Jumbo-Visma maakt pas op de plaats in koninginnenrit Ronde van Catalonië

donderdag 24 maart 2022 om 19:22
Jumbo-Visma maakt pas op de plaats in koninginnenrit Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma kon donderdag geen vuist maken in de koninginnenrit van de Ronde van Catalonië. Sam Oomen, de nummer veertien in de daguitslag, wist de schade nog enigszins te beperken, Steven Kruijswijk verloor wel veel tijd op de slotklim naar Boí Taüll.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kruijswijk probeerde het nog wel een paar keer op de slotklim, maar bleek niet sterk genoeg om ook weg te rijden. In de slotkilometers moest Kruijswijk zelfs passen bij enkele versnellingen en aan de streep moest hij bijna anderhalve minuut toegeven op dagwinnaar João Almeida. Oomen deed het een stuk beter, de Brabander werd veertiende, maar verloor toch ook bijna vijftig seconden.

“Het was een erg lastige dag”, was dan ook de conclusie van ploegleider Marc Reef. “Vooral de aankomst was erg pittig. Op de slotbeklimming koersten de jongens boven de tweeduizend meter hoogte. Iedereen heeft vandaag alles gegeven. De komende dagen is het zaak om te proberen met Sam en Steven zo kort mogelijk in het klassement te eindigen. Er staan nog een aantal erg verraderlijke ritten op het programma, mede door het gevaar van de wind.”

Jumbo-Visma kijkt, ondanks de opdoffer van vandaag, nog naar boven. Reef: “Wellicht kunnen we iets proberen om wat plekken op te schuiven. We laten de moed nu zeker niet zakken.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Landeirovic 24 maart 2022 om 19:28

Toch pijnlijk om al Jumbo zijnde te zien dat op dit moment Bennett 3e werd nadat hij meer dan 5km in de aanval was en 11e in het klassement staat. Wetende dat “talentje” Oomen mooi 14e staat.

0
Sjonge Jonge 24 maart 2022 om 19:31

*13e

En waarom zou het juist pijnlijk zijn dat Bennett 13e wordt? Die is niet weggegaan omdat hij weg moest, maar omdat UAE voor hetzelfde werk (knechten) een paar zakken geld extra neertelde.

Ik denk dat het eerder pijnlijk voor TJV is om Kruijswijk zo te zien schutteren.

0
Murcia 24 maart 2022 om 19:35

Ik denk dat het met die pijn wel zal meevallen aangezien George zei dat hij bij UAE kopman zou gaan worden in sommige koersen. Welke dan? Hij is net als bij JV een knecht alleen verdient hij nu meer. Dan doet Oomen, in wezen ook een knecht het eigenlijk niet zo heel veel minder.

0
Petje 24 maart 2022 om 19:33

Kruiswijk mag nooit op voorhand een tourplek krijgen. Dat moet je verdienen.

0
Wim Kruithof 24 maart 2022 om 20:05

Soms is Jumbo-Visma groots en overstijgt het vele ploegen. Er zijn koersen waarin zij absoluut domineren, maar er zijn ook heel veel koersen waarin de ploeg niet meer dan outsider is, met enkel kans op victorie als het mee zit. En dat is ook prima.

Alhoewel de duik die Kruijswijk vandaag in mijn hoop sloeg wel weer groot is. Wat moet het voor hem zelf ook frustrerend zijn. Ooit bijna de Giro winnen… maar daarna nauwelijks nog prestaties in die contreien kunnen overleggen.

0
Pizzi 24 maart 2022 om 20:15

In 2016 4e in de Giro die ‘ie misschien wel had moeten winnen, maar soms lopen dingen anders.

Daarna in de Tour de France 5e (2018) en 3e (2019) en ook nog 4e in de Vuelta van 2018.

Laatste 2 jaar is het niet bepaald om over naar huis te schrijven helaas.

0
S.t.B 24 maart 2022 om 21:32

Gedegen analyse Wim.
De casus Kruijswijk begint nu alleen wel een hoofdpijndossier voor JV te worden. Steven zal moeten inzien dat hij met zijn halfslachtige knechtwerk en zeer matige kopmanschap veel krediet bij JV (en ons volgers) aan het verliezen is. Gesink heeft zich wel zonder heimelijke kopman ambities volledig in zijn knechtenrol gestort. Die overtuiging mis ik totaal bij Kruijswijk.

0
josi 24 maart 2022 om 20:11

Ik begrijp niet dat het doel voor de komende dagen blijkbaar is om te kijken of Oomen (14de) en Kruijswijk (21ste) wellicht nog een paar plekjes kunnen opschuiven in het AK. Een topklassering zit er toch niet meer in, dus waarom niet gewoon maar eens proberen in de ontsnapping mee te zitten? De kans op succes is klein, maar niet geschoten is altijd mis. Ik zie Dennis of Gesink ook liever eens in de aanval dan dat ze zich helemaal uit de naad rijden voor een 12de stek of zo voor Oomen.

0
joowii 24 maart 2022 om 21:07

Eens! Suffe opmerking ook “we laten de moed niet zakken”. Hup, Plan B uit de kast en aanvallen maar!

0
S.t.B 24 maart 2022 om 21:20

Die tactiek ontgaat mij ook totaal. Gewoon va banque Dennis en/of Gesink meesturen. Die twee lopen over van de grinta, en laten stoempen voor de kruimels die Kruijswijk en Oomen kunnen oppikken slaat nergens op.

0
Bayliner 1 24 maart 2022 om 21:13

Haal toch die kruijswijk van de loonlijst erg me blauw aan die man kan al jaren niet mee met de rest. Gaat ook maar om drie renners bij jumbo valt verder zwaar tegen

0
Theo Vaessen 24 maart 2022 om 21:36

De tweede lijn van de klassementsrenners laat het duidelijk afweten. Voor de Tourselectie maakt het niet zoveel uit, keus genoeg. Maar voor de Giro ziet het er niet goed uit. Ik laat me graag verrassen door een aanstormend talent.

0
Derierre de la course 24 maart 2022 om 22:13

Dat van de loonlijst halen lijkt me erg overtrokken. Werd in 2018 nog 3e in de Tour. Dan verdien je wel iets meer respect.
Dat hij niet zonder meer kopman meer hoeft te zijn, eens.

0
S.t.B 24 maart 2022 om 22:27

@Derriere

Gewoon zonder mitsen of maren geen kopman meer laten zijn. Heeft bij Gesink uitstekend gewerkt, maar dat was geheel in overeenstemming met zijn wens een treetje lager op de ladder te staan.
Kruijswijk zit nog zwaar in denial, en dat moet snel veranderen. Die mooie 3e plek zal hem nooit meer worden ontnomen, en zijn tijdelijke ambitie de afdaling in super G stijl te doen ook niet.

0
bartp25 24 maart 2022 om 22:49

Je mening over kruijswijk deel ik, al is van de loonlijst afhalen natuurlijk overdreven.
Net betrekking tot de maar 3 man is overdreven.
Uiteraard zijn WvA Roglic en Vingegaard je kopmannen die tot nu toe gewoon prima presteren.
Daaronder heb je een groep die meer dan uitstekend zijn werk doet: Dennis, van Hooydonck, Laporte en de jongens van de vroege uren die we vaak niet in beeld zien.
Qua uitschieters van de rest valt het inderdaad nog niet mee al wil ik Kooij toch als lichtpuntje benoemen.

0
klimmer999 24 maart 2022 om 21:46

Ik heb de indruk dat Steven na zijn derde plaats in de Tour het genoeg vindt en geen echte ambities meer heeft. Die bewuste Giro was waarschijnlijk een enorme tegenslag en die derde plaats dan toch voldoening.

0
De Siepel 24 maart 2022 om 23:13

De rol van Kruijswijk is bij Jumbo al een paar jaar onduidelijk. Meesterknecht, kopman….zijn deelname bestaat veelal uit meerijden en zelden zie je een aanvallende stijl van koersen. Gesink heeft wel een duidelijke rol. Gewoon knechten. Deze ronde van Catalonie maakt nu in ieder geval duidelijk dat de leiding van Jumbo, de uitzonderingspositie van Kruijswijk moet heroverwegen.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 24 maart 2022 om 23:39

Lekker voor de etappetjes fietsen inderdaad, dat zou voor zowel Geesink als Kruiswijk echt een unieke prestatie zijn.

0
Blackcanyon 25 maart 2022 om 00:48

Ze kunnen beter beginnen om Plugge en Zeeman van de loonlijst te halen. Die zijn wereldkampioen jammerlijk gezeur. Zeeman die als een kleuter die niet tegen zijn verlies kan wegloopt van zijn klapstoeltje als Pocagar t geel pakt in de Tour. Plugge die zeurt dat Alpecin Fenix geen verantwoordelijkheid heeft genomen bij Milaan San Remo. Ze mogen zelf bepalen hoe ze koersen bij AF, … hoort bij t spelletje. Plugge en Zeeman doen mee omdat ze een groot budget hebben. Jumbo betaald wel. Maar die 2 geven nul inpiratie. Het ligt bij hen altijd aan een ander of aan pech.

Als ze die buiten mikken en Michel Cornelissen inhuren komt t allemaal goed. Dan gaat bij Dumoulin en Kruijswijk t Cornelisseneffect spelen. Dan gaan we roze, geel en rood zien.

Laat Plugge zich alsjeblieft weer richten op zijn journalistieke werk voor de schoolkrant en Zeeman zich richten op verkoop van goedkoop textiel of op een bootje varen. Zijn ze vast beter in.

0
Hendrik Bonten 25 maart 2022 om 07:03

Zou best eens kunnen

0
Davide_Formolo 25 maart 2022 om 07:56

Wat mij betreft ook niet de meest inspirerende en motiverende personen binnen het team…

0
Jean Dumas 25 maart 2022 om 08:54

Wat mist is inderdaad zo’n Cornelissen-effect. Dat had Zeeman wel bij zijn transfer, maar hij lijkt nooit over de Touretappe van de Planche heen te zijn gekomen, een beetje zoals schaatscoach Kemkers na de foute Kramer-wissel.

0
Kopinkas 25 maart 2022 om 08:48

‘Pas op de plaats’ bovenop een almaar sneller malende tredmolen dan toch…
Jammer voor al dat werk van Dennis – hoe lang gaat die dit nog willen blijven doen?

0
Zenon J. 25 maart 2022 om 09:06

Als je JV in dit rondje vergelijkt met Trek dan zie je dat het nog erger kan. Skjelmose (leuke renner overigens) aan het begin van de klim op kop van de groep zijn ballen eraf draaiend voor Ciccone die dan op bijna 4 minuten binnenkomt..

0
Zenon J. 25 maart 2022 om 09:09

En bij Movistar was het waarschijnlijk ook geen hallelujah aan tafel tijdens het diner

0

Headlines

Populair

Materiaalzone