Jumbo-Visma heerst ook in Kuurne-Brussel-Kuurne: Benoot wint, voor Van Hooydonck

zondag 26 februari 2023 om 16:54
Jumbo-Visma heerst ook in Kuurne-Brussel-Kuurne: Benoot wint, voor Van Hooydonck

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma is de grote winnaar van het Vlaamse Openingsweekend. Tiesj Benoot heeft zondag namelijk de 75ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. De Belg maakte deel uit van een elitegroepje van vijf renners en wist in de laatste kilometer het overtal van de Nederlandse ploeg perfect uit te spelen. Nathan Van Hooydonck maakte het feestje compleet door als tweede te finishen, Matej Mohorič werd derde.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Na Omloop Het Nieuwsblad – gewonnen door Dylan van Baarle – ging het Vlaamse voorjaar meteen door met Kuurne-Brussel-Kuurne. Deze kasseikoers trok ook dit jaar weer over de hellingen van het Pays des Collines in de Ardennen. Daar werden naast La Houppe ook Hameau des Papins (1,2 km aan 6,6%, max. 16,2%), Le Bourliquet (1,3 km aan 6,8%, max. 15,3%) en Mont Saint-Laurent (1,3 km aan 7,8%, max. 17%) aangedaan. De 75ste editie bevatte in totaal vier kasseistroken en dertien hellingen. De Tiegemberg was de eerste, de Kluisberg de laatste.

Van der Hoorn net als vorig jaar mee in vroege vlucht
Net na de klok van 12.00 uur weerklonk in Kuurne het officiële startsein van Kuurne-Brussel-Kuurne, waarna de koers al snel werd opgeschrikt door een eerste valpartij van onder meer Jan Tratnik (Jumbo-Visma), Guy Sagiv (Israel-Premier Tech), Matteo Malucelli (Bingoal WB) en Filippo Baronchini (Trek-Segafredo). Tratnik, die zaterdag nog erg veel indruk maakte in Omloop Het Nieuwsblad, Malucelli en Sagiv konden hun weg vervolgen, maar Baronchini was minder gelukkig. De jonge Italiaan van Trek-Segafredo, de beloftenwereldkampioen van Leuven, moest met een gebroken spaakbeen opgeven.

Van der Hoorn was de grote motor in de kopgroep – foto: Cor Vos

De eerste helling van de dag, de Tiegemberg, bleek voor Gilles De Wilde (Team Flanders-Baloise), Lluís Mas (Movistar), Daniel Oss (TotalEnergies) en Taco van der Hoorn (Intermarché-Circus-Wanty) het uitverkoren punt om aan te vallen. Deze vier renners reden een mooie voorsprong bijeen en kregen niet veel later nog het gezelschap van Guillaume Van Keirsbulck (Bingoal WB) en Matthew Gibson (Human Powered Health). Met deze zes leiders werd de heuvelzone aangesneden, het peloton liet begaan en liet de voorsprong oplopen tot goed zeven minuten.

Medefavoriet Philipsen gaat tegen de vlakte
De aanwezigheid van Van der Hoorn vooraan was alleszins iets om in de gaten te houden. Vorig jaar werd de Nederlandse rasaanvaller na een dag in de vroege vlucht pas in de slotkilometer in Kuurne gegrepen, nadat hij samen met Christophe Laporte en Jhonathan Narváez het ruime sop gekozen had. Na een niet al te interessante tussenfase werd het peloton, op iets minder dan 100 kilometer van de streep, opnieuw opgeschrikt door een valpartij. Het voornaamste slachtoffer: Jasper Philipsen. De rappe Belg van Alpecin-Deceuninck werd voor de start gezien als een van de favorieten, maar was plots op achtervolgen aangewezen.

Philipsen had echter de pech dat in het peloton de gashendel al volledig was opengedraaid, onder aanvoering van Lotto Dstny en Jumbo-Visma. Hierdoor liep de voorsprong van de zes vluchters – Gibson was inmiddels gelost – terug tot onder de drie minuten. Door de valpartij ontstonden er meerdere breuken in het peloton en zagen we met Philipsen, Alexander Kristoff en Yves Lampaert meerdere toppers in de achtergrond spartelen. Jumbo-Visma was echter niet van plan om het tempo te laten zakken. De Nederlandse formatie wilde het niet laten aankomen op een sprint en nam de koers dan ook resoluut in handen.

Jumbo-Visma trekt door op Le Bourliquet – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma maakt opnieuw indruk op Vlaamse wegen
Op de flanken van de pittige Le Bourliquet (1,3 km aan 6,8%, max. 15,3%) gaf de Nederlandse ploeg er een flinke lap op. Tratnik, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck reden op een imponerende manier weg uit het peloton en naar de vroege vlucht met onder andere Taco van der Hoorn en Daniel Oss. Enkele niet-Jumbo-Visma-renners bleken nog in staat om de sprong te wagen met Matej Mohoric, Tim Wellens en de verrassend sterke… Peter Sagan. Deze koersontwikkeling speelde rappe mannen als Arnaud De Lie en Fabio Jakobsen niet in de kaart: zij moesten passen en de koers ondergaan.

De eerste groep – met daarin de mannen van Jumbo-Visma, Wellens en Sagan – werd op de Mont Saint-Laurent (1,3 km aan 7,8%, max. 17%) weer volledig uiteen geranseld. Wellens voelde zich duidelijk goed, nam dan ook het initiatief en kreeg Mohoric, Benoot, Van Hooydonck en de onvermoeibare Van der Hoorn mee als vluchtgezellen. Na de venijnige Mont Saint-Laurent hadden deze vijf renners een half minuutje voorsprong op de tweede groep. In die groep zagen we topfavorieten De Lie en Jakobsen, maar ook andere rappe mannen als Sagan, Christophe Laporte en Jonathan Milan.

Kopgroep rijdt alsmaar verder weg
Na de beklimming van de Mont Saint-Laurent werden de wegen richting Kuurne wat vlakker en dit gaf de achtervolgende groep de kans om een goede organisatie op poten te zetten. Lotto Dstny nam zijn verantwoordelijkheid in de achtervolging in dienst van zijn sprintkopman De Lie, maar de Belgische ploeg moest lijdzaam toezien hoe de vijf koplopers alsmaar verder wisten uit te lopen. Een halve minuut werd een minuut, een minuut werd anderhalve minuut… Het zag er met het verstrijken van de kilometers alsmaar beter uit voor Benoot, Van Hooydonck, Van der Hoorn, Wellens en Mohoric.

De vijf koplopers – foto: Cor Vos

Door de werken van Lotto Dstny, Soudal-Quick-Step en Cofidis liep het verschil met de kopgroep toch weer wat terug, maar toch begon het leidende vijftal met een voorsprong van een minuut aan de lokale ronde van circa 12,6 kilometer door Kortrijk en Kuurne. Het kon met andere woorden nog alle kanten uit, al leken de koplopers toch lichtjes in het voordeel. Van der Hoorn, Mohoric, Wellens, Benoot en Van Hooydonck bleken zeker nog niet murw gereden en wisten uit de greep te blijven van de achtervolgende groep. De winnaar zat kortom vooraan, maar wie beschikte in de finale over stalen zenuwen?

Jumbo-Visma was in de laatste kilometers met een numeriek overwicht in het voordeel. Met nog iets minder dan vijf kilometer te gaan probeerde Van Hooydonck twee keer op kousenvoeten weg te rijden, maar Mohoric, Wellens en Van der Hoorn waren alert. Vervolgens was het aan Benoot om het te proberen, maar er zat niet veel op bij de Belg. Een daaropvolgende demarrage van Mohoric had meer om het lijf, maar Van Hooydonck dichtte de kleine bres en ging er vervolgens zelf vandoor. Mohoric moest zich dubbelvouwen om te volgen, maar kraakte niet.

Benoot schenkt Jumbo-Visma nieuwe klassiekerzege
En Van der Hoorn? De Nederlander bekeek het allemaal vanop de laatste rij en liet zich telkens weer meedrijven. De renner van Intermarché-Circus-Wanty leek ook te gokken op de sprint, maar Benoot had andere plannen. De Belg had in de slotkilometer nog een laatste demarrage in huis en dit bleek de juiste move. Wellens kon het gaatje niet meer dichtfietsen, keek achterom, maar ook Van der Hoorn en Mohoric waren niet meer bij machte om naar Benoot te rijden. Die laatste pakte zo een mooie voorsprong en kwam juichend over de streep, voor zijn ploegmaat Van Hooydonck en Mohoric.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

108 Reacties

Cochise 26 februari 2023 om 17:04

Pfoe wat was Nathan sterk. Moest haast remmen om Tiesj niet meer voorbij te rijden.

20
xistnc 26 februari 2023 om 17:07

Nathan was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat Mohoric door zijn krachten heen was. Die kreeg het gat amper dicht.

Taco natuurlijk al de hele dag in de aanval, van Wellens had ik meer initiatief verwacht in de finale.

8
Wheely 26 februari 2023 om 17:13

Verdienen er zeker vier mede kopman te zijn de rest van het voorjaar, hebben allemaal indruk gemaakt dit weekend.

2
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 17:01

Oei, de minnetjesbrigade klikt zich een ongeluk. Ok, dan heb ik er nog eentje voor hen: als Fabio J. zo verder doet, gaat Tim M. sprinten in de Tour.

15
ozziepix 26 februari 2023 om 17:09

Lijkt er op dat Jakobsen wat gewicht is kwijtgeraakt. Hij komt makkelijker de klimmetjes over, maar sprint een stuk minder.

5
Guushovd 26 februari 2023 om 17:26

De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen :)

0
Viktrodriguez 26 februari 2023 om 18:35

Dat is al jaren de strijd voor renners. Pas jezelf aan om beter te worden in iets om een renner te worden met een bredere basis, verlies wat van je originele pluimen.

0
xistnc 26 februari 2023 om 16:59

De Lie wel weer de beste in koers, zeker?

12
Spartacus 26 februari 2023 om 17:08

Nee deze keer Wellens ;)

8
Sjonge Jonge 26 februari 2023 om 17:13

Wellens wel echt degene die het minst beloond is voor zijn rijden dit weekend.
Die is in bloedvorm, maar kan het niet verzilveren helaas.

12
Baukema Tomoulin 26 februari 2023 om 17:22

En dan te bedenken dat TJV Wellens 2 of 3 jaar geleden heel graag wou hebben en hij dichtbij een overstap was, maar toch nog iets langer bij Lotto bleef. Bij jumbo (ipv bv Benoot aangezien TJV dan al Wellens zou hebben en Benoot dan waarschijnlijk niet aangetrokken zou worden) had hij zowel gisteren als vandaag gewonnen denk ik :)

2
Krist The Vanma 26 februari 2023 om 18:15

Dan denk je op den duur dat het misschien toch aan jezelf ligt, al die minnetjes, dan krijg je weer zo’n statement als hierboven en besef je dat er toch wel heel veel anti-supporters op dit forum zitten.

-7
Pietspeed 26 februari 2023 om 18:37

Nee, Sagan duidelijk. Die rijdt nog op boterhammen met pindakaas. Vandaar dat hij ermee kapt. Die bammetjes komen inmiddels z’n strot uit.

-1
Mooie Sjors 26 februari 2023 om 20:31

Sagan parkeerde ‘m wel érg bruut vandaag. Die leek wel aan de handrem te trekken.

0
Javier 26 februari 2023 om 17:04

Ik zit echt te genieten hier. Wat top voor Tiesj, deze mooie zege. Verbaasd over de kracht van Nathan. Die man kan in de toekomst op een goede dag Parijs-Roubaix winnen. Leuk om Wellens weer zo terug te zien keren. Op naar mooie wedstrijden!

12
xistnc 26 februari 2023 om 17:09

Wat een heerlijk open interview met spraakwaterval Mohoric, meer van dat!

10
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 17:08

Wat een masterclass wielrennen vandaag! Heerlijk. Dik verdiende overwinning van TJV (in dit geval Benoot, maar het had net zo goed Van Hooydonck, Laporte, Tratnik, (weer) van Baarle of die jonge Noor kunnen zijn. Trouwens, applaus en gefeliciteerd aan alle vijf de renners die ruim 70 kilometer voorop rijden. Nu ook Mohoric met een nette reactie. Dit was deels een overwinning van alle 5 de renners en een hele mooie koers gezien.

7
thenewGOAT 26 februari 2023 om 17:15

Precies dat. Iedere heel erg goede ploeg uit het verleden had 2, 3 of mss wel 4 renners die het konden afmaken. Als iedere renner die in geel-zwarte start het in om het even welke koers kan afmaken, dan klopt er iets niet. De laatste ploeg die dat kon was een Italiaanse ploeg begin jaren negentig, in lichtblauw. Achteraf bleek hoe dat kon

-27
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 17:22

Zielige reactie @thenewGOAT. Maar ja, blijkbaar vindt je het leuk om dit soort insinuaties te maken. Maar goed, ik heb het even opgezocht. Je hebt helemaal gelijk. TJV krijgt gratis kerosinepillen van de KLM. Daarmee kan je niet alleen de bergen invliegen (zoals oa Wout en Jonas vorig jaar deden) maar ook de kasseien over alsof het gewoon asfalt is… Die kerosinepillen zijn overigens gewoon te verkrijgen bij de Decathlon. Het helpt echt! Pak wel maar 1 pil per dag, anders zit er wel heel veel olie in je ontlasting…

8
Vermont=Awesome 26 februari 2023 om 17:24

@newgoat

Oh wow, U heeft tussen eind jaren ’90 en dit weekend geen koers gekeken? Quick Step much?

9
oscarito1908 26 februari 2023 om 17:04

Twee mooie koersen gezien. Den tiesj gunnen we het.

6

Nog steeds gin kwiksteppers vooraan guzien. Wat is er toch in die Woefpek aan d’hant?

5
Reutemeteut 26 februari 2023 om 16:58

Vergeten door te selecteren.

7
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 17:04

Haha er zijn mensen die je opmerking niet leuk vinden. Maar ik vind het wel grappig. Ze zijn gedegradeerd tot de chihuahuapack ;-)

9
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 17:10

Evenepoel is groeiende, Vansevenant en Van Wilder lijken eindelijk hun belofte wat in te lossen, Merlier is meteen geïntegreerd en Alaphilippe lijkt ook terug van weggeweest.

Ja, de (kassei-)voorjaarsploeg is een redelijke flop, maar daar ligt dan ook al even de focus niet meer op.

2
RefleX 26 februari 2023 om 19:31

Nergens te bekennen gewoon. Zwak excuus om aan te geven dat ze nu ineens niet meer een voorjaarsploeg hebben. Ze hebben verzaakt om door te selecteren en staan al jaren stil. Een ploeg van dat caliber kan zich niet verschuilen achter het feit dat ze Remco hebben voor het ronde werk en een Julien voor de Waalse klassiekers. Dat zou wel een hele smalle basis zijn voor een ploeg.

2
Maillot à Pois 26 februari 2023 om 19:54

Vlaams openingsweekend was volledig onder de verwachtingen inderdaad, met het missen van Asgreen en de pech van Sénéchal gisteren als verzachtende omstandigheden.
Maar met de zege van Evenepoel in de UAE en winst en een podiumplek voor Alaphilippe en Bagioli in Boucles Drôme Ardèche was het globaal toch geen slecht weekend voor Soudal.

0
DonQuijote 26 februari 2023 om 16:59

Olé, in het openingsweekend 2 podiums met 2 overwinningen en 4 renners op het podium van Jumbo

5
Tony 26 februari 2023 om 17:10

Wat een overmacht van Jumbo Visma dit weekend.

5
ronddraaien 26 februari 2023 om 16:55

Kan iemand me eens die link sturen voor het downloaden van de Jumbo-voedingsapp?

4
Mooie Sjors 26 februari 2023 om 16:57

Staat maar 1 gerecht in: pannenkoeken.

24
xistnc 26 februari 2023 om 16:58

Downloaden alleen is niet genoeg, vrees ik.

5
Wheely 26 februari 2023 om 17:14

Taco’s lusten ze anders ook rauw.

12
YogiBear 26 februari 2023 om 17:17

@Sjors Dat is niet waar; kleine, grote en hele grote pannenkoeken.

1
DonQuijote 26 februari 2023 om 17:19

@wheely
Wilde ook al zo’n grap maken; de eerste taco’s zijn voor de kinderen.

0
Mystery Rider 26 februari 2023 om 17:20

Mooi, Dylan wint, Tiesj wint, als Laporte nu ook effe Gent-Wevelgem wint, dan kunnen alle ballen op Van Aert voor RVV en PR !

Dan wint Roglic de Giro en Vingegaard nog eens de Tour en ondertussen pakt Olav wat ritwinsten mee in de kleine rondjes.

De chef-kok van de ploeg zal wel veel pannenkoeken moeten bakken…

4
Pietspeed 26 februari 2023 om 18:34

Idd, de rest rijdt voor spek en bonen. Gelukkig zijn het maar voorbereidings – en trainingskoersjes a la de rondjes in het zuiden. Het pak zit eerst op 70 a 80%. Dat belooft nog wat.

-2
Herman Koers 26 februari 2023 om 17:00

Zoals ik al zei, prima weekend voor Jumbo-Visma. Vandaag was Nathan van Hooydonck de beste en Benoot wint. Proficiat

2
Guushovd 26 februari 2023 om 17:30

Nee, NvH was natuurlijk niet de beste. Hij was vrij fors gelost op die zware kasseienklim en ik vraag me af of hij terug was gekomen als Benoot niet af had gestopt tot hij terug was.

Ik vond ze alle vijf even goed, allemaal plussen en minnen. En dan is het niet vreemd dat de ploeg die met twee man is wint.

4
Ricardo Otxoa 26 februari 2023 om 17:07

Van Hooydonck sterkste man in koers, denk ik. Rijdt alleen het gat dicht en Mohoric heeft twee keer moeite om zijn demarrage te beantwoorden.

2
fietsvriend 26 februari 2023 om 17:07

Ben helemaal de weg kwijt in het pannenkoekenverhaal, maar goed – leuke koers!
Benoot gepokeerd? Leek het slechtste van de vijf te zitten. Overtal perfect uitgevoerd.

2
Zeeuw 26 februari 2023 om 17:12

Laten we Taco niet vergeten, dijk van een koers gereden.

3
Limal 26 februari 2023 om 18:25

Zelf eet ik liever taco’s dan pannenkoeken, maar dat geheel terzijde.

0
DonQuijote 26 februari 2023 om 17:22

Ja ik vind het hem ook geestig en helemaal niet zo ver gezocht als je naar de overmacht kijkt, natúúrlijk wel ver gezocht wat betreft we nu weten over Gewiss want doping op die schaal gebeurt niet meer in het huidige wielrennen. (En ik geloof dat laatste nog echt ook, dus er moet een andere reden zijn Jumbo zó heerst.)

2
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 17:31

@DonQuijchote. Klopt. TJV houdt zich aan een wetenschappelijk onderzocht dieet en trainingsschema. Zou me niet eens verbazen als ze zelfs de kilometers en hoogtemeters die ze moeten trainen ook nog eens per individuele renner precies uitrekenen. Of het altijd zal werken? Nee, natuurlijk niet. Maar als het de renners ook maar 1% beter maken dan kan dat al het verschil betekenen tussen winst en niet-winst. Tegelijkertijd, het is denk ik vooral de tactiek die gehanteerd word. Gewoon zorgen dat je altijd mee bent. Als je dan met renners als Wellens, Mohoric en van der Hoorn onderweg bent en je doet alle vijf je werk, ja, dan krijg je demarrages aan het eind. Maar wie er ook had gewonnen, ik had het ze alle vijf wel gegund. Was het toch toch een sprint uitgelopen dan had Laporte waarschijnlijk gewonnen. Maar dat is ‘als dit, als dat’. In Gran Camino was er net zoveel tegenstand als voor Pogacar in de Ruta del Sol. Dus de ritwinsten en het AK is leuk, maar niet zaligmakend.

2
Federico Bahamontes 26 februari 2023 om 17:00

Wát een overmacht, de tegenstanders werden als een stel amateurs volledig vernederd.

Dit is echt met grote afstand de beste voorjaarsploeg aller tijden. En dat allemaal dankzij een hoogtestage en voedingsapp (lol). Ik denk toch dat als Jumbo-Visma geen Nederlandse ploeg was geweest 95% van de reacties zouden bestaan uit insinuaties.

1
Mystery Rider 26 februari 2023 om 17:14

Nu zijn het ook voor een groot deel insinuaties, alleen lekker weggestopt onder het mom van voedings app of hoogtestage, ketonen is al een tijdje uit het woordenboek geschrapt, dat is al gemeengoed nu en niet meer voordelig want iedereen doet het :)

0
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 17:20

Mja, beste voorjaarsploeg, het gaat vooral om de echte grote koersen en de kans bestaat nog altijd dat het dan gewoon tussen Pogacar en van der Poel gaat en Jumbo dan mooi plekjes 3 tot 8 bezet. In Vlaanderen en Roubaix dan toch.

-1
Sjonge Jonge 26 februari 2023 om 17:31

Frappant dat je Van Aert voor het gemak even buiten beschouwing laat

1
Chippen 26 februari 2023 om 17:31
Quote:
Ik denk toch dat als Jumbo-Visma geen Nederlandse ploeg was geweest 95% van de reacties zouden bestaan uit insinuaties.

we kijken nostalgisch terug op de bahrain-periode waar caruso, teuns en andere colbrellis de stenen uit de straat reden

om maar te zwijgen over padun als die het lef had om ergens top 10 te rijden

-2
Gapenberg 26 februari 2023 om 17:32

Ik ga het zeggen walter
Ik vertrouw ze niet meer

2 dagen opt puntje van men stoel gezeten en genoten.
Maar na de aankomst als ze daar samen stonden zonder te ademen leek wel kreeg ik een Riccardo Ricco rilling over me heen

-11
Guushovd 26 februari 2023 om 17:42

Jumbo Visma heeft nu 6 overwinningen, EF heeft er 10, Tadej Pogacar heeft er 5. Maar als we ploegen en coureurs gaan verdenken op basis van hun prestaties zijn de best presterende ploegen/coureurs altijd verdacht en dat vind ik geen manier om naar wielrennen te kijken.

Als je iemand wil verdenken heb je concrete informatie nodig die dat onderbouwt anders is het gewoon gezeik.

11
Gapenberg 26 februari 2023 om 17:50

Guushofd
Ze hadden er 3 dagen geleden 0…
Nu 6 en wat een manier dan nog

Heb ook geen bewijs van doping zeg enkel dat ik ze niet meer vertrouw
Ze zijn geen gekocht sterren team zoals sky in de tijd maar ineens vliegen al die gasten die vroeger af en toe een goede dag hadden

Vooral na de koers had ik vreemde vibes

-8
Vermont=Awesome 26 februari 2023 om 17:56

@ gapenberg

Onjuist, Rohan Dennis heeft sowieso al gewonnen. En daarnaast lijkt het me raar om renners obv een ‘vreemde vibe’ te veroordelen. Je weet trouwens toch wel dat Vingegaard, van Baarle en Benoot steengoede renners zijn die eerder wedstrijden hebben gewonnen?

4
Guushovd 26 februari 2023 om 18:02

De vibes van Gapenberg. Meest overtuigende dat ik ooit gehoord heb. Had je, je aluhoedje op of niet? Dat vind ik in deze context belangrijke informatie.

4
Roeptoeter 26 februari 2023 om 18:03

Echt schandalig, gewoon niet eerlijk!

0
ghostwriter 26 februari 2023 om 18:05

Inderdaad, zeer ongeloofwaardig dat Van Baarle en Benoot iets winnen… Voordat ze bij Jumbo reden had nog niemand van ze gehoord.

2
Wim Kruithof 26 februari 2023 om 18:12
Quote:
Dit is echt met grote afstand de beste voorjaarsploeg aller tijden.

Grootste kul natuurlijk, dit, maar hand-in-hand struinend over de boulevard met thenewGOAT is het niet dat ik jouw in beton gegoten vooroordeel ga kunnen pareren.

En daar ga ik mijn handen niet aan branden ook.

2
Cochise 26 februari 2023 om 18:18

Goh. Naargelang je definitie van voorjaarsploeg denk ik toch dat het Mapei van pakweg 1998 nog een trapje hoger stond? DDV, E3, BP, GW, RVV, volledig podium PR, Parijs-Nice (+4 ritten), de 2e plek in Tirreno en 2e plek in Waalse Pijl er nog bij?

0
BoemBoemWvA 26 februari 2023 om 18:33

@FH, jij bent na Vh de grootste trol op dit forum. Lol lol. Fijn dat jij het nar je zin heb. Als je niets van wielrennen snapt, blijf hier dan lekker weg. Ontopic: Benoot is een legend. Jumbo beste ploeg ooit.

0
go Ineos 26 februari 2023 om 17:01

Slecht van vooral Mohoric en Wellens dat die zich de hele tijd moesten verdedigen. Als zij hadden gedemareerd was het veel opener geweest

1
Mr. Tornado 26 februari 2023 om 17:05

Ik ben niet zeker dat ze dat wel konden.

2
KevinK1986 26 februari 2023 om 17:52

Zaten alle 5 compleet aan de limiet. Mohoric probeerde, kreeg die counter van vHooydonckom zijn oren en de andere 3 waren genezen denk ik. Overtal goed uitgespeeld.. en mocht het een sprint zijn geweest had Nathan hem gepakt.
Schitterende koersen gezien vandaag en gisteren!

4
Reutemeteut 26 februari 2023 om 17:28

En dan moet het meesterstukje van Van der Poel, E3-De Ronde-Parijs-Roubaix nog komen.

Wat een seizoen tot nu toe!

1
Guushovd 26 februari 2023 om 17:38

Het is grappig omdat het een woordspeling is? Nee niet iedere woordspeling is meteen grappig.

En iedere keer als een ploeg presteert met doping insinuaties komen is sowieso niet grappig, want dat maakt het gewoon minder leuk om de koers te volgen.

Jumbo Visma heeft nu 6 overwinningen, EF heeft er 10, tadej pogacar heeft er 5. Kom er maar in.

1
Guushovd 26 februari 2023 om 17:50

@Gebruikersnaam
Thx voor de uitleg. Super overtuigend. Troll humor denk ik. Geniet ervan.

1
Dikke Vrouw 26 februari 2023 om 16:59

Boem jumbo wat een weekend !

0
zietemgaan 26 februari 2023 om 17:06

Heerlijke Tiesj, het is ook de overwinning van de grinta en de overtuiging. Die gele pletwals mid koers was in-druk-wekkend! En dan moet de grand chef nog aansluiten…

0
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 17:07

We moeten ons stilaan gaan afvragen of Wout wel goed genoeg zal zijn om de ploeg te halen.

16
Romāns Vainšteins 26 februari 2023 om 17:20

Idd gewoon geinig.

Dit Jumbo lijkt natuurlijk veel meer op het oppermachtige Mapei van destijds dan op Gewiss, trouwens. Het was een weergaloze winst vandaag.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone