Jumbo-Visma wil met Roglič iets rechtzetten in Parijs-Nice

zaterdag 5 maart 2022 om 08:12
Jumbo-Visma wil met Roglič iets rechtzetten in Parijs-Nice

Primož Roglič - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma streeft komende week in Parijs-Nice het hoogst mogelijke na. De ploeg zet met Primož Roglič namelijk in op de eindoverwinning. Een jaar geleden was de Sloveen al hard op weg naar de winst, maar valpartijen in de slotetappe gooiden roet in het eten.

Roglič wordt omringd door onder anderen Wout van Aert en Rohan Dennis. “Met Primož gaan we voor een goed klassement. We hebben een sterke selectie die hem zo goed mogelijk gaat bijstaan”, vertelt ploegleider Grischa Niermann op de website van het team. “Op papier zou je kunnen zeggen dat we elke dag mee kunnen doen om dagsucces, maar we moeten keuzes gaan maken als we voor het klassement willen gaan. We hebben nog iets recht te zetten in Parijs-Nice.”

Voor Van Aert, Christophe Laporte, Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck is hun deelname de Koers naar de Zon een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het klassieke voorjaar. “Sommigen gaan in deze koers de puntjes op de i zetten richting volgende doelen. Daar is deze wedstrijd geschikt voor, maar de koers is wel een opzichzelfstaand doel en daarom willen we hier goed presteren”, aldus Niermann.

Dennis maakte in januari een succesvol debuut voor Jumbo-Visma door het Australisch nationaal kampioenschap tijdrijden te winnen. In Parijs-Nice staat hij voor het eerst in het geel-zwart in Europa aan de start. “Rohan gaat een belangrijke helper zijn in deze wedstrijd. We nemen hem mee in onze manier van werken, zodat hij helemaal onderdeel van de ploeg wordt. Op de dag van de tijdrit heeft hij ook nog een kans om voor eigen succes te gaan”, zegt Niermann.

Voorbeschouwing: Parijs-Nice 2022

Selectie Jumbo-Visma voor flag-fr Parijs-Nice (6-13 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-au Rohan Dennis
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-fr Christophe Laporte
flag-si Primož Roglič
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Nathan Van Hooydonck

Dit artikel delen:

6 Reacties

Petje 5 maart 2022 om 08:26

Geweldig team in een mooie koers

0
mooiman 5 maart 2022 om 08:30

Heel benieuwd naar Dennis, sterk team idd

0
josi 5 maart 2022 om 08:42

Geen verkeerd team. Daarmee kun je in principe op elk terrein meespelen.

0
Posterix 5 maart 2022 om 09:00

Roglic mee in het treintje van Van Aert ter bescherming. Bergop kan niemand met hem mee, dus heeft ie de omkadering niet echt nodig. Steven een stukkie mee bergop als calamiteitenplan.

Edit: een "van" extra voor "Aert"

0
Dayer Quintana 5 maart 2022 om 12:16

Bergop zeker geen groots team, op het vlakke uiteraard wel geweldig. Al heeft in deze editie van P-N geen enkel team een geweldige kern klimmers mee. Benieuwd wie er in staat is om Roglic ook maar een klein beetje te bedreigen.

0
dit is mijn voorwiel 6 maart 2022 om 07:10

Met v aert, dennis en kruiswijk heb je bergop naar mijn mening echt wel genoeg slagkracht om te controleren in een koers als deze

0

Headlines

Populair

Materiaalzone