‘Jumbo-Visma toont interesse in voorjaarsrevelatie Matteo Jorgenson’
foto: Cor Vos
zondag 16 april 2023 om 08:02

‘Jumbo-Visma toont interesse in voorjaarsrevelatie Matteo Jorgenson’

Movistar heeft dit voorjaar veel plezier gehad van Matteo Jorgenson, maar het is mogelijk dat de Spaanse formatie de Amerikaan na dit seizoen kwijtraakt. Het contract van Jorgenson loopt eind 2023 namelijk af en volgens Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed geïnformeerde journalist van La Gazzetta dello Sport, hebben meerdere teams al interesse getoond in de 23-jarige renner. Daarbij wordt ook Jumbo-Visma genoemd.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Naast Jumbo-Visma, zou ook EF Education-EasyPost wel oren hebben naar de komst van Jorgenson. Maar de eerstgenoemde ploeg zou voorlopig een streepje voor hebben. “Op dit moment lijkt het Nederlandse team de eerste optie op tafel te zijn”, schrijft Scognamiglio op Twitter.

Jorgenson liet zich de afgelopen jaren al meermaals opmerken, maar kent dit seizoen zijn echte doorbraak. In februari won hij een rit en het eindklassement in de Tour of Oman, waarna hij in maart achtste werd in Parijs-Nice en vierde in de E3 Saxo Classic. Begin april volgde nog een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen.

