Jumbo-Visma en vier andere WorldTour-teams in Ronde van Hongarije

vrijdag 17 juli 2020 om 14:21
Jumbo-Visma en vier andere WorldTour-teams in Ronde van Hongarije

foto: Cor Vos (archief)

De Ronde van Hongarije (UCI 2.1) kan eind augustus rekenen op de deelname van vijf WorldTour-ploegen. Onder meer het Nederlandse Jumbo-Visma staat aan de start van de vijfdaagse rittenkoers. In totaal doen twintig teams mee.

Naast Jumbo-Visma zijn ook Israel Start-Up Nation, Mitchelton-Scott, CCC en Trek-Segafredo van de partij in Hongarije. Zij worden uitgedaagd door een zestal ProTeams, waaronder Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles uit België. Androni Giocattoli-Sidermec, Novo Nordisk, Vini Zabù-KTM en Uno-X zijn de andere teams van het tweede niveau.

De Ronde van Hongarije zou eigenlijk kort na de Giro-start in Boedapest verreden worden, maar door de coronacrisis is ook deze rittenkoers verplaatst. De wedstrijd staat nu van 29 augustus-2 september op de kalender.

Van de vijf etappes – die allemaal in het noordoosten van het land worden verreden – zijn de eerste vier vlak. De slotrit van Miskolc naar Gyöngyös-Kékestetö, met 188 kilometer de langste van allemaal, is vanwege de bergop aankomst de koninginnenrit.

tour-hongarije-2020-tour

Dit artikel delen:

7 Reacties

harryjohan71 17 juli 2020 om 15:20

Deze ronde lijkt ideaal voor de voorbereiding van het trio Van Emden/Pfingsten/Groenewegen.

Abraham Olano 17 juli 2020 om 16:11

Als ze willen mogen ze zelfs nog meer mensen meenemen!

Wheely 17 juli 2020 om 16:23

Ja klopt elke sponsor mag 1 bubbel meenemen!

Chasse_patate 17 juli 2020 om 15:58

Groenewegen voor 4 overwinningen.

Franco Ballerini 17 juli 2020 om 16:25

Ik weet het niet hoor. Het hele wielerseizoen wordt nu in een paar maandjes gepropt. Waarom dan dit soort obscure rondjes nog gaan inplannen in het toch al zeer drukke schema? De sponsors zitten hier neem ik aan niet bepaald op te wachten, en een extra risico is er ook.

harryjohan71 17 juli 2020 om 16:30

In Hongarije hebben ze het nu beter voor elkaar dan België, waar nu over een 2e golf wordt gesproken, tijdens kermiskoers geen afstand werd gehouden en het aantal besmettingen in Hongarije is veel lager dan België. Bovendien haken in Wallonië al steden af, omdat ze het te riskant vinden. De sterkte van de ploegen verschilt ook niet veel met de ploegen in ronde van Wallonië.

Limal 17 juli 2020 om 18:45

In Hongarije is de situatie inderdaad goed, zowel qua aantal dagelijkse gevallen als het aantal tests per positief geval:
https://ourworldindata.org/grapher/daily-new-confirmed-cases-of-covid-19-tests-per-case?zoomToSelection=true&minPopulationFilter=1000000&country=BEL~COL~FRA~ITA~NLD~ESP~USA~HUN

Headlines

Materiaalzone

Populair