Jumbo-Visma: “Met vertrouwen naar de komende etappes”

woensdag 22 mei 2019 om 19:20
Jumbo-Visma: “Met vertrouwen naar de komende etappes”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma trekt met vertrouwen naar de eerste bergetappe van de Giro d’Italia. Kopman Primož Roglič handhaafde zich de afgelopen dagen met de hulp van zijn ploegmaats bij Jumbo-Visma in het peloton en staat nog altijd één plek achter de roze leiderstrui van Valerio Conti.


“We zijn de dag prima doorgekomen”, blikt ploegleider Addy Engels terug op de elfde etappe met aankomst in Novi Ligure. “Het was net als gisteren een voorspelbaar scenario. De jongens zaten op de goede momenten in positie en het doel was om uit de problemen te blijven. Dat is gelukt. Het zag er prima uit.”

Vanaf morgen gaat het koersverloop flink op de schop, voorspelt Engels. “En we gaan andere scenario’s krijgen. Het is afwachten hoe de waardeverhoudingen gaan zijn. Primož en de ploeg zijn in ieder geval in orde en we gaan met vertrouwen de komende etappes in.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

josi 22 mei 2019 om 19:43

Ben benieuwd hoeveel steun jongens als Tolhoek en Kuss kunnen bieden in de bergen. De afgelopen anerhalve week heeft ons nog geen enkel inzicht verschaft over hoe zij er op dit moment voor staan.

katerkop 22 mei 2019 om 20:02

De afgelopen anderhalve heeft ons van geen enkele renner geleerd hoe hij er bergop voor staat.

debbie1998 22 mei 2019 om 20:01

Ik ga ervan uit dat ze er zullen staan voor hun kopman. Morgen zal het nog niet echt nodig zijn, maar als het echte werk gaat beginnen zullen ze er staan denk ik. Anders hadden ze net zo goed thuis kunnen blijven. Je moet er toch niet aan denken dattie in het hooggebergte alleen komt te zitten, en de ene na de andere aanval om ze oren krijgt.

bart12 22 mei 2019 om 23:15

Ik snap die angst nooit zo goed. 99 van de 100 x zal de sterkste gewoon ookal heeft hij geen ploeg. Als nou idd blijkt dat iedereen moet lossen van jumbo-visma. Als roglic zelf tempo gaat rijden dan, hoeveel kunnen er van hem wegrijden en op welke manier zouden zij Roglic in twamverband kunnne verschalken.. ik zie het echt niet gebeuren

pirazzi 22 mei 2019 om 20:04

Roglic is toch sterk genoeg om het alleen op te lossen?

KnightBiker 22 mei 2019 om 20:07

Je ziet hier wel dat ploegen kleiner zijn geworden dezer dagen. Niet alleen hier maar dat er In iedere koers een mannetje minder is maakt dat er minder keuze is om vervangende knechten op vooraad te hebben, en in de wedstrijden zelf is er ook sneller een probleem omdat er maar 8 man in een tour team zitten.
Eerder had een team snel 30 renners, nu vaak 26 en toch zijn ploegen vaak aanwezig In 3 koersen op hetzelfde moment…

west 22 mei 2019 om 20:41

Morgen is nog een makkelijke dag voor ze. Met 1 helling die er toe doet en UAE die alles zo lang mogelijk gaat controleren.

Pat McQuaid 22 mei 2019 om 21:21

Sloveense wielrennen ernstig in opspraak:
http://www.cyclingnews.com/news/bahrain-meridas-milan-erzen-under-uci-investigation-for-doping-links/

Verwacht meer nieuws deze week..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.