 
44 Reacties
Sorteer op:
16 april 2023
Wel 12 aflopende contracten: GESINK Robert DENNIS Rohan (stopt) KRUIJSWIJK Steven LAPORTE Christophe VAN EMDEN Jos OOMEN Sam VAN DER SANDE Tosh ROOSEN Timo KOOIJ Olav FOSS Tobias AFFINI Edoardo LEEMREIZE Gijs Doorstromen vanuit dev team van belle, staune mittet en hagenes. Dennis stopt dus, laporte verlengt zeer wrs. Als je ervan uitgaat evenveel renners volgend jaar dan hebben ze nu dus nog over 12-4=8 posities een beslissing te nemen. Transfers kunnen of verlengen. Tjv zal zelf inzetten iig houden op kooij (lukt dat???) en affini denk ik. Kruijswijk zal wel jaartje bijtekenen denk ik. Gesink (of nog 1 jr) en van emden wellicht pensioen? Foss en leemreize twijfelen zelf mgl verlengen. Oomen, vd sande en roosen opties maar gaan ze niet als eerste verlengen. Lars boven kan evt ook nog doorstromen uit dev team. Totaal aantal nieuwe renners van buiten zal max 5 zijn waarschijnlijk. (Dit seizoen waren t er bijv ook 5). Beetje doorstroming is ook niet verkeerd.
  16 april 2023
  Mooie opsomming. Jorgensen zou natuurlijk een geweldige aanwinst zijn, die breed inzetbaar is en zelf ook koersen kan winnen. Ik zou Schelling en Marijn van den Berg ook graag bij Jumbo zien.
  16 april 2023
  Vergeet Archie Ryan niet. Ik denk persoonlijk dat ze een FDJ doen samen dan met 1 iemand halen en dat kan deze jongen zijn. Van Emden gaat stoppen, ben ik van overtuigd. Kruijswijk zal denk ik gaan, wil absolute kopman ergens anders zijn. Foss blijft en Kooij hoop ik ook. Roossen mis als extra man voor de cultuur. Dus dat je met 30 gaat rijden een jaar. Maar we gaan het zien allemaal
16 april 2023
Interessante renner zonder meer, goed in het Vlaamse werk maar zou volgens mij ook in de heuvelklassiekers zijn mannetje moeten kunnen staan.
Of het voor hemzelf een goede stap is waag toch echt te betwijfelen hoor, zit je daar met een hele kolonie Flandriens, 4-5, die allemaal ook zelf aanvallend willen koersen en winnen. Het zijn er mijns inziens genoeg neigend tegen te veel aan die er in 1 team zitten. Hij zal er tot grommend op kop beukende hulpkracht wegdeemsteren ben ik bang. Dan misschien beter naar Bahrein of QS om aldaar een blok te versterken. Overigens vind ik hem in een vrij hybride voorjaarsrenner die de aanval echt nodig heeft om in kansrijke positie te geraken. Het is er geen die net wel/niet volgen kan in een finale der sterksten, dan gaat ie de rol lossen.
  16 april 2023
  @RV QS heeft op papier ook een sterk blok. Alleen dit blok presteert niet goed in de Vlaamse klassiekers. Dit jaar zelfs nog versterkt met Merlier
  16 april 2023
  QS zou er wel een geweldige slag mee kunnen slaan als hij bereid zou zijn om te knechten voor Evenepoel in de Tour als hij een vrije rol krijgt in het voorjaar.
  16 april 2023
  @cycling op papier 3 jaar geleden… Senechal zal nooit een grote prijs pakken, Ballerini zelfde type als Sendchal en won massaspurt editie van Omloop, Lampaert is altijd al enkel voor DdV en Roubaix geweest. Asgreen en Alaphilipe wil ik nog niet té streng voor zijn. Asgreen maanden niet gekoerst en kwam er toch wat door (maar moest hij bij Jumbo rijden, was hij mogelijk beter in vorm geweest) en Ala ligt tegenwoordig iedere koers op de grond.
  16 april 2023
  Jorgenson is buiten de afgelopen jaren nooit echt een voorjaarsrenner geweest. Het is een renner die ook heel goed rondes van een week aan kan, en wie weet kan hij bij Jumbo ook wel uitgroeien tot iemand die drie weken lang kan presteren. Hij kan echt alle kanten op en dat zorgt er ook voor dat hij ondanks veel concurrentie echt wel zijn kansen gaat krijgen bij Jumbo.
16 april 2023
Laat ze zich wat meer op Nederlanders richten. Dit vreemdelingenlegioen is voor Nederlandse sponsoren steeds minder interessant.
16 april 2023
En zeggen dat ze hun eigen talenten de kans geven. Deze gast is een super versterking voor elke ploeg natuurlijk, maar in wie zijn plek komt hij dan voor Vlaamse voorjaarskeen? De kansen die Kooij en Van Diijcke kregen, zijn dus niet goed genoeg geweest? Op die manier zie ik Kooij zeker niet blijven, HET grote talent. Sky 2.0. Snel de concurrentie te snel af zijn en alle talenten/toppers binnenhalen
  16 april 2023
  Volgend jaar stromen er gewoon 3 renners vanuit het Development Team door. Het aantal toppers dat JV bij andere ploegen weghaalt is gewoon beperkt. Kijk gerust een keer naar de volledige selectie van JV. Allemaal renners die al langdurig bij JV zitten.
16 april 2023
Moet de US-markt aangeboord worden om nieuwe sponsor SRAM tevreden te houden?
  16 april 2023
  Zo, de druiven waren weer zuur vannacht. Dit lijkt me een prima aankoop en aangezien zijn moeder Nederlands is zou je van binnen juist warm moeten worden. Met Vingegaard, Jörgensen en Foss hebben we weer goede Denen in de gelederen voor de toekomst!!!
  16 april 2023
  @Jos, jorgensen is geen deen..
  16 april 2023
  Ik vind hem gewoon slecht bij het huidige team passen. Uiteindelijk gaat dit betekenen dat hij gewoon op kop moet gaan rijden voor de echte kopmannen van t team. Dat lijkt me juist zonde voor de koers. En er worden wel vaker renners gehaald omdat de sponsor daarvoor wat extra wil betalen. Niks tegen Jorgenson of Visma, gewoon een vraag over feitelijke belangen. Geen idee waarom jij veronderstelt dat ik hier zuur over ben. Ik lig er echt geen seconde wakker van hoor.
  16 april 2023
  Foss is ook al geen Deen
  16 april 2023
  Foss zal wel weg gaan en is een Noor, Jorgenson is een Amerikaan en Vingegaard een Deen...
  @Jos de druiven waren ook niet zuur. Heel plausibele verklaring van the student.
  16 april 2023
  Foss is ontevreden en heeft een vertrek al laten doorschemeren. Daarnaast lijkt deze US boy meer in z'n mars te hebben dan Kuss dus het klinkt allemaal logisch
16 april 2023
In de reacties op die tweet gaat het ook volop over een salary cap, snap ik wel ook al ben ik het er niet mee eens. Ik vraag me echt af hoe ze dat flikken bij TJV: de beste renners ieder jaar binnenhalen maar blijkbaar niet de hoofdprijs betalen (getuige hun plek op de begrotingslijst en hun uitgaves voor omkadering)
  16 april 2023
  Wanneer heeft TJV voor het laatst een renner binnengehaald uit de top-20 van de wereldranglijst?
  16 april 2023
  Jumbo heeft 20 renners onder contract voor komend jaar. Grootverdieners Dennis en Foss vertrekken. Van Emden stopt. Oomen hint naar een vertrek. Daarnaast lopen Leemreize Kruiswijk Gesink Kooij Tosh en Affini ook af. Tov vorig jaar hebben ze ook ruimte gemaakt in het salarishuis. Vaak vult Jumbo aan van onderen (Ryan, Hagenes, van Dijkes, Staune Mittet, Hessmann, van Belle, Graat) zijn namen die in 2 seizoenen zijn doorgestroomd en minder verdienen dan de mensen die weggaan. Jumbo staat idd tussen plek 4 en 6, dus snap de kritiek op hun niet zo eerlijk gezegd…
  16 april 2023
  @BoemBoemNick Als de geruchten kloppen heeft JV al 21 (Laporte ook) onder contract voor 2024
  16 april 2023
  Scheelt nogal als je geen hasbeens a la Froome en Sagan contracteert in je salaris kosten. Ik vind Jorgenson beter bij Jumbo thuis horen dan bij Movistar qua achtergrond. Bovendien een ploeg die een track record heeft dat ze renners een flink stapje beter kunnen maken dan ze daarvoor waren (bv Laporte, Benoot). Alleen vraag ik me af waarom de klassieker kern nog breder moet.. en Jorgenson zal dan in de pikorde vooral moeten knechten
  Dat heet dan ook doorselecteren. Een aantal jongens stoppen en anderen zullen vertrekken. Niks mis mee, anders wordt je net als Soudal Quick-Step waar geen rek meer inzit dit voorjaar. Van Valter heb ik wel hoge verwachtingen, prima aankoop.
  16 april 2023
  @Cycling en anderen. Wat maakt het uit? TJV heeft bv Dumoulin niet meer onder contract. Dat was een grootverdiener.
16 april 2023
Hoop toch niet dat hij naar Jumbo gaat. Aan de ene kant hebben ze wel een jong klimmers talent nodig, maar aan de andere kant zijn ze toch al het sterkste team ter wereld. Zou eigenlijk een ideale aanwinst zijn voor Soudal Quick-Step. Kan zowel de klassiekerkern als het team rond Evenepoel versterken.
16 april 2023
Slimme zet dit !
16 april 2023
Zou een mooie versterking zijn. Het is echter nog maar April en dit is niets meer dan een gerucht. Eerst maar eens rustig afwachten aan hoeveel andere ploegen hij de komende maanden nog gelinkt wordt.
16 april 2023
Het valt me wel op dat UAE niet in dit artikel wordt genoemd. Dit lijkt me nuist een type renner die zij onwijs hard nodig hebben, een hardrijder die ook nog kan klimmen, terwijl jumbo er al meerdere van heeft. Met de diepe zakken van UAE zou ik dat een veel logischere transfer vinden. Niet dat hij geen aanvulling zou zijn voor jumbo, maar gewoon nog meer voor UAE
16 april 2023
Lekker naar een andere ploeg gaan.
16 april 2023
Zou geweldig zijn, precies de renner waarvan ik al maanden hoopte dat ze er interesse in zouden tonen.
16 april 2023
Neeeeee, alsjeblieft niet.
16 april 2023
Getalenteerd en leuke renner, wil zoals ik het op tv zie altijd koersen. Gaat hij dat blijven doen bij jumbo, of moet hij 'rijden voor'? En ik ben benieuwd hoe hij rijd zonder de befaamde 'dokter' Ibarguren...
16 april 2023
Krijg net een berichtje binnen nv de trainingsmakker van mvdp die hier in de lokale fietsenzaak werkt als verkoper dat ze mvdp ook hebben benaderd
16 april 2023
Wordt een beetje zielig Jumbo vorig jaar tratnik en van Baarle uit de top tien rvv binnengehaald nu misschien jorgenson, zijn wanhopig aan t worden na 3 jaar geen monument te kunnen winnen. Het mag maar ze worden er niet populairder mee vrees ik
  16 april 2023
  Mooi die onzin van Jumbo haters altijd hahaha
  16 april 2023
  Denk dat dd Jorgenson meer zien als Ardennenman en een speerpunt voor de rondes. Dan nog iemand in het voorjaar toe te voegen.
  16 april 2023
  @Westmalle1965 Tratnik was een ondergewaardeerde renner voor hij naar JV ging. Ik denk dat velen zijn prestaties in het verleden niet eens kenden. Dit geldt ook voor Valter. Voor andere ploegen ook goed betaalbaar, maar ja JV heeft nu eenmaal een grote aantrekkingskracht op renners. Het is ook sterk overdreven dat JV veel renners aantrekt. Dit is het beeld, omdat JV in staat is alle nieuwe renners goed/beter te laten presteren. Voor volgend jaar trekt JV bijna geen nieuwe renners aan. Waarschijnlijk het minste van alle ploegen. De ploeg heeft het gewoon perfect op orde.
  16 april 2023
  @Glorious: heeft niks met TJV haters te maken. TJV faalt in de monumenten. Zo simpel is het. Sinds 2020 MSR en LBL niet 1 gepakt. ADC 3 met een veel minder sterke ploeg.
  16 april 2023
  @boomie1 Als een ploeg excelleert in 9 aspecten van het wielrennen en meer moeite heeft met een 10e en men gaat buitenproportioneel veel aandacht besteden aan het falen in dat 10e, dan komt het wel wat over als een fixatie, om toch maar kritiek te kunnen geven.
  16 april 2023
  @ gebruikersnaam. Een profteam wil eigenlijk toch alles winnen. Tjv heeft echt een top voorjaar gehad, alles gedomineerd en top 3 gereden waar ze niet wonnen. Helaas de doelen van het winnen van een monument niet bereikt. Ik zou als ik van Aert niet met de pakken neer zitten. Er komt een tijd dat hij de ronde wint. Daar heeft hij eigenlijk de andere teamgenoten niet voor nodig. Jorgensen gaat daar niks aan bij dragen in het voorjaar enkel versterking op andere koersen, maar niet die voor van aert. De smet en dus dat ene doel van de 10 niet behaald is ruimte voor groei. Maakt de uitdaging om dat wel te doen alleen maar belangrijker en interessanter..

Reacties zijn gesloten.