Jumbo-Visma kiest voor de aanval in koninginnenrit Ronde van Catalonië

donderdag 25 maart 2021 om 20:12
Jumbo-Visma kiest voor de aanval in koninginnenrit Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

In de vierde etappe van de Ronde van Catalonië, met aankomst in skigebied Port Ainé, koos Jumbo-Visma resoluut voor de aanval met Antwan Tolhoek en Koen Bouwman. De vluchters kregen echter te weinig ruimte van de mannen van Jumbo-Visma en werden op tijd weer ingerekend.

De dag begon voor Jumbo-Visma met een tegenvaller, aangezien een zieke George Bennett de strijd moest staken. De Nederlandse formatie liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en koos al vroeg in de etappe voor de aanval. Na een aantal pogingen lukte het Tolhoek en Bouwman mee te glippen in de ontsnapping van de dag.

De vroege vlucht kreeg echter niet veel ruimte. “Ik had het plan om vandaag mee te zitten”, zo laat Tolhoek weten na de finish. “Koen zat er ook bij, dus dat was hartstikke mooi. Hij heeft zich helemaal leeggereden voor mij om zo veel mogelijk voorsprong te hebben aan de voet van de slotklim. Helaas kregen we het niet cadeau van de ploegen in het peloton.”

“Balen, maar morgen ligt er misschien wel weer een kans”
“Ik denk dat we het goed geprobeerd hebben. Op deze manier won ik ook de etappe in de Ronde van Zwitserland. Zo voelde het onderweg ook een beetje. Dit zijn kansen die je niet vaak krijgt. De moraal zat er bij Koen en mij goed in. Balen, maar morgen ligt er misschien wel weer een kans”, blijft Tolhoek optimistisch.

Op de slotklim naar Port Ainé gooide vervolgens Steven Kruijswijk de knuppel in het hoenderhok, maar zijn poging had meer weg van een losse flodder. De Nederlandse klimmer was uiteindelijk niet in staat om de betere klimmers te volgen, maar zijn Amerikaanse ploegmaat Sepp Kuss kwam keurig als vijfde over de streep en sluipt zo de top-10 van het algemeen klassement binnen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 25 maart 2021 om 20:25

De poging van Koen en Antwan was niks mis mee maar door Kamna die zo dicht stond kregen ze nooit speelruimte en Kruijswijk mist gewoon de vorm. Kuss leert genoeg zo in de eerste ronde waar hij een AK wil rijden en was goed maar zal ook wel op zijn max hebben gezeten in de groep zoals iedereen behalve Chavez. Het lot van Mas is dan ook een beetje het schrikbeeld.

nickdt 25 maart 2021 om 20:46

Tolhoek stond zelf ook maar op 3 minuten. Dus ook met hem hadden de vluchters waarschijnlijk geen ruimte gekregen.

rahimns 25 maart 2021 om 20:29

Morgen nog maar weer een poging doen, in ieder geval denkt Tolhoek daaraan.

josi 25 maart 2021 om 20:44

Op zich was het een goed plan, maar door de aanwezigheid van Kämna was de vlucht eigenlijk tot mislukken gedoemd. De komende dagen liggen er wel goede kansen voor een geslaagde ontsnapping, denk ik. Maar dat zullen wel een stuk of 100 renners ook denken.

skylimit 25 maart 2021 om 21:15

Goede poging zou het geweest zijn als er 1 van de 2 met Kamna was meegesprongen.
Dat ontbreekt er dan net aan. Verder moet je met een vlucht ook een beejte geluk hebben om voorop te blijven.

mooiman 25 maart 2021 om 21:32

De kop van het artikel belooft meer dan er uiteindelijk is gebeurd

skylimit 25 maart 2021 om 21:39

Ja, meer dan een dode mus was het niet uiteindelijk. Zijn geen legendarische aanvallen zoals van Froome in de Giro en niet iedereen heet MVDP.
Het was al knap dat TJV 2 man mee had in een ontsnapping.

rovi 26 maart 2021 om 10:20

Ach, de eerste alinea suggereert dat TJV hun eigen vlucht heeft ingerekend…

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone