Jumbo-Visma moet in Parijs-Nice verder zonder Tony Martin

donderdag 11 maart 2021 om 16:03
Jumbo-Visma moet in Parijs-Nice verder zonder Tony Martin

foto: Cor Vos

Primož Roglič kan in de komende etappes van Parijs-Nice niet meer rekenen op Tony Martin. De Duitser kwam samen met de Sloveen ten val in de finale van de vijfde etappe naar Bollène. Roglič kon zonder problemen zijn weg vervolgen, maar Martin was niet meer in staat om verder te rijden.

De valpartij gebeurde op goed 35 kilometer van de streep in Bollène. Roglič zat al snel weer op de fiets en werd door zijn ploeggenoten weer naar voren gebracht. Ook Martin probeerde weer op zijn fiets te kruipen, maar had last van duizeligheid en moest opgeven.

Het uitvallen van Martin is een flinke streep door de rekening voor Jumbo-Visma, aangezien de ervaren Duitser een belangrijke pion is binnen de ploeg en als taak heeft om klassementsleider Roglič zo goed mogelijk bij te staan in de wat vlakkere etappes.

Elleboog 
“Tony had erg veel pijn aan zijn ellenboog”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Hij is daarom ter controle naar het ziekenhuis gebracht. We hopen dat het allemaal meevalt en dat hij snel weer op de fiets kan stappen. Dit is natuurlijk een enorme aderlating voor de ploeg. We zullen het de komende dagen zonder hem moeten doen.”

“Dat betekent dat de overgebleven zes renners iets meer zullen moeten werken. Gelukkig is iedereen fit, dus ik hoop dat we het geel kunnen behouden tot het einde.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 11 maart 2021 om 16:44

Dit gebeurt hem toch echt te vaak. En ook niet voor het eerst samen met een ploegmaat.

KnightBiker 11 maart 2021 om 16:53

Niet gezien nog, maar handjes niet op het stuur?

Yeez 11 maart 2021 om 16:56

@knightbiker achterom aan het kijken

pirazzi 11 maart 2021 om 16:58

De wat vlakkere etappes zijn al geweest er komen nu 3 moeilijkere etappes dus het uitvallen van Tony Martin hoeft geen probleem te zijn voor Jumbo-Visma.

debarreman 11 maart 2021 om 21:12

Verkeerspaaltje op een kleine meter van de stoeprand. Vlak daarvoor keek ie achterom.
Eigenlijk een soort Kruiswijkje in de Vuelta paar jaar terug.

reusjen 12 maart 2021 om 01:09

Hij heeft zijn elleboog gebroken, heel erg balen! Bron: NOS

Headlines

Populair

Materiaalzone