Jumbo-Visma gaat voedingsapp nu ook verkopen aan andere sportteams

dinsdag 31 januari 2023 om 16:43
Jumbo-Visma gaat voedingsapp nu ook verkopen aan andere sportteams

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma werkt al jaren met een eigen voedingsapp, maar gaat nu nog een stap verder. De Nederlandse wielerformatie heeft besloten om zijn Food Coach App op de markt te brengen. “We hebben de app nog verbeterd en gaan deze nu verkopen aan andere sportploegen. In eerste instantie aan bevriende organisaties, maar ook aan voetbalclubs”, legt sportief manager Merijn Zeeman uit aan Het Laatste Nieuws.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De eerste versie van de voedingsapp deed in 2018 zijn intrede en werd ontwikkeld door winkelketen Jumbo, de hoofdsponsor van de ploeg. Jumbo hoopte met de app – door middel van een uitgekiende voedingsstrategie – Nederland vitaler te krijgen. Naast een app voor de gemiddelde consument, werd er ook een speciale versie ontwikkeld voor de renners van Jumbo-Visma.

Inmiddels heeft Jumbo zijn handen afgetrokken van het project en bereikte het afgelopen zomer een akkoord met de wielerploeg over de overdracht van het platform. De wielerformatie Jumbo-Visma is blijven investeren in de app en heeft grootse plannen. “De app is nu eigendom van Team Jumbo-Visma. We hebben de app nog verbeterd en gaan deze nu verkopen aan andere sportploegen”, schetst Zeeman.

“Doelstelling is om onafhankelijk te worden van sponsorinkomsten”
“Dat doen we in eerste instantie aan bevriende organisaties zoals enkele onafhankelijke marathonlopers, maar ook aan voetbalclubs Manchester United en PSV.” Ook de Belgische voetbalploeg OHL Leuven is inmiddels in zee gegaan met Jumbo-Visma. Dit tot tevredenheid van Zeeman. “In de wielersport is er altijd nood aan geld. Het is een doelstelling van onze ploeg is om op termijn onafhankelijk te worden van sponsorinkomsten en zelf stabiele inkomstenstromen te genereren. Dit is daar een voorbeeld van.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

willempie72 31 januari 2023 om 18:56

Misschien moeten we bepaalde zaken maar gewoon in de topsport laten en de amateur moet het maar doen met goed trainen en talent. Zo gaan we helemaal de gewichtsproblemen-kant op. Je kan ook te ver gaan. Ik doe het niet.

0
petakki 1 februari 2023 om 07:36

Daarom zul jij ook nooit verbeteren

-1
Michiel 31 januari 2023 om 17:42

edit wf: geen verbasteringen svp

-4
Romāns Vainšteins 31 januari 2023 om 18:11

Die heeft een voedingsapp, dat heeft een voedingsapp, zus en zo hebben er ook een.
En nu moeten wij zekerallemaal ook zo’n achterlijke voedingsapp hebben lijkt me.

-4
Mooie Sjors 31 januari 2023 om 18:30

Dat jij nog in leven bent zonder, ik sta er van te kijken.

5
BoemBoemWvA 31 januari 2023 om 19:09

Vind jij jezelf niet heel vermoeiend? Zelden zo iemand zo negatief gezien. Op praktisch alles.

2
Grote Plateau 1 februari 2023 om 00:22

haha die gemeende(gemene) reacties op een wegwerpcomment van Romans zijn altijd wel geestig

2
Koers 31 januari 2023 om 17:19

Voor een euro ofzo verkocht aan Manchester en PSV zodat het wat lijkt en het normale volk er straks ook voor gaat betalen, is mijn vermoeden.

-5
YogiBear 31 januari 2023 om 18:18

Gewoon even benieuwd waar dat vermoeden op gebaseerd is?

2
Grote Plateau 1 februari 2023 om 00:29

nu lekker exclusief pretenderen met "ManU en PSV".

Eenmaal Ten Hag en PSV begrepen hebben hoe dat schemaatje ineen steekt laten ze er natuurlijk zelf een maken.

Tis maar als ze genoeg amateurs en toeristen gek kunnen maken om een algoritme te laten bepalen wat en hoeveel ze in hun mik gooien dat er een paar ton mee te verdienen is.

Is de disclaimer: "Jumbo Visma is niet aansprakelijk voor stukgelopen relaties."
reeds ingebouwd?

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone