Nico Dick
woensdag 24 augustus 2022 om 18:56

Jumbo-Visma laat leiderstrui schieten: “Was eigenlijk gisteren al de bedoeling”

Video Primož Roglič is leider af. En dat was voor aanvang van de etappe al de bedoeling. Meer zelfs, eigenlijk wilde Jumbo-Visma gisteren al de rode trui afgeven. “De Vuelta is nog lang. Tijdens de rest van deze week houden we ons rustig”, aldus ploegleider Maarten Wynants.

“In principe was het gisteren al de bedoeling om de leidersplaats af te staan”, aldus Maarten Wynants voor de camera van WielerFlits. “Maar toen kwam BORA-hansgrohe mee op kop rijden. Als we dan toch alles samen hielden, moesten we wel voor de overwinning gaan.”

“Vandaag duurde het heel lang voor de groep wegreed. Toen de ontsnapping dan toch was vertrokken, was het snel duidelijk dat we gingen uitcontroleren en proberen de trui weggeven aan een sterke renner. Iemand die hem ook meerdere dagen kan houden. Zo kunnen we krachten sparen met het oog op de derde week.”

Einde aan mooi reeksje
Zo komt er wel een einde aan een mooi reeksje met vier verschillende dragers van de leiderstrui. “Ja, maar dat wisten we natuurlijk. Het is al fantastisch dat we dat konden doen, dat we die trui hebben kunnen delen met andere jongens van de ploeg. En Primož zelf heeft al genoeg in die trui gereden. Zijn hoofddoel is en blijft Madrid.”

“In de finale was er nog wat druk”, geeft Wynants nog mee. “Richting de klim in de plaatselijke ronde schoot het tempo de lucht in en dan is het moeilijk om de achterstand nog verder te laten oplopen. Maar we hebben niet alles te kiezen.” Het eerstvolgende doel van de geelzwarte brigade wordt de individuele tijdrit van volgende dinsdag. “Tot dan houden we ons rustig en hopen we dat Rudy Mollard de leiderstrui zo goed mogelijk gaat verdedigen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2022 19:10
Of Fred Wright. Ik verwacht en hoop nog op een verdiende vis voor hem na er in de tour al een paar keer dichtbij te zijn geweest.
24 augustus 2022 19:28
Krachten sparen voor de derde week is normaliter logisch. Echter zit het zwaartepunt van deze Vuelta aan het einde van de tweede week en is het in de derde week (vanwege het niet zo selectieve parcours) slechts nog een kwestie van uit de problemen blijven. Etappe 15 Sierra Nevada zal het eindklassement in grote lijnen vormgeven.
    24 augustus 2022 19:37
    Eens, maar gelukkig zien we de laatste jaren steeds vaker dat ze ook oorlog maken op de op voorhand niet ‘selectieve’ dagen. Dat heeft de laatste jaren toch heel wat mooie etappes opgeleverd. De ‘ambush’ etappes. De etappe waar MAL alles verloor vorig jaar in de Vuelta, was bijvoorbeeld een prachtige etappe.
    24 augustus 2022 19:44
    De etappes 18, 19 en 20 zijn bij uitstek geschikt om oorlog te voeren en het klassement op zijn kop te zetten. Alle krachten die je nu morst, kom je dan te kort in de controle.
24 augustus 2022 19:04
Ik hoop dat de rest van het peloton niet ook kalmpjes de volgende etappes wil aanvatten tot en met de tijdrit. Nog drie finishes op een 1e categorie tot dan
24 augustus 2022 19:04
“Rustig houden”. Je zou juist denken aan tijd pakken op de concurrentie. Je kunt toch maar beter alvast een buffer hebben. Echte grote aanvallen doen hoeft niet, maar op de slotklim een paar tegenstanders tijd aansmeren; dat toch wel.
    24 augustus 2022 19:12
    Ik neem in deze aan dat je rustig houden mag vertalen als: volgen en zelf geen oorlog maken. Dat lijkt me zeker slim met nog 2,5 week te gaan en waarschijnlijk nog steeds enige onduidelijkheid hoe Roglic er voor staat. Het zal echter zeker niet betekenen dat als hij op die drie aankomsten bij de besten zit, hij zomaar een ritwinst laat lopen.
24 augustus 2022 20:21
Verstandige beslissing al zou het me verbazen dat Molard de trui houdt tot week 3. Roglic zou wel eens sneller terug in het rood kunnen zitten dan gehoopt.
    25 augustus 2022 06:55
    Ik denk dat Craddock de trui pakt in etappe 8 of 9, en Roglic weer in de tijdrit
25 augustus 2022 07:24
Life goes on, he.
24 augustus 2022 19:07
"I have a cunning plan"...
24 augustus 2022 19:06
Afgeven vind ik altijd jammer. Nu maak je iemand blij door de rode trui te geven. Maar deze persoon heeft het dan niet echt verdiend. Die krijgt hem omdat anderen hem niet willen.

Ben benieuwd hoe hij dan ook pest aangekeken in het peloton. Zo van dat is die loser die in de rode trui mag rijden van JV.
    24 augustus 2022 19:09
    die logica kan je ook gebruiken voor enkele geel zwarte renners die de trui kregen omdat iemand in de remmen kneep
    24 augustus 2022 19:24
    Zou niet weten wie in de remmen kneep.
    24 augustus 2022 19:51
    Als je hem verdedigt en de vuelta verliest, dan vinden mensen er ook weer wat van.. voordat Pogacar de tour verloor vond iedereen de “altijd voor de aanval, de trui en de winst gaan” mentaliteit nog fantastisch, kijk waar dat hem bracht.
    25 augustus 2022 14:22
    Molard heeft het wel echt verdiend. Hij heeft ervoor gereden. De koersomstandigheden waren zodanig dat hij de trui pakte.
    Moeten we van Soler ook zeggen dat hij de zege niet verdiende omdat het achter hem af en toe stilviel?
    Dat is voor mij juist de charme van het wielrennen.

Reacties zijn gesloten.