Jumbo-Visma heeft nieuwe opleidingsploeg compleet
Van Veenendaal won dit jaar Parijs-Roubaix voor junioren - foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2019 om 21:13

Jumbo-Visma heeft nieuwe opleidingsploeg compleet

Jumbo-Visma heeft dertien renners gecontracteerd voor de nieuw op te richten opleidingsploeg. De Jumbo-Visma Academy bestaat uit negen Nederlandse talenten en vier coureurs uit het buitenland. Ze zijn allemaal jonger dan twintig jaar.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het gaat om een selectie met renners die vooral op de weg zullen uitkomen. Enkele renners zullen dat combineren met veldrijden, baanwielrennen en/of mountainbiken. Dat Robert Wagner ploegleider wordt van de jongerenploeg, was al bekend. De Duitser heeft een verleden als renner bij het Nederlandse vlaggenschip. Hij beëindigt na het huidige seizoen zijn profloopbaan bij Arkéa-Samsic. Wie zijn collega-ploegleider wordt, is nog niet bekend.

De opleidingsploeg van Jumbo-Visma komt van bovenaf in handen van Robbert de Groot. Hij kent een verleden bij de wielerploeg van Rabobank als trainer en manager, waarna hij ook in het betaalde voetbal een coachingsrol vertolkte. “We proberen het Nederlandse wielrennen in het algemeen naar een hoger niveau te tillen. Het developmentteam moet de opstap naar de profs zijn voor jonge, talentvolle renners”, zegt De Groot.

Selectie Jumbo-Visma Academy 2020
flag-de Maurice Ballerstedt (18)
flag-nl Lars Boven (18)
flag-nl Mick van Dijke (19)
flag-nl Tim van Dijke (19)
flag-nz Finn Fisher-Black (17)
flag-nl Owen Geleijn (18)
flag-de Michel Hessmann (18)
flag-nl Olav Kooij (17)
flag-nl Gijs Leemreize (19)
flag-nl Rick Pluimers (18)
flag-ie Archie Ryan (17)
flag-nl Axel van der Tuuk (18)
flag-nl Hidde van Veenendaal (18)
Totaal: 13 renners

Ploegleider: flag-de Robert Wagner

 
46 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2019
Wordt die jongens ook al geleerd hoe ze met ketonen moeten omgaan ?
  20 augustus 2019
  Wat wil je hier nu mee bereiken?
  20 augustus 2019
  Wat mij betreft gewoon een relevante vraag. In hetzelfde kader zou je kunnen informeren of deze knaapjes al op bergtoppen bivakkeren en of eventuele nauwe liesslagadertjes al ontkneld worden.
  20 augustus 2019
  Net zoals hen wordt uitgelegd hoe ze moeten trainen, hoe slim om te gaan met eten en de waarde van andere voedingssupplementen en vitamines.
  20 augustus 2019
  @Romāns Vainšteins Je weet zelf ook wel dat het geen relevante vraag is. Anders moet je maar eens wat onderzoek doen naar ketonen en dan vooral de financiele kosten ervan.
  20 augustus 2019
  Jij hebt dat kennelijk gedaan waardoor je zonder enige twijfeling kan beantwoorden of die jonkies nou wel of niet al ketonen mogen hebben dan wel moeten wachten tot ze groot en sterk zijn.
  20 augustus 2019
  @Romāns Vainšteins Die ketonen drankjes zijn zo duur dat Jumbo-Visma ze niet structureel aan hun wielrenners geven (zelfs niet de kopmannen) dus een opleidingsploeg heeft het budget niet eens om daar mee te werken. Dus ja, zonder enige twijfel kan ik zeggen dat opleidingsploegen onmogelijk met ketonen drankjes kunnen werken. Tenzij je denkt dat ze voor een korte ronde zo'n 500 euro per persoon aan ketonen kunnen uitgeven...
  20 augustus 2019
  "Wat wil je hier nu mee bereiken?" is inderdaad een relevante vraag. Ik vermoed dat er geen eerlijk antwoord op zal komen.
  20 augustus 2019
  Suggestieve vraag, overbodige vraag en irritante vraag.
  21 augustus 2019
  Vond het een interessante vraag. Uitdagende vraag die discussie uitlokt. Discussie, precies waarvoor dit gedeelte van deze site gemaakt is. Je kunt er meer mee dan reacties als "ben benieuwd" en "goed bezig"
  21 augustus 2019
  @ghostwriter. Je zit er in dit geval toch flink naast. Zeker wel dat de kopmannen structureel met ketonen werken. Ook is hier binnen de opleidingsploeg wel een potje voor. Daarnaast vind ook ik het een zeer relevante vraag. Is belangrijk om te weten wat het al dan niet met deze jongens kan doen
  21 augustus 2019
  Wat een misselijkmakende vraag. Zit je nu op dit forum als liefhebber van deze sport...of zit je er op om alleen maar zaken af te zeiken...jammer hoor
  21 augustus 2019
  Als liefhebber van de sport stel je dit soort vragen juist..... Beetje gekke opmerking van je
  21 augustus 2019
  Zoals hij hier gesteld is, is het een zuigvraag die gevoelsmatig op het nivo van 'leren ze omgaan met doping' ligt. Als je een zinnige discussie wilt moet je eerst de vraag stellen of (a) ketonen meer doen dan een placebo en (b) of ze op een of andere manier schade kunnen veroorzaken. Wat ik er tot nu toe van gezien heb, lijkt het antwoord op a 'misschien' en op b 'waarschijnlijk niet mits oordeelkundig gebruikt'. Ik sta open voor diepere inzichten.
  21 augustus 2019
  In plaats van meteen trendy over ketonen te beginnen (waarvan de werking discutabel is) lijkt het mij beter om deze jongens te ondersteunen zoals clubs als Ajax dat doen: ook facaliteren in hun maatschappelijke opleiding, want ze zullen het niet allemaal tot prof schoppen. verder gewoon een slechte stelling, waarvan jou conclusie opgesloten zit in de vraagstelling: dat je zonder extra middelen geen prof kan zijn.
  21 augustus 2019
  007, je bent er al van overtuigd dat er wel ergens een potje voor is....zo'n liefhebber ben je dus.
  22 augustus 2019
  @007 Dat zuig je uit je duim, Jumbo-Visma heeft al bekent gemaakt dat niet iedereen binnen de ploeg ketonen drankjes krijgt en dat niemand binnen de ploeg het structureel krijgt. Als iemand echt interesse had over de begeleiding die de talenten krijgen had die niet naar ketonen gevraagd maar naar de fietsen die de mannen ter beschikking krijgen en de maatschappelijke begeleiding die ze krijgen. Dit is gewoon dom provoceren door te doen alsof ketonen iets schimmigs zijn.
20 augustus 2019
TJV goed bezig.
20 augustus 2019
Tim en Mick de nieuwe Simon en Adam?
20 augustus 2019
"De opleidingsploeg van Jumbo-Visma komt van bovenaf in handen van Robbert de Groot. Hij kent een verleden bij de wielerploeg van Rabobank als trainer en manager" Uhh, de bloedbank tijd?
  20 augustus 2019
  Ja want echt iedereen die met die ploeg te maken gehad heeft meegedaan aan die praktijken pfff!
  20 augustus 2019
  Ik stel gewoon een vraag, en een hele rare vraag is het met dit verleden geloof ik niet. Ben benieuwd of hij uit die periode komt.
  21 augustus 2019
  Nee, hij kwam net daarna
20 augustus 2019
Toch een aantal hele interessante namen om te volgen voor de toekomst hoor. Jongens die het in het talentencircuit al heel behoorlijk doen en hopelijk door kunnen groeien met de juiste begeleiding en het juiste materiaal
20 augustus 2019
Ze hadden Alex Molenaar en Marijn van den Berg er ook bij moeten halen. Zou een betere leeftijdsopbouw opleveren, met twee derdejaars beloften erbij. Daarnaast hebben die twee meer potentie getoond dan sommige van de namen die er wel bij staan. Vooral van Molenaar snap ik niet dat hij niet al lang bij SEG of Sunweb zit.
  20 augustus 2019
  Wat zijn de belangrijkste namen die ik van deze selectie moet onthouden? En wat voor type renners zijn het?
  20 augustus 2019
  @ S.Morgenstern Ballerstedt is dit jaar een van de beste op het juniorencirctuit, evenals Kooij, Boven en Van Veenendaal. Leemreize is een klimmer die ook in de Wattmeister competitie het al goed gedaan heeft. Finn Fisher-Black is een groot talent in Oceanie en is op zijn 16e al nationaal kampioen van de junioren geworden in het tijdrijden. Dit jaar bij de junioren nationaal kampioen op de weg en de tijdrit geworden. De rest ken ik niet.
  20 augustus 2019
  Thanks.
  21 augustus 2019
  De ploeg heeft afgesproken op dit moment geen renners bij andere teams weg te halen (als die ploegen daar zelf nog doorlopende contracten hadden of de intentie hebben die te verlengen). Dus daarom zijn het bijna allemaal nog junioren of renners van clubniveau die ze gehaald hebben.
  21 augustus 2019
  Is die Leemreize familie van? Overigens een wat koddige afspraak natuurlijk, Rahimns... ;)
20 augustus 2019
Hier zitten hele grote talenten bij. Goed bezig zeg!
  21 augustus 2019
  @s. morgenstern Mick van Dijke is Nederlands kampioen XCO
20 augustus 2019
@ghostwriter Het is een serieuze vraag. Stel je voor dat een van die renners een rijke oom heeft. Mogen die gasten dat spul gebruiken ?
  20 augustus 2019
  Dat zijn inderdaad echt de scenario's waarvan we moeten weten hoe ze ermee om gaan. Zelfde voor een tante met een hutje op een berg in Andorra. Mag zo'n renner daar gaan trainen of moet hij dan de rest uitnodigingen voor een slaapfeestje?
  20 augustus 2019
  Waarom zou ploeg dat verbieden? Ze verbieden hun wielrenners toch ook niet op Vitamine C tabletten te nemen?
20 augustus 2019
Wat betekent dat, 'komt van bovenaf in handen'?
20 augustus 2019
Ben benieuwd! Zitten een paar leuke namen tussen. Interessant om te volgen hoe de ontwikkeling van deze talenten zal gaan de komende jaren
20 augustus 2019
Wanneer mag een renner trainen bij die tante in Andorra. Pas als hij bij de grote jongens zit ? Of mag hij eerder in ieder geval al kennis maken met die tante ? En mag hij in dat geval alleen blijven slapen of ook meetrainen. Of mag niemand weten dat daar een tante zit. Kijk eens effe in je boek, je weet het vast wel.
  21 augustus 2019
  Ketonen zijn legaal. Niemand houdt ze tegen om het te gebruiken. Net zoals caffeine of vitamine c.
20 augustus 2019
Is er al bekend welk programma deze gasten gaan rijden? Waar kunnen we ze aan de start verwachten? Benieuwd ook hoe de begeleiding van de buitenlandse jonkies Finn en Archie is geregeld. Zijn met 17 jaar beiden gewoon nog kinderen.
21 augustus 2019
Waar is Evenepoel?!? Die had in dit team van onder-20 niet misstaan. ;-)
21 augustus 2019
Ik ben onvoldoende fanaat om deze namen te kunnen beoordelen, maar het is goed dat TJV z'n verantwoordelijkheid neemt en ook in opleiding investeert. Nu ik dit zo schrijf klinkt het eigenlijk als iets dat vanuit de UCI verplicht zou moeten zijn voor WT ploegen. Hoeveel/welke WT ploegen hebben eigenlijk een soort opleidingsteam?
  Goed nieuws, het word volgend jaar weer verplicht!
  21 augustus 2019
  @joop Ballerstedt, Van Veenendaal, Kooij, Hessmann & Fisher-Black is wel de top qua junioren
  21 augustus 2019
  Zo'n opleidingsteam hoort echt bij de oude Rabo-ploegfilosofie. Ik neem aan dat ploegleiding na de dopingperikelen de opleiding even op een lager pitje heeft gezet om de prof-ploeg opnieuw te vormen, en nu verder gaat met de oorspronkelijke plannen. Met name sponsor Jumbo heeft daarnaast vooral belang in publiciteit in Nederland, en zal graag veel Nederlandse winnaars onder contract willen hebben. En een paar Belgen, omdat ze in België de eerste buitenlandse vestigingen willen gaan openen. Een Noor (voor Visma) had trouwens ook niet misstaan in de opleidingsploeg, maar wellicht is er geen talent beschikbaar.

Reacties zijn gesloten.