me vooral af hoe lang zijn broertje nog door gaat? Zal er na volgend jaar ook wel de brui aan geven zeker?
Al had hij gisteren, met een 7de plek, nog eens een mooie uitschieter.

3
RodyTur10 26 september 2022 om 17:14

Niet elke renner kan en wil zo bizar lang doorgaan als Valverde of Gilbert. Het is denk ik tijd voor Peter om ook te stoppen.

3
Abdel-Kader Zaaf 26 september 2022 om 17:22

Ik heb nu al het idee dat Peter Sagan meer voor het geld fietst dan voor zijn plezier. Veel lol lijkt hij niet meer te hebben. Of hij na volgend jaar doorgaat is wellicht ook een financiële afweging. Als er een ploeg is die de portemonnee flink wil opentrekken misschien wel.

4
Koers 26 september 2022 om 15:36

ah, een gezicht bij de naam

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 26 september 2022 om 15:14

Vandaar de aandacht tijdens de koers na afstappen. Vond het al een opvallend shot

0
plattenband 26 september 2022 om 21:54

Broertje Peter doet nu eigenlijk al ’n Gilbertje of ’n Terpstraatje of ’n Van Avermaatje of ’n Froomke of ’n …

m.a.w. over de productiviteitsdatum heen gaan en bij ’n kleinere ploeg nog enkele jaren vet scheppen zonder er eigenlijk iets deftigs voor in de plaats te presteren en gewoon teren op de naam van de voorbije glorie.

En jahhh, dit gaat uiteraard minnetjes opleveren, maar ik denk dat de meesten me (diep vanbinnen?) kunnen volgen.

0
NiM 26 september 2022 om 22:11

Toch hoop ik dat ie een goede winter doormaakt en nog 1 keer uitpakt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone