Jungels kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: “Vertrouwen in mezelf is heel groot”

zaterdag 6 april 2019 om 16:21
Jungels kijkt uit naar de Ronde van Vlaanderen: “Vertrouwen in mezelf is heel groot”

foto: Cor Vos

Bob Jungels is zondag misschien wel dé topfavoriet om de Ronde van Vlaanderen. De Luxemburgs kampioen van succesploeg Deceuninck-Quick Step won dit jaar al Kuurne-Brussel-Kuurne en maakte de afgelopen weken veel indruk in de E3 Binckbank Classic en Dwars door Vlaanderen. “Het vertrouwen in mezelf is heel groot”, vertelt Jungels.

“Het team heeft eveneens veel vertrouwen in me. Ik hoop dat ik dit vertrouwen zondag uit kan betalen”, zegt de Luxemburger tegen CyclingNews. “Ik probeer niet teveel aan winnen te denken. Ik zal gewoon mijn eigen race rijden en dan kan er in de laatste vijftig kilometer nog veel gebeuren. Ik ben erg vereerd dat ik als favoriet genoemd word door mensen, maar uiteindelijk zal het allemaal aankomen op de wedstrijd zondag en dan is al het speculeren in de weken voorafgaand aan de Ronde voor niets geweest.”

Het is opmerkelijk dat Jungels zichzelf in zo korte tijd tot topfavoriet in de Ronde van Vlaanderen gebombarbeerd heeft. Aan het begin van het seizoen was de Luxemburger namelijk nog helemaal geen echte klassiekerrenner: “Het verrast me wel dat ik nu zo goed ben. Ik had een goede winter en heb vervolgens een goede voorbereidingswedstrijd in Colombia gereden om vervolgens hier goed te zijn. Deze verrassing is heel erg welkom. Ik geniet er erg van en het is makkelijk om te genieten als je succesvol bent.”

“Ik heb geen problemen met samenwerken in het team, en dat zal ook geen problemen opleveren. We helpen elkaar daar waar het kan. In de E3 Binckbank Classic, toen ik zelf geen kans meer had om te winnen, heb ik bijvoorbeeld ook mijn ploeggenoot aan de overwinning geholpen. We moeten communiceren met elkaar en eerlijk zijn, dat is waarom het team zo goed werkt.”

Welke rol zal Jungels binnen zijn ploeg hebben zondag? Mogelijk weer als vroege aanvaller, een rol die hem de afgelopen wedstrijden goed bleek te liggen. Met een hint sluit hij af: “De afstand van de Monumenten ligt mij er goed en iedereen rijdt erg attent, wat mij de kans moet geven om de kans vroeger te openen dan de rest, gezien de ploeg om mij heen.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

iMrChris 6 april 2019 om 16:39

Verwacht veel afstopwerk voor Quick Step.

Punchagan 6 april 2019 om 16:47

Wat een renner toch. 6e en 8e in de Giro, 11e in de Tour, winnaar van LBL en nu ineens klassiekerspecialist. Zeker ook de manier waarop, namelijk vroeg aangaan, doortrappen zonder om te kijken, bevalt me. Deze man bewandelt de omgekeerde weg van Thomas, met verve. Ik zie hem niet winnen morgen, simpelweg omdat ik Stybar en Van Aert iets sterker en frisser acht. Maar in deze vorm kan die ook zomaar top 10 eindigen in Roubaix, als die mee had gedaan komende week.

Mwielerfan 6 april 2019 om 17:25

Wel meer dan top 10 zou ik denken. In Roubaix zie je vaker winst door vroeg aan te gaan, tijdje met kopgroep mee te rijden en die dan kapot rijden op laatste paar kasseien stroken. Lijkt me echt iets voor jungles

ikbenprocycling 6 april 2019 om 17:38

Sympathieke Klasbak die Jungels, maar ik zou zelf eerlijk gezegd teleurgesteld zijn als RVV 2019 een Jungels of zelfs weer een voorspelbaar DCQ meertrapsraket nummertje wordt. Daarvoor wil ik morgen eigenlijk niet de dag voor de buis hangen. Hopelijk gaat er meer gebeuren…

HSV 6 april 2019 om 18:30

+1

Doordrijver 7 april 2019 om 01:25

Wat ben je saai.

mark vv 6 april 2019 om 18:05

Geef hem morgen een goede kans. Maar denk dat van der Poel zijn vader gaat opvolgen morgen.

Jungle Man 6 april 2019 om 18:58

Ik verwacht dat er een groepje om de winst gaat sprinten. Dan zijn de kansen voor jungels klein en voor types als Sagan of kristoff groot .

Bummetje 6 april 2019 om 19:48

Fantastische renner inderdaad! Hij kan in principe alle 5 de monumenten winnen en zit net onder de absolute wereldtop tijdrijders en klassementsrenners. Als hij zich er echt op zou toeleggen kan hij wellicht ooit podium rijden in de tour, maar ik denk dat hij qua training en pieken zich toch vooral op het eendaagse werk blijft richten.

Vic413 6 april 2019 om 19:53

Wie mee ontsnapt met Jungels wint de koers.

HennieK 6 april 2019 om 20:07

Ik zie niet zo goed hoe Jungels kan winnen morgen (ook al is hij de sterkste in koers). Hij moet alleen aankomen, maar hij rijdt zeker niet EN v. Avermaet EN van Aert EN Sagan EN nog 1 of 2 toppers vd dag eraf denk ik, hij is gewoon te langzaam aan de meet. DQS verwacht ik niet zo sterk als in het begin van het seizoen (om voor Jungels alles lam te leggen), daarom eerder een Stybar of een renner van een ander team.

Gilberto 6 april 2019 om 20:28

is natuurlijk geen koekebakker, maar ik vind dat Jungels nogal gehyped word op het moment. Maar geef hem toch juist best wel een kans hoor. Tuurlijk rijd hij niet al die toppers eraf, maar ik verwacht in deze editie juist wel een ‘mindere God’ die weg springt waarna de rest te bedonderd zal zijn om voor elkaar te gaan rijden. En dan is een Jungels of een ander al gaan vliegen. Ik denk niet dat de sterkste gaat winnen morgen, maar degene die eerder durft weg te springen en de anderen tegen elkaar opspeelt

HennieK 6 april 2019 om 20:48

@Gilberto, maar een mindere God is Jungels dan toch ook niet? Daar rijden ze wel achter gok ik.

Gilberto 6 april 2019 om 23:01

Ik bedoel niet dat ze alleen achter de ‘grote’ aan zullen gaan, ik vermoed dat ze uberhaupt achter niemand aan zullen gaan wie er dan ook springt bij de Taaienberg bijvoorbeeld. Met een mindere God bedoel ik een renner die niet zomaar even iedereen uit het wiel rijd, zie ik Jungels namelijk niet doen hier, maar gewoon 1 keer springt en de rest niet echt zal reageren, en dan heb je aan een Jungels wel een slechte natuurlijk. Kortom, ik verwacht gewoon niet dat het een editie word waarin de sterkste wint na een survival of the fittest/strongest afvalrace. Als ik van der Poel of van Aert was zou ik zelfs nog VOOR de Taaienberg gaan..

Headlines

Materiaalzone

Populair