Jumbo-Visma veilt iconische fietsen in de jacht op jong wielertalent

woensdag 7 december 2022 om 09:54
Jumbo-Visma veilt iconische fietsen in de jacht op jong wielertalent

foto: Cor Vos

Interesse in de Cervélo R5 van Tourwinnaar Jonas Vingegaard of de groene Cervélo S5 van Wout van Aert? Samen met Catawiki, Europa’s leidende platform voor speciale objecten, start Jumbo-Visma een veiling. Vanaf donderdag 8 december is het mogelijk om te bieden op (achttien) wedstrijdfietsen van de profrenners van Jumbo-Visma.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Wielerfans kunnen via het gespecialiseerde veilingsplatform Catawiki bieden op achttien unieke Cervélo-wedstrijdfietsen van het afgelopen seizoen. Zo worden onder meer de Cervélo R5 van Tourwinnaar Jonas Vingegaard, de fiets van Tom Dumoulins laatste grote ronde en die van groenetruiwinnaars Wout van Aert en Marianne Vos aangeboden. Elke fiets wordt bovendien geleverd met een persoonlijke, handgeschreven brief van de renner.

De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van wielertalent. Met de Team Jumbo-Visma Academy, het Development Team en het initiatief CyclingClassNL speelt Jumbo-Visma een belangrijke rol in het opleiden van toekomstige wielertoppers. “Een vooruitstrevend team als Jumbo-Visma moet ook op zoek naar jonge renners, tot zelfs bij de juniores. Je moet de betere juniores al een profcontract aanbieden of je moet hen een traject voorhouden”, schetst Jumbo-Visma-renner Tiesj Benoot in gesprek met Het Nieuwsblad.

“In dit geval gaat het niet om de fietsen waarmee we trainen, wel om de fietsen waarmee we onze wedstrijden rijden. De vraag is wat u wilt doen met onze fietsen. Is het om zelf mee te fietsen of bent u een verzamelaar die de groene Cervélo S5 van Wout van Aert in zijn collectie wil? Ik vermoed dat het vooral verzamelaars zullen zijn die hier op willen ingaan. Ik word geen euro meer betaald om reclame te maken, maar Cervélo is veruit de beste fiets waarmee ik ooit gereden heb.” De veiling loopt tot 18 december.

Eerdere veiling 
Jumbo-Visma wist met een eerdere veiling op Catawiki al 19.224 euro op te halen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat deed de ploeg door 29 unieke items (denk aan kaderplaatjes van diverse etappeoverwinningen, gedragen helmen en diverse gesigneerde truien en tenues) uit de Tour de France van 2022 te veilen. De veilingopbrengst wordt door het Jeugdfonds ingezet om kinderen en jongeren uit minimagezinnen de kans te bieden om structureel te kunnen sporten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fast Freddy 7 december 2022 om 10:14

We mogen als wielerliefhebber blij zijn dat JV dergelijke intiatieven ontplooit, tot de ready2race en dikke banden toe. De sport heeft het keihard nodig.

4
Kopinkas 7 december 2022 om 14:01

Het enige Kaderplaatje dat ik graag in mijn bezit zou hebben, is dat van Abdel-Kader Zaaf uit die stikhete Tourrit van 1950, toen hij alleen ontsnapt was alle bidons leegdronk die hem aangereikt werden, uiteindelijk stomdronken in slaap viel, en toen hij weer wakker werd het peloton tegemoet reed.

0
Stephen 8 december 2022 om 09:23

Ik zou zo’n afgetrapte fiets niet willen hebben.

0
speervanger 8 december 2022 om 11:52

Ben d’r verschillende keren binnen geweest maar daar ziet er niks maar dan ook niks afgetrapt uit, alles tip top

0
Limal 7 december 2022 om 10:13

Oei, hebben ze daar echt extra geld voor nodig bij het rijke Jumbo-Visma? Als azijnpisser (wat ik uiteráárd niet ben) zou ik nu heel serieus beginnen doorbomen over te goed verstopt geld bij Van Eerd ;-)

-2
Gerard Dekker 7 december 2022 om 11:56

Nu moet je het ook weer niet overdrijven. TJV is na Ajax de grootste sportonderneming van Nederland.

Heel plat gezegd is het bedrijf niet van de familie Van Eerd, maar van de familie Plugge.
Jumbo is alleen een van de hoofdsponsors van TJV.
Ieder dubbeltje moet wel omgedraaid worden.

0
thenewGOAT 7 december 2022 om 13:18

Mocht dit inderdaad dienen om één of ander goed doel mee te sponsoren zou ik zeggen: prima gedaan, dikke kudo’s. Als het echter blijkbaar moet dienen om de eigen jeugdopleiding mee te financieren, dan vind ik dat een beetje bizar bij één van de rijkste ploegen uit de World Tour. Wat niet wil zeggen dat het niet hun volste recht is natuurlijk. Het lijkt me gewoon een beetje vreemd. Hollandse krenterigheid mss? :-)

-2
Lars Maden 7 december 2022 om 13:30

Denk dat de begroting van AZ groter is dan die van Jumbo-Visma.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone