Jumbo-Visma zet alles op Bennett: “Tweede plaats Foss van ondergeschikt belang”

maandag 10 mei 2021 om 19:13
Jumbo-Visma zet alles op Bennett: “Tweede plaats Foss van ondergeschikt belang”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zag Edoardo Affini weliswaar wegzakken uit de top van het algemeen klassement van de Giro d’Italia, maar de doelstelling voor de derde etappe is wel behaald. “Het doel was om George veilig aan de streep te krijgen. Dat is prima gelukt”, zegt ploegleider Arthur van Dongen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Dylan Groenewegen en David Dekker konden geen rol van betekenis spelen. “De etappe was te zwaar voor onze snelle mannen”, aldus Van Dongen. “We waren voorbereid op een nerveuze etappe met veel aanvallen. We hadden dat ook verwacht, maar uiteindelijk kwamen die er niet. Ik denk dat de meeste ploegen nog hun kruit droog willen houden.”

“Met Taco van der Hoorn heeft de etappe een verdiende winnaar”, geeft hij aan. “Bij ons was hij een zeer gewaardeerde renner, maar zijn capaciteiten komen nu meer tot zijn recht. Dat is erg mooi om te zien.” Door het tijdverlies van Affini is Tobias Foss nu de nummer twee in het algemeen klassement. George Bennett staat 37e.

‘Foss heeft zeker stappen gezet’
Dinsdag staat een zware heuveletappe op het programma naar Sestola. “Dan ligt onze focus volledig bij George. We zijn hier om een klassement te rijden met hem. Dat Tobias nu tweede staat in het klassement is leuk, maar van ondergeschikt belang. Hij is hier om George te helpen, al doet Tobias het wel goed. Hij heeft zeker stappen gezet. Hij voelt zich goed en heeft een prima voorbereiding gehad. Dat hij als jonge gast in de jongerentrui mag rijden is alleen maar mooi voor hem”, zegt de ploegleider van Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

27 Reacties

S. Morgenstern 10 mei 2021 om 19:16

Prima om de druk bij Foss weg te houden en zijn rol in deze selectie te benadrukken, maar ik mag toch hopen dat hij morgen alsnog even een dagje mag proberen om de roze trui te bemachtigen.

madeinstars 10 mei 2021 om 19:23

Ja dat lijkt me toch ook. Dit is wel een heel erg ‘oude wielrennen’ opmerking van Van Dongen. Dat ze Bennett niet op Foss laten wachten, snap ik. Maar ik hoop toch zeker andersom ook niet.

harryjohan71 10 mei 2021 om 19:28

Als Bennett pech heeft, moet Foss wachten. Tenminste als Bouwman er niet is om Bennett te helpen. Dat is nu eenmaal de rol van knecht. Als Bennett in de klim lost, zal er per situatie gekeken worden of het zin heeft om Foss te laten wachten. De kans dat de laatste situatie optreedt acht ik klein. Ik ga er namelijk niet vanuit dat Bennett voor Foss moet lossen.

S. Morgenstern 10 mei 2021 om 19:59

Pech en lossen zijn natuurlijk niet de enige momenten waarop een knecht energie kan stoppen in het werk voor een kopman.

madeinstars 10 mei 2021 om 20:03

Nee klopt, maar ik ga er wel van uit dat tot de laatste klim Bouwman er wel bij is om bidonnetjes te halen. Bij pech (zeker met het weer morgen een reële optie) kan ik er nog inkomen dat Foss moet wachten, maar als Bennett op de laatste klim niet goed genoeg is en Foss wel… Dat zou toch zonde zijn.

S. Morgenstern 10 mei 2021 om 20:42

Bennett gaat normaal wel beter zijn dan Foss op zo´n klim. De kans dat Foss mee is, lijkt me ook niet zo heel groot. Het zou echter zonde zijn wanneer hij net niet mee zit, omdat hij zich in de kilometers voor de klim om Bennett heeft bekommerd. Ik zou hem daarom morgen voor zijn eigen kans laten rijden. Lijkt me ook wel mogelijk in zo´n rit.

Jean Dumas 11 mei 2021 om 10:08

Eens. Het is nu ook weer geen hooggebergte. Laat die jongen lekker zijn gang gaan in de finale.

boehoe 10 mei 2021 om 19:33

Heeft Affini gewoon hard gewerkt of komt die sowieso geen heuvel over?

madeinstars 10 mei 2021 om 20:04

Ik denk dat Jumbo Affini geen onnodige energie gaat laten verspillen om aan te haken bij het peloton voor een plekje dat hij morgen met 100% zekerheid kwijt is. Mocht hij in het roze hebben gestaan was het natuurlijk een ander verhaal geweest.

Veloburto 10 mei 2021 om 19:44

Bij Team DSM hadden ze een andere strategie gehad

Martijn Arensman 10 mei 2021 om 20:13

Is Bennet einde contract dan en valt hij regelmatig?

Zouden ze in Scandinavië al met #freeTobias zijn gestart?

Blijven lachen hè!

Thijs E 10 mei 2021 om 20:18

Je bedoelt met “andere strategie” paniek en verwarring in de ploegleiderswagen?

Joaquim Agostinho 10 mei 2021 om 20:29

Nou, Dumoulin werd in de eerste Vuelta rit aan zijn lot overgelaten, “je bent mee of je bent niet mee” sprak Zeeman fijntjes.
Tel daarbij op “zijn plezier..” in de TdF en het opstellen tegen zijn wil in de Waalse Pijl.
Je zou om minder “de pijp aan Maarten geven…..”

S. Morgenstern 10 mei 2021 om 20:36

Dumoulin kwam de eerste Vuelta rit binnen met Gesink, nadat hij de rest van de dag als een beschermde renner had rondgereden. Dumoulin vond het daarnaast prima de Waalse Pijl te rijden als voorbereiding op Luik.

Prima om in de verdediging te schieten wanneer iemand een onzinnige opmerking maakt over DSM, maar doe dat dan zonder zelf met onzin te komen.

Panache 10 mei 2021 om 19:51

Het is best lang geleden dat Foss nog eens een goede uitslag heeft gereden bergop, dus alle ballen op Bennett is niet meer dan normaal.

madeinstars 10 mei 2021 om 20:05

Klopt. Hoe Foss bergop is, is voor de meesten denk ik een groot vraagteken. Is ook een vrij zware jongen, als ik PCS mag geloven.

Romāns Vainšteins 10 mei 2021 om 20:18

Het is waanzinnig knap hoe hij op foto’s altijd die bierpens weet in te houden, nu weer.

Marik 11 mei 2021 om 08:51

Bij RV is al een tijdje de volledige meligheid toegeslagen op het forum.

Tinus1984 10 mei 2021 om 20:04

Zou toch mooi zijn voor die jongen en voor het moraal als hij morgen roze pakt. Kan je hem altijd nog donderdag weg geven

Turtlehead 10 mei 2021 om 21:18

‘Weggeven…’ Ja, dat kan natuurlijk.

Alleen gaat Eddy2 morgen alles op een hoop rijden en roze,wit én blauw pakken. Dus is t allemaal erg speculatief :)

josi 10 mei 2021 om 20:21

Die tweede plaats zal hij morgen ook wel kwijt zijn, dus het lijkt me niet echt zo’n punt. Het lijkt me sterk dat hij morgen op die steile slotklim met de besten mee kan.

skylimit 10 mei 2021 om 20:26

Ik zou toch proberen Foss hoog in het klassement te houden als hij zo goed is. Bennett is geen zekerheidje. Als Bennett serieus moet lossen dan zou ik Foss niet zomaar laten wachten.
Verder Affini komt inderdaad lastig heuvels over.

molovin 10 mei 2021 om 22:06

Ik denkndat Bennett in een goede vorm verkeert als ze dit al zo specifiek benadrukken. We gaan het morgen zien!

Oblomov 10 mei 2021 om 22:31

Wat een onzin weer dit. Wat schiet je er nu mee op als Bennet aanklampend de top 10 weet te halen. Koers in berg- en heuvelritten gewoon lekker aanvallend en laat jongens als Bouwman en Foss meegaan in ontsnappingen.

Poeksel 10 mei 2021 om 23:07

Je hebt hem vorig jaar augustus niet zien rijden, begrijp ik?

Derierre de la course 10 mei 2021 om 23:28

Als ze slim zijn laten ze Foss zijn eigen koers rijden en vooral zijn wagonnetje aanpikken bij DCQ. Alleen ondersteuning voor Bennett wanneer er geen andere TJV meer is.

japio 11 mei 2021 om 10:25

Dat de tweede plaats van ondergeschikt belang is, betekent niet dat deze niet van belang is. Dus als de omstandigheden het toelaten, zullen ze Foss echt wel vooraan houden. Maar als de keuze gemaakt moet worden, zal men zich in eerste instantie op Bennett richten. Zo’n kans verdient hij ook wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair