Jumbo-Visma ziet Kooij tweede worden: “Geslaagde Ronde van Polen”

zaterdag 6 augustus 2022 om 08:15
Jumbo-Visma ziet Kooij tweede worden: “Geslaagde Ronde van Polen”

foto: Cor Vos

Olav Kooij kon vrijdag de Ronde van Polen niet eindigen zoals hij deze begon, door te winnen. De 20-jarige sprinter moest zijn meerdere erkennen in Arnaud Démare. “De tweede plaats is natuurlijk altijd een plek met een nasmaak. We waren dicht bij een nieuwe overwinning”, zegt ploegleider Arthur van Dongen op de site van Jumbo-Visma.

“Het is echter wel iets waar we goed mee kunnen leven”, relativeert Van Dongen het missen van de overwinning. “Realistisch gezien is dit wederom een heel knappe prestatie van Olav. Het team heeft vandaag, net als de rest van de week, weer berenwerk verricht. Voorafgaand aan deze koers stelden we als doel om voor minstens een ritzege te gaan. Dat is gelukt. We zijn vervolgens een aantal keren dichtbij een tweede overwinning geweest.”

Kooij won de openingsrit in Lublin door Phil Bauhaus en Jordi Meeus te snel af te zijn in de massasprint. Later eindigde hij nog een keer als vijfde, vierde en – op de slotdag dus – tweede. “Olav heeft hier een volgende stap kunnen zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling”, stelt Van Dongen. “Die bagage neemt hij weer mee richting de volgende koersen. De jongens die hem de afgelopen dagen begeleidden in de sprint hebben ook een sterke koers gereden. We kijken als team terug op een geslaagde Ronde van Polen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Het Belgische Jachtluipaard 5 augustus 2022 om 21:11

Hup Olav !!!

Michiel 5 augustus 2022 om 21:14

Zou hem graag in de Vuelta zien wanneer Primoz verstek moet laten gaan.

Ab Normaal 6 augustus 2022 om 07:44

Zou hem ook graag in de Vuelta zien wanneer Primoz geen verstek laat gaan

BoemBoemWvA 6 augustus 2022 om 10:44

Idd, ben benieuwd waar TJV mee komt. Als Roglic start kan je Kooij nooit meenemen voor die paar dagen. Als hij niet start heb je geen GC man en is hij ideaal voor de Nederlandse dagen.

pro Jachtluipaard niet uit Numansdorp 6 augustus 2022 om 09:04

Kooij heeft de laatste etappe gewoon gefaald.

Emergo 6 augustus 2022 om 10:08

De eerste reactie van pro Jachtluipaard ook.

Na de openingsrit toch wel een teleurstelling. Vooral in de laatste rit kwam Kooij wat te kort.

peervaneynthoven 6 augustus 2022 om 14:19

Uitstekende,maar vervelende paats 2e.Hij kwam helaas wat te kort omdat Démare beter gepositioneerd zat in de slipstream van andere renners.Olav zat al te vroeg op kop.Intrinsiek niet veel langzamer dan Démare.

JopieZ 6 augustus 2022 om 15:15

Kooij kwam idd iets tekort. 1 mannetje in zijn leadout, maar ook door de actie van de twee renners van UAE, waar hij in eerste instantie van leek te profiteren, totdat de eerste van links naar helemaal rechts stuurde en Kooij er omheen moest en in de vuile wind kwam.

Michiel 6 augustus 2022 om 15:26

Wat Jopie zegt…
Kooij sprint in 8 van de 10 sprints podium, kan zichzelf prima postioneren, heeft een extra versnelling a la Robben. Tis een pareltje.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone