Jumbo-Visma met Roglic, Vingegaard, Kuss en Kruijswijk in Giro dell’Emilia

vrijdag 1 oktober 2021 om 09:28
Jumbo-Visma met Roglic, Vingegaard, Kuss en Kruijswijk in Giro dell’Emilia

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma staat zaterdag, op papier althans, met een ijzersterke selectie aan de start van de Giro dell’Emilia. Met Primož Roglič rekent de Nederlandse formatie op de winnaar van de editie van 2019. Ook Jonas Vingegaard, Sepp Kuss en Steven Kruijswijk zijn opgenomen in de definitieve selectie.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Roglič is vanzelfsprekend een van de topfavorieten voor de overwinning in de Giro dell’Emilia, gezien zijn status en het feit dat hij twee jaar geleden nog met verve de Italiaanse semiklassieker op zijn naam wist te schrijven. In de editie van 2019 reed hij met zwier weg op de laatste passage van de San Luca en bleef zo Alejandro Valverde en Sergio Higuita voor. Met Vingegaard, Kuss, Bennett en wellicht ook Kruijswijk en Antwan Tolhoek kan Jumbo-Visma echter meerdere renners uitspelen.

De WorldTour-formatie heeft ook de selecties voor twee andere Italiaanse najaarskoersen, Milaan-Turijn en Gran Piemonte, vrijgegeven. De meeste renners die zaterdag meedoen aan de Giro dell’Emilia, staan woensdag ook aan de start van Milaan-Turijn. Roglič krijgt ook in deze stokoude wedstrijd een finish op zijn maat. Milaan-Turijn finisht dit jaar namelijk weer op de beklimming (4,9 km aan 9,1%) naar de Basilica de Superga.

Een dag na Milaan-Turijn gaat het Italiaanse wielercircus verder met Gran Piemonte. In deze sprinterskoers kan Jumbo-Visma met Olav Kooij mikken op een goed resultaat. De jonge Nederlandse sprinter is nu nog actief in de CRO Race en bezorgde de ploeg al een overwinning in de tweede etappe van de Kroatische rittenkoers. Edoardo Affini en Gijs Leemreize zijn ook nieuw in de selectie, in vergelijking met de Giro dell’Emilia en Milaan-Turijn.

Selectie Jumbo-Visma voor flag-it Giro dell’Emilia (zaterdag 2 oktober)
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-si Primož Roglič
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-dk Jonas Vingegaard

Selectie Jumbo-Visma voor flag-it Milaan-Turijn (woensdag 6 oktober)
flag-nz George Bennett
flag-no Tobias Foss
flag-au Chris Harper
flag-de Michel Hessmann
flag-us Sepp Kuss
flag-nl Sam Oomen
flag-si Primož Roglič

Selectie Jumbo-Visma voor flag-it Gran Piemonte (donderdag 7 oktober)
flag-it Edoardo Affini
flag-no Tobias Foss
flag-au Chris Harper
flag-de Michel Hessmann
flag-nl Olav Kooij
flag-us Sepp Kuss
flag-nl Gijs Leemreize


Voorbeschouwing: Giro dell’Emilia 2021

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ronellenfitsch 1 oktober 2021 om 10:05

Mooie ploegjes, bij Jumbo houden ze niet van vroeg op vakantie gaan …

0
S.t.B 1 oktober 2021 om 10:44

Puike selecties.
Zoals eerder opgemerkt mag op de WT kalender minimaal één Vlaamse voorjaars ‘klassieker’ ingeruild worden voor één van deze Italiaanse koersen.
Bespaart ons qua support hopelijk ook wat meer Vlaamse dronkemanstaferelen.
Mag ik dat zeggen WF inquisitie?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone