Jumbo-Visma Women wil in 2024 beste vrouwenteam ter wereld zijn

woensdag 26 januari 2022 om 13:56
Jumbo-Visma Women wil in 2024 beste vrouwenteam ter wereld zijn

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma Women heeft haar ambities voor 2022 en de volgende jaren uitgesproken. Terwijl komend seizoen ingezet wordt op de klassiekers en de Tour de France Femmes, is het op de lange termijn de bedoeling dat het team de beste vrouwenploeg ter wereld wordt. In 2024 moet dit het geval zijn.

Een van de rensters waar dit seizoen gelijk wat van verwacht wordt, is nieuwkomster Coryn Labecki (voorheen Coryn Rivera, red.), die vorig jaar nog voor Team DSM reed. De Amerikaanse zal een belangrijke rol krijgen in de klassiekerkern van het team. “Ik ben daar erg dankbaar voor. Ik breng wat ervaring met me mee, die ik graag wil delen met de jongere rensters. Aan de andere kant kijk ik er zelf naar uit om te leren van Marianne Vos. We zijn hetzelfde type renster en ik ben ervan overtuigd dat we elkaar beter kunnen maken”, zegt de 29-jarige Labecki, die in 2017 de Ronde van Vlaanderen wist te winnen.

Labecki, Vos en hun ploeggenotes willen er ook staan in de Tour de France voor vrouwen, en zullen als voorbereiding op de Franse ronde dan ook op hoogtestage gaan. “De Tour de France Femmes is een van ons belangrijkste doelen dit seizoen”, zegt Marianne Vos. “Hopelijk kunnen we wat ritten winnen. Het is goed dat beide WorldTour-teams van Jumbo-Visma nu aan de Giro, Vuelta en Tour mee kunnen doen.”

Beste vrouwenenploeg in 2024
Teammanager Esra Tromp kijkt alvast wat verder vooruit door de ambitie uit te spreken dat de ploeg in 2024 het beste vrouwenteam ter wereld wil zijn. “We hadden een goed en succesvol eerste seizoen, dat de basis vormt voor verdere groei. We doen dit stap voor stap. We blijven het huidige potentieel van de ploeg ontwikkelen en trekken ondertussen nieuwe renster aan van andere teams. Op deze manier kunnen we de ploeg op alle terreinen versterken.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Beer 26 januari 2022 om 14:21

Ken het vrouwenteam van Jumbo-Visma onvoldoende om te weten of die doelstelling realistisch is. Zitten er jonge toekomstige toppers in hun kern of zullen er nog transfers van het niveau Vos/Rivera bij moeten?

hongerklopje 26 januari 2022 om 14:37

Jip van den Bos heeft zeker de potentie, kwam er afgelopen seizoen niet uit door omstandigheden

Murcia 26 januari 2022 om 14:48

Henderson maakte al grote stappen afgelopen jaar en van de nieuwelingen is Riedmann een echt toptalent in de sprint met een vleugje klassiek werk. Bij de Nederlandse kern is Markus stabiel net als Koster maar ook al 27 en moet je vooral kijken of er vanuit Parkhotel in de toekomst groter talent door kan schuiven. De Zwitserse Ruegg is ook nog jong maar zou wel een heuvel/klimmers type kunnen worden.

kelderfan 26 januari 2022 om 14:59

Eens, want dan moet er toch wat nieuw bloed bijkomen.
Zij hebben wel een goede kern met Vos, Labeckii, Henderson, Markus, Koster en Beekhuis. Wat te verwachten van Jip is nog de vraag.

95procentftp 27 januari 2022 om 10:29

Toppers zijn vergeleken met de mannen natuurlijk relatief voordelig op te halen. Met 1 miljoen extra budget kun je je met de top meten. Als er daarnaast nog wat talenten doorgroeien dan lijkt me deze doelstelling heel reëel.

Cyclejo Schwanen 26 januari 2022 om 14:25

Beter worden dan SDW wordt een uitdaging, tenzij nog wat toppers worden weggekocht.

De Bezemwagen! 26 januari 2022 om 14:39

Mooie en meetbare ambitie. Wellicht stoppen er nog een paar toppers bij SDW anders moeten ze op de tranfermarkt nog wat toppers gaan halen.

kelderfan 26 januari 2022 om 15:08

Om verder te komen is ’t misschien wel verstandig om net bij de mannenploeg een jonge meidengroep op te richten, die in de toekomst kunnen instromen.

Rondje 25 26 januari 2022 om 16:00

Talenten staan er gelijk of ze nou jong zijn of ouder. Kijk maar weer eens naar het veldrijden. Vos en vooral Van Vleuten bewijzen dat.
Pieterse en Van Empel gaan het de komende jaren maken maar dat gaan ze ook doen als ze straks de 30 zijn gepasseerd. Daar ben ik van overtuigt.
Tuurlijk, je hebt atleten die geleidelijk aan steeds beter worden, maar die zie je zelden winnen. Renners of schaatsers zoals Pocagar, Roglic, nu weer Vingegaard, Evenepoel etc.., of bij de schaatsers Leerdam, Kramer, Wust, Roest, hebben geen jaren nodig gehad om er te staan. Alhoewel Schouten daarin een uitzondering is.
Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen, opbouw is mooi maar echte goede toppers staan er gelijk. Dus ja, zo’n jonge meidengroep is leuk maar of het echt wat opbrengt???

Rooie Jos 26 januari 2022 om 16:08

Natuurlijk levert dat wat op Rondje 25. Simpelweg vanwege het feit dat meer rensters dan de kans kunnen krijgen om onder professionele begeleiding te kijken hoe ver ze kunnen komen. De echte toppers staan er gelijk, maar er zijn nog veel meer net-niet-toppers die wel de kans moeten krijgen. Met vier vrouwen kan je geen koers rijden.

Bankzitter 26 januari 2022 om 20:19

Zullen ze Vollering toch een flinke zak duiten moeten bieden.

Posterix 27 januari 2022 om 07:36

van vleuten inlijven, of die moet dan gestopt zijn en vos nog een paar jaar door, dan misschien

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair