Jumbo-Visma kan in Noorwegen weer beschikken over Tosh Van der Sande

maandag 23 mei 2022 om 11:12
Jumbo-Visma kan in Noorwegen weer beschikken over Tosh Van der Sande

foto: Cor Vos

Tosh Van der Sande maakt in de Tour of Norway zijn rentree na een periode van blessureleed. De allrounder van Jumbo-Visma kwam bijna twee maanden geleden in de E3 Saxo Bank Classic ten val en brak zijn elleboog. Ondertussen hij hij klaar om weer te koersen.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Van der Sande verliet deze winter Lotto Soudal en trok naar Jumbo-Visma, waar hij de klassieke kern moest komen versterken. Door zijn val in de E3 Saxo Bank Classic kon een streep worden gezet door de meeste klassiekers. “Ik ben teleurgesteld over mijn start van het seizoen. Het doel was om top te zijn in de voorjaarsklassiekers. Alles verliep perfect tot de valpartij, die vooral op mentaal vlak zwaar was”, vertelt hij op de website van zijn ploeg.

Na twee weken thuis kon de 31-jarige renner zijn training hervatten, maar dat viel niet mee. “Ik dacht dat het goede gevoel snel terug zou komen. Maar je merkt dat een breuk en een operatie met verdoving gevolgen hebben. Sinds vorige week heb ik dat goede gevoel weer en ben ik klaar om te koersen. Ik denk dat het parcours in Noorwegen me goed ligt. Het is niet te moeilijk, maar zeker ook niet makkelijk. Er zijn altijd wel wat punchy aankomsten of sprints met een kleinere groep. Dat zijn dingen die me goed liggen.”

Van der Sande denkt niet dat hij in Noorwegen al voor zijn ambities moet gaan. “Misschien later in het seizoen. Als team kunnen we voor ritzeges gaan. Het parcours is zwaar, maar niet overdreven zwaar. We nemen het etappe per etappe en proberen een ritzege te pakken.” Behalve de Belg zijn ook David Dekker, Mike Teunissen, Michel Heßmann, Nathan Van Hooydonck en Timo Roosen in de selectie voor de Ronde van Noorwegen opgenomen.

De Ronde van Noorwegen staat voor 24-29 mei op de kalender.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wim Kruithof 23 mei 2022 om 12:29
Quote:
Behalve de Belg zijn ook David Dekker, Mike Teunissen, Michel Heßmann, Nathan Van Hooydonck en Timo Roosen in de selectie voor de Ronde van Noorwegen opgenomen.

Geen Gesink dus, die nog een eervolle vermelding krijgt bij de voorbeschouwing van de rittenkoers. Jammer.

0
Groetjesaandevoetjes 23 mei 2022 om 12:57

Gesink rijdt zo wel heel weinig koersen dit jaar, jammer man. Zwitserland en Vuelta staan gelukkig nog wel op ’t programma.

0
fietsvriend 23 mei 2022 om 13:00

Gesink rijdt wel echt heel weinig dit seizoen. Waarom eigenlijk? In de koersen die hij reed vond ik hem wel overtuigen als superknecht. Nul bewijs voor maar iets zegt mij laatste seizoen bij TJV?

EDIT: Ah, het was groetjes ook opgevallen

0
Poeksel 23 mei 2022 om 13:10

Gesink heeft nog wel een contract voor volgend jaar. Qua koersdagen staat hij op 20, dat lijkt me in de buurt van het gemiddelde te zitten? Net zo veel als Dylan van Baarle bijvoorbeeld.

0
Dangeroe 23 mei 2022 om 13:47

@Poeksel Vergelijking met Van Baarle lijkt me niet aan de orde hier. Rijden totaal andere koersen. Van Baarle piekt naar eendagswedstrijden, terwijl Gesink etappekoersen rijdt

0
Murcia 23 mei 2022 om 14:30

Wat Poeksel zegt klopt als een zwerende vinger, Gesink zit qua koersdagen precies op dat van vorig jaar en gaat tenminste nog 1 grote ronde rijden dan lijkt hij helemaal aan te sluiten bij zijn vorige seizoen.

0
fietsvriend 23 mei 2022 om 20:20

@murcia dank, gelukkig ben jij er met de harde cijfers. ‘Gevoel’ bleek weer eens een onbetrouwbare raadgever.

0
LB117 23 mei 2022 om 13:18

Gesink gewoon opstellen in tour en vuelta aub… dit heeft hij met zijn staat van dienst en altijd parate staat wel verdiend.

0
Maenhout 23 mei 2022 om 13:21

Wordt er in Noorwegen over een vlak parcours gereden? Met deze selectie kunnen molshopen al lastig zijn.

0
Turtlehead 23 mei 2022 om 13:58

Een vlak parcours is in Noorwegen redelijk onmogelijk. Maar geen lange klimmen, die heb je daar ook niet.

0
11 na 11 23 mei 2022 om 14:28

Ik vind 12 km al behoorlijk “lang” en 8% al behoorlijk “klim “.

0
Barry Batsbak 23 mei 2022 om 15:12

Dan moet je de fietsparcoursen van de Norseman triathlon en de Axtri triathlon eens bekijken. Lange klimmen bestaan daar echt wel, maar wel afhankelijk van welke regio je opzoekt uiteraard.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone