Jumbo-Visma Development versterkt zich met Kramer en Simmons, het broertje van

donderdag 16 september 2021 om 10:52
Jumbo-Visma Development versterkt zich met Kramer en Simmons, het broertje van

Colby Simmons - foto: DMunson Photo

Jumbo-Visma Development heeft haar selectie voor 2021 versterkt met Jesse Kramer en de Amerikaan Colby Simmons. Beiden zijn volgend jaar eerstejaars beloften, de laatste is het jongere broertje van de veelbesproken Quinn Simmons (Trek-Segafredo). Beide talenten tekenen voor twee jaar. Eerder werden al Tijmen Graat, Per Strand Hagenes en Axandre Van Petegem vastgelegd.

“Aan het begin van dit seizoen had ik niet verwacht dat ik deze kans zou krijgen”, vertelt Kramer, nu nog actief voor juniorenploeg Streetjump-Forte. “Toen ik benaderd werd, heb ik niet lang getwijfeld en mijn jawoord gegeven. Op deze plek kan ik veel leren. De begeleiding op het gebied van training, materiaal en voeding is hier heel goed. Daar wil ik graag van gebruikmaken om een betere renner te worden en mezelf te ontwikkelen.” Kramer werd dit jaar onder meer achtste in de Oberösterreich Rundfahrt (2.1) voor junioren en elfde in de Vredeskoers (UCI Nations Cup U19) voor junioren.

Simmons werd op zijn beurt Amerikaans kampioen op de weg bij de junioren, net als zijn oudere broer Quinn in 2019. Ook Colby is een sterke allrounder met een goed eindschot. De Amerikaan werd dit seizoen onder meer tweede in de Trofee Vlaanderen (1.1), derde – inclusief een etappezege in de slotrit – in de zware GP Rüebliland (2.1), zevende in de GP Bob Jungels (1.1) en negende in de lastige klimkoers Valromey Tour (2.1). “Ik denk dat Jumbo-Visma Development een perfecte springplank is voor mijn verdere carrière en ben dankbaar dat ik mezelf hier mag bewijzen”, stelt Simmons.

Veel mutaties
Teammanager Robbert de Groot is blij met zijn twee nieuwe aanwinsten. “We denken dat deze jongens goed in onze ploeg passen. Het zijn twee rustige jongens en samen gaan we werken aan hun ontwikkeling. Omdat er weinig koersen zijn geweest, zijn we heel zorgvuldig geweest in onze keuze voor deze twee renners. Bij beide coureurs denken we dat er veel potentie in zit. In welke richting dat is, zal de toekomst uitwijzen. We gaan er geen stempel opplakken en ze krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.”

Tim van Dijke zit in een afrondende fase met betrekking tot zijn toekomst bij Jumbo-Visma. Vanuit het U23-team stroomden in de loop van dit seizoen Mick van Dijke en Olav Kooij door naar de WorldTour-ploeg. Vanaf 1 januari doet de Duitser Michel Heßmann hetzelfde. Diens landgenoot Maurice Ballerstedt stapt dan weer over naar Alpecin-Fenix, terwijl toptalent Finn Fisher-Black halverwege 2021 al overstapt naar UAE Emirates. Van Axel van der Tuuk en Hidde van Veenendaal werd al afscheid genomen. De laatste komt komend seizoen uit voor Metec-Solarwatt.

flag-nl Jumbo-Visma Development 2022 (voorlopige selectie)
flag-nl Darren van Bekkum (19)
flag-nl Loe van Belle (19)
flag-nl Lars Boven (20)
flag-nl Owen Geleijn (20)
flag-nl Tijmen Graat (18)
flag-no Per Strand Hagenes (18)
flag-nl Jesse Kramer (18)
flag-nl Rick Pluimers (21)
flag-ie Archie Ryan (20)
flag-us Colby Simmons (18)
flag-no Johannes Staune-Mittet (19)
flag-be Axandre Van Petegem (20)
Totaal: 12 renners
* leeftijd op 1 januari 2022

Dit artikel delen:

18 Reacties

Xevar 16 september 2021 om 11:48

Ik dacht dat het Development Team als voornaamste doel had om het Nederlandse wielrennen te stimuleren en Nederlandse talenten op te leiden voor de WT.?

Van de 5 nieuwe aanwinsten zijn er nu slechts 2 Nederlands. Hagenes is een absoluut toptalent dus die is prima te begrijpen, maar voor Simmons en van Petegem zijn er prima Nederlandse alternatieven die minstens zo goed zijn. Ik noem bijvoorbeeld een Hordijk, Del Grosso of Brinkman.

0
xistnc 16 september 2021 om 12:06

Volgens mij gaat dat vooral mis bij wat jij denkt en wat jij vindt.

Het doel van het totale jeugdplan heeft allicht vooral een NL-karakter, maar de samenstelling van het Dev Team laat zich niet door landsgrenzen beperken. Nederlandse dubbeltjes leggen het dan af tegen internationale kwartjes, mede in het belang van de Nederlandse kwartjes. En kennelijk worden de namen die jij noemt niet als kwartjes ingeschat door de mensen die daarover gaan – of er zijn andere redenen waarom ze niet naar het Dev Team komen.

0
Arema Pro Cycling Team 16 september 2021 om 12:32

@Xevar
Mee eens, laat die xistnc maar lullen, die denkt dat die over alles betreffende TJV een wederwoord moet hebben.. met zijn dubbeltjes en kwartjes.

0
platteprijs 16 september 2021 om 12:43

Ik dacht ook dat ze Nederlanders wilden opleiden, maar het wordt steeds meer zoals in het profteam. Jammer.

0
Maillot à Pois 16 september 2021 om 12:43

@Arema
’t is ver gekomen, als je op een forum geen wederwoord meer mag hebben.
Ik vind dat de uitleg van Xistnc steek houdt, prima als jij dat niet vindt, maar dan hoef je er nog niet zo denigrerend over te doen.

0
Murcia 16 september 2021 om 12:47

Ik zie het probleem niet, men zoekt naar talent en maakt daarbij keuzes. Dat wij van achter onze computer pcs resultaten van Hordijk gaan opzoeken en daarbij constateren dat hij in het development team moet is niet de manier hoe de ploeg te werk gaat. Wie weet kan een Tibor een jaar verder wel worden gecontracteerd. Je ziet bij de ploeg een focus op specifieke kwaliteiten boven de allround talenten vind ik. Simmons is een jongen met een goede sprint na een afmattende koers, dat zal de doorslag geven boven een Brinkman. Verder zullen bij iemand als Van Petegem de tests een zware rol hebben gespeeld.

0
Verweggistan 16 september 2021 om 14:54

Volgens mij is het ook zo dat Jumbo devo en de andere ct ploegen ook een soort afspraak hebben om elkaar niet onnodig in het vaarwater te zitten qua talentopleiding.

0
thomasjaarsma 16 september 2021 om 12:45

Simpel ze kunnen niet alleen een team van Nederlanders opleiden dan gaat de kwaliteit van het dev omlaag. De Nederlandse topkern van jonge renners is gewoon niet zo breed

0
VespavanBern 16 september 2021 om 13:25

Zo zie je maar dat ze bij JV zeer zelden naar de uitslagen kijken, maar heel veel uit gaan van tests. Ik betwijfel of dat wel zo verstandig is

0
S. Morgenstern 16 september 2021 om 13:28

Voorlopig volgen de uitslagen toch op die tests? Ik zie het onverstandige niet zo van hun scouting beleid. Dit