Jumbo-Visma doorstaat eerste rit in Catalonië: “Focus op de tijdrit”

maandag 22 maart 2021 om 18:37
Jumbo-Visma doorstaat eerste rit in Catalonië: “Focus op de tijdrit”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma kwam de openingsetappe van de Ronde van Catalonië zonder kleerscheuren door. Alle zeven renners van het Nederlandse team kwamen in het peloton over de finish, op zestien seconden van ritwinnaar Andreas Kron. “De conclusie is dat we deze eerste dag goed zijn doorgekomen”, reageert ploegleider Merijn Zeeman.

“Het waren de andere ploegen die vandaag de controle in de wedstrijd voor hun rekening namen. In het begin van de koers was het BORA-hansgrohe dat het peloton aanvoerde”, vertelt Zeeman. “Vervolgens besloot Movistar op kop te rijden en ging het tempo snel omhoog. Gelukkig is iedereen van onze ploeg in de eerste groep geëindigd.”

Kopmannen Steven Kruijswijk, Sepp Kuss en George Bennett finishten zonder problemen. En dat is belangrijk volgens de ploegleider. “Het is nu zaak dat we ons focussen op de tijdrit van morgen en dat onze klassementsmannen een goede prestatie leveren”, geeft Zeeman aan. De tweede etappe is een chrono van 18,5 kilometer rondom Banyoles.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Limal 22 maart 2021 om 19:10

Chris Harper werd op't eind wel opvallend snel uit het wiel gereden toen hij meesprong in de aanval. Dat zou ik als team toch als een kleine ontgoocheling zien, want een overwinning/podium in een rit is altijd goed voor de moraal en neemt wat druk weg van de klassementsmannen.

madeinstars 22 maart 2021 om 19:29

Hij had toen al twee keer mee gesprongen met een groepje, zat een beetje op zijn max en werd toen voorbij gereden door een paar verse mannen. Het liep ook nog eens net een beetje gemeen omhoog. Dus een ontgoocheling lijkt me een beetje overdreven, zeker omdat ze niet bepaald voor de etappe. Dat mee springen was meer om wat grotere groepjes met gevaarlijke mannen (Thomas bijvoorbeeld) te controleren.

Limal 22 maart 2021 om 19:40

Aha, dat verklaart veel. (Ik had maar net voordien ingeschakeld dus heb de eerdere pogingen niet gezien)

KennyKlimmen 22 maart 2021 om 19:20

Interview in categorie nietszeggend…

Turtlehead 22 maart 2021 om 19:53

Klopt. Die foto daarboven (van vandaag??) is wél veelzeggend: De Gees puffend in het wiel van Kruissie :)

Dr op en dr over 23 maart 2021 om 08:00

Benieuwd wat Kuss kan in de tijdrit. Hij zou er afgelopen winter veel op getraind hebben. Maar jammer genoeg kregen we dat in de UAE niet te zien omdat hij op dat moment toch al geheel kansloos was voor enig klassement.

Persoonlijk verwacht ik er niet al te veel van. Een nette top vijftien van Kruijswijk en het duo Bennet en Kuss zie ik een minuutje verliezen op iemand als Almeida.

KimJungPoels 23 maart 2021 om 08:44

Dan zal ie hem wel winnen. Als ze bij Jumbo ergens op gaan trainen zijn ze er vaak opeens de beste in.

Headlines

Materiaalzone