Jumbo-Visma neemt deel aan Dwars door het Hageland

vrijdag 12 juni 2020 om 14:25
Jumbo-Visma neemt deel aan Dwars door het Hageland

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma zal op zaterdag 15 augustus aan de start staan van Dwars door het Hageland, zo laat organisator Nick Nuyens weten aan de regionale omroep ROB-tv. Nuyens heeft nu drie WorldTour-formaties weten te strikken, maar is nog in gesprek met vijf andere ploegen van het hoogste niveau.

De Belgische WorldTour-ploegen Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal hebben hun deelname reeds toegezegd, maar nu zal ook Jumbo-Visma meedoen aan de wedstrijd over onverharde wegen. Nuyens hoopt binnenkort nog meer grote wielerteams te verwelkomen, maar wil verder niet veel kwijt over de gesprekken.

Oorspronkelijk stond Dwars door het Hageland, onderdeel van de Bingoal Cycling Cup, op de planning voor 17 juni, maar door de coronamaatregelen kon de koers toen niet doorgaan. Door het wegvallen van de Prudential RideLondon ontstond een mogelijkheid om de wedstrijd op te schuiven op de kalender. De koers vindt nu plaats op 15 augustus.

Concurrentie 
Dwars door het Hageland werd vorig jaar gewonnen door Kenneth Vanbilsen. In de slotfase was de Cofidis-renner weggereden bij zijn medevluchters en wist vervolgens stand te houden tot aan de aankomstlijn. In het verleden wisten ook renners als Mathieu van der Poel, Niki Terpstra en Krists Neilands te zegevieren in het Hageland.

De wedstrijd hoeft waarschijnlijk niet te vrezen voor rechtstreekse concurrentie van Milaan-San Remo, aangezien de Italiaanse bondsvoorzitter Renato Di Rocco heeft laten weten dat ‘La Primavera’ tóch op zaterdag 8 augustus zal worden verreden. Op 15 augustus staat met de Ronde van Lombardije wel een andere grote klassieker op het programma.

Bingoal Cycling Cup
Dwars door het Hageland wordt dit jaar de tweede manche in de Bingoal Cycling Cup. Fabio Jakobsen won op 8 maart met een sprintzege in de GP Monseré de eerste wedstrijd.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Yeez 12 juni 2020 om 14:36

Van aert zal niet starten gok ik zo ;)

Derierre de la course 12 juni 2020 om 14:46

Zou wel confronterend zijn wanneer WvA de bloemen op moet gaan halen bij NN.

Maillot à Pois 12 juni 2020 om 14:51

WvA zal in de Dauphiné zijn dan, denk ik

xistnc 12 juni 2020 om 19:09

En dan de Academy sturen?

harryjohan71 12 juni 2020 om 19:50

Nee hoor, Teunissen, Eenhoorn, Jansen, Wijnants, Lindeman en Roosen hebben dan geen wedstrijden. Ik zie deze renners echt niet in italië of Dauphine rijden. Misschien ook wel Groenewegen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone