Jumbo-Visma geplaagd door pech in Bretagne Classic-Ouest-France

zondag 29 augustus 2021 om 19:07
Jumbo-Visma geplaagd door pech in Bretagne Classic-Ouest-France

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft in de Bretagne Classic geen rol van betekenis kunnen spelen. De zwart-gele formatie eindigde de wedstrijd met vijf man na het letterlijk wegvallen van Tobias Foss en Chris Harper. Tot overmaat van ramp zagen David Dekker en Pascal Eenkhoorn hun kansen eveneens in rook opgaan door een val in de finale.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Al vrij vroeg in de wedstrijd kwamen Foss en Harper ten val. De Noor werd zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis om wat hechtingen in de kin aan te brengen. Verder werd Jonas Vingegaard uitgeschakeld door een lekke band op een wel zeer slecht moment en werden Dekker en Eenkhoorn in de finale opgehouden door een val.

Overstekende koeien 
Ploegleider Frans Maassen over de baaldag van Jumbo-Visma: “Aan de inzet lag het vandaag niet. We hebben ontzettend veel pech gehad met alle valpartijen en het lek rijden van Jonas. Het lukte hem nog bijna om terug te komen, maar hij moest uiteindelijk door overstekende koeien weer in de remmen knijpen. Het is zonde, want we hadden echt wel meer verdiend vandaag.”

Pascal Eenkhoorn was op een 47ste plaats de beste renner van Jumbo-Visma in de daguitslag. Ook Vingegaard, Dekker en Gijs Leemreize wisten de finish te bereiken, maar deden dit na een frustrerende middag.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 29 augustus 2021 om 19:12

Dat stukje over die overstekende koeien is natuurlijk goud, Dan wordt je als tweede van de Tour opgehouden door het lokale vee en weg je kansen op een klassering. Hopelijk valt de schade bij Foss mee en kun je de pech maar beter nu hebben dan straks in Roubaix.

0
fietsvriend 29 augustus 2021 om 19:19

Rijdt Foss Roubaix?

Verder heerlijke opsomming van pech in Bretagne. Dat is wel een soort Bermuda driehoek voor TJV dit seizoen

0
Turtlehead 29 augustus 2021 om 19:23

lol @fietsvriend.

0
Murcia 29 augustus 2021 om 19:24

@fietsvriend
Volgens mij niet, ik vermoed dat naast Wout de ploeg in elk geval zal bestaan uit Nathan, Jos, Pascal, Mike en Timo. In mijn opstelling zouden die worden aangevuld met David en Affini.

0
Turtlehead 29 augustus 2021 om 19:23

Niet tevreden dus.

0
chasse patat 30 augustus 2021 om 10:48

+1 Top antwoord!

0
skylimit 29 augustus 2021 om 20:05

Jonas en Tobias samen in 1 ploeg is nog geen succes.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone