Jumbo-Visma op volle oorlogssterkte voor E3 Saxo Classic
foto: Cor Vos
donderdag 23 maart 2023 om 10:55

Jumbo-Visma op volle oorlogssterkte voor E3 Saxo Classic

Met Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Christophe Laporte als de meest in het oog springende namen, is Jumbo-Visma komende vrijdag misschien wel de sterkste ploeg in de E3 Saxo Classic.

De Nederlandse formatie start met zijn dreamteam in de ‘Mini-Ronde van Vlaanderen’, zoals de E3 Saxo Classic ook wel eens wordt genoemd. De meeste ogen zijn natuurlijk gericht op Wout van Aert. De 28-jarige Belg wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, maar liet afgelopen zaterdag met een derde plaats in Milaan-San Remo zien dat het met de vorm wel snor zit.

Van Aert is de titelverdediger in de E3 Saxo Classic, nadat hij vorig jaar met zijn ploeggenoot Christophe Laporte de tegenstand aan flarden reed in de Vlaamse Ardennen. Jumbo-Visma zou vrijdag volledig de kaart van Van Aert kunnen trekken, maar heeft nog meer sportieve ijzers in het vuur.

Meerdere opties
Dylan van Baarle en Tiesj Benoot hebben namelijk al een klassiekerzege op zak. Van Baarle won op indrukwekkende wijze Omloop Het Nieuwsblad, Benoot was na een teamdemonstratie dan weer de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne. Het is wel afwachten hoe goed Van Baarle momenteel is, nadat hij met fysieke problemen moest opgeven in Tirreno-Adriatico.

Jumbo-Visma heeft met Christophe Laporte nog een vierde (schaduw)kopman in de gelederen. De Fransman was al derde in Omloop Het Nieuwsblad en zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne en werd vorig jaar al eens tweede in de E3 Saxo Classic. Nathan Van Hooydonck, Tosh Van der Sande en Edoardo Affini vervolledigen de selectie. De Sloveense hardrijder Jan Tratnik is er vrijdag niet bij.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2023 11:32
Knechten? Doen we niet aan ;)
23 maart 2023 11:15
"Misschien wel de sterkste ploeg" lijkt me nogal een understatement. Er is geen enkele ploeg die bij Jumbo-Visma in de buurt komt, slechts enkele kopmannen die op basis van hun individuele klasse kunnen winnen.
    23 maart 2023 11:58
    Ik denk dat team UAE niet veel hoeft onder te doen.
    23 maart 2023 12:20
    @rawolf, UAE komt qua ploegsterkte niet in de buurt van TJV hier. Betekent uiteraard niet dat Pogacar niet kan winnen, gewoon 1 van de favorieten. Maar buiten Pogacar, Wellens, Bjerg (in de affini rol) en heel misschien Trentin (zou al niet mijn keuze zijn) staat niemand in de line up van TJV. Gibbons, Bax en Oliveira zijn stukken minder dan de mannen van TJV.
    23 maart 2023 12:40
    Ik heb het even aan Van Gaal gevraagd (toch de maat der dingen wat Ollanders en sport betreft) en de bijtjes kunnen niet verliezen, zegt hij. Het zal wel geen Ollands bijtje zijn.
    23 maart 2023 12:44
    @bart,

    Trentin zal al niet je keuze zijn, bedoel je toevallig de Trentin die in Milaan san Remo sterker was dan alle Jumbo knechten? Die?

    En met Oliveira die niks kan bedoel je dan toevallig de Rui Oliveira die nog 9e werd in Omloop?

    En met Bjerg in de affini rol bedoel je dan die Bjerg die in Denain tot 200m van de aankomst de koers heeft gemaakt?

    Pogi = vAert
    Laporte = Trentin
    Benoot = Wellens
    van Baarle > Bjerg
    vHooydonck = Rui Oliveira
    Tosh = Gibbons
    Affini = Bax

    Het haalt volgensmij weinig uit, enkel heeft Jumbo een extra topper met vBaarle waar UAE maar 3 toppers brengt. Echter de vorm van de dag gaat ook bepalend zijn.
    23 maart 2023 12:52
    Welke trentin in San Remo? Sorry het was toch echt Wellens die het verschil maakte. Daarnaast lag de belangrijkste knecht helaas bij een val namelijk Tratnik.
    Pogacar = van aert
    Laporte > trentin
    Benoot = Wellens
    Affini = Bjerg
    vHooydonck > Rui Oliveira
    Tosh > Gibbons
    Van Baarle > Bax
    Laporte heeft de afgelopen jaren laten zien beter te zijn dan Trentin. Mikkel Bjerg is denk ik een betere coureur maar gaat hetzelfde werk opknappen als Affini en die is ook zeer sterk. Benoot wellens is denk ik zeker een goede vergelijking, Voor de rest zijn de mannen van TJV sterker.
    23 maart 2023 12:54
    Een sterke ploeg betekent ook dat het gewicht van de wedstrijd ook op hen komt te vallen, desondanks Mathieu in msr liet zien dat hij de beste vorm heeft op de moment zie ik die weinig werk opknappen in de wedstrijd, die focussen zich volledig op het beschermen van vdp en hem goed vooraan op de bergskes afzetten maar echt werk opknappen en op kop van het peloton rijden? Dat valt volledig op de schouders van UAE en JV denk ik dan, met misschien weer een vdp die ze even vlug bedankt op het einde en dan wegrijdt.
    23 maart 2023 14:05
    Maakt de keuze of Tosh of Gibbons een betere renner is voor de Vlaamse wegen nu werkelijk verschil voor de koers en kansen voor Van Aert, Pogacar en MvdP? De vraag stellen is de vraag beantwoorden: nee het maakt helemaal niets uit.
    23 maart 2023 14:14
    Wanneer Van Baarle als extra topper het enige verschil is tussen de ploegen, dan is het toch overduidelijk welke ploeg veel sterker is?!
23 maart 2023 12:25
Tosh de zwakste van het hele stel. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht.
23 maart 2023 11:31
Zaak voor de opponenten om zo’n QS scenario te voorkomen voordat deze ploeg er een creëert. Als ze gaan blaffen zit Jumbo misschien wel met 4 op 10 mee.
    23 maart 2023 12:38
    Het is een super ploeg en door vroeg iemand aan te laten vallen kunnen ze misschien wat creëren. Maar als Pogacar en Van der Poel gaan blaffen met de jumbo mannen in het wiel dan kan alleen Van Aert mee.
    23 maart 2023 15:27
    Dus het scenario dat Van Aert voorop komt in een groepje met Pogacar en VDP is zeer aanwezig. De kans is dan ook groot dat daarachter 8 man waaronder 3 Jumbo's rijden. Zou het voor Van Aert niet zinvol zijn om die groep dan terug te laten komen? En dus vooraan niet mee te rijden?
23 maart 2023 11:22
Alleen jammer dat Tratnik er niet bij is. Want dan zou zeker van een dreamteam kunnen spreken.
    23 maart 2023 11:23
    Die zou deze koersen sowieso niet rijden
23 maart 2023 12:46
Ik denk dat ze gaan pokeren met Laporte en Van Baarle in de wetenschap dat de vdps vooral Van Aert in de gaten gaan houden en zo kunnen er anderen vertrekken zonder veel tegenspraak. Ik denk dat Van Aert in de eerste plaats deze wedstrijd wil gebruiken om te testen dat hij deze keer wel meekan met vdp als die ergens aangaat op de laatste paar hellingen, als Mathieu hier weer een paar keer gaat wegfladderen zal hij al wel weten dat de rvv ook niet voor hem zal zijn dit jaar.
23 maart 2023 11:23
Dus kunnen alleen maar verliezen
    23 maart 2023 11:26
    Ik zou toch niet helemaal uitsluiten dat b.v. Van Aert gaat winnen...
    23 maart 2023 12:43
    Dat zegtie toch ook. WvA en ploeg kan alleen maar verliezen.
    23 maart 2023 13:02
    Ja, hij beweert dat ze niet kunnen winnen.

Reacties zijn gesloten.