Jungels: “Op de Blockhaus ga ik meer afzien”

woensdag 10 mei 2017 om 14:28

Na de eerste aankomst bergop in de Giro d’Italia draagt de Luxemburger Bob Jungels de roze leiderstrui. De renner van Quick-Step Floors is blij met zijn trui, maar weet dat er zondag weer een zware test wacht. “Het is pas de vierde etappe. Mijn doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het eindklassement. Ik zal zien hoe lang ik het kan behouden. Alles is nu mooi meegenomen,” legt hij uit.

De komende dagen zal hij zijn trui verdedigen. “Ik ben in goede vorm en dit soort bergritten ligt mij wel. Maar ik weet ook dat ik aankomende zondag tijdens de beklimming van de Blockhaus meer af zal gaan zien tegen de lichte jongens zoals Nairo Quintana,” stelt hij vast. “Ik ben realistisch en weet wat mijn kracht is. De tijdrit bijvoorbeeld. Maar ik ken ook mijn zwakke punten. Ik zal mij focussen op het klassement en zo lang mogelijk proberen om in de roze trui te rijden.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Thailand 10 mei 2017 om 14:36

Gewoon prachtig voor hem dat hij het roze heeft, hij moet daar gewoon zo lang mogelijk van genieten! En er zijn ook zeker mogelijkheden voor een mooie top10 voor hem.
Voor de Quintana’s, Nibali’s en Kruijswijks is het ook prima, je wilt niet te vroeg in het roze.

PaulSchoonakker 10 mei 2017 om 14:52

Achja, een hoop open deuren in een standaard interview. Hoe verrassend, de roze trui die aangeeft dat hij zo lang mogelijk probeert in de roze trui te rijden.
In de categorie “ik hoop dat het examen niet moeilijk is” en “ik hoop dat het niet gaat regenen”. Want… andere mensen… hopen dat wel?

HoofdIsVrij 10 mei 2017 om 15:04

Volgens mij vergeten mensen hier dat Jungels vorige jaar al 6de werd in de Giro. Ik vermoed dat hij het dit jaar beter gaat doen.

lnnrt 10 mei 2017 om 15:29

Vorig jaar reed hij ook al in het roze.

pjam4 10 mei 2017 om 15:43

@Vrijhoofd: lijkt me sterk; de concurrentie is zeker verdubbeld t.o.v. vorig jaar, dus top 10 lijkt me al heel mooi voor hem, tenzij veel toppers uitvallen.

PaulSchoonakker 10 mei 2017 om 15:55

@HoofdIsVrij:
Klopt, hij werd vorig jaar 6e. Hierbij is het wel nuttig om te vermelden dat dit op 8:30(!!) minuut achterstand was op de winnaar. Als hij dit jaar aan het einde van de streep weer op eenzelfde achterstand staat, is hij zeker geen 6e dit jaar.
Maar ook Jungels kan natuurlijk verbeterd zijn, dus wie weet!

Striga 10 mei 2017 om 17:42

Op de Blockhaus gaat ie knal uit het wiel gepeert worden

schipperaar 10 mei 2017 om 17:49

@striga
Op basis waarvan, Luxemburgers weten wat klimmen is en he looks very sharp.

Jean Dumas 11 mei 2017 om 10:09

Voor de tweede keer een aankomst bergop is uitdagend, maar gezien de vorm en ontwikkeling van Jungels moet hij kunnen overleven. De sleutel ligt denk ik bij Quintana, die het in zich heeft op de Blockhaus het roze al te pakken, mocht hij willen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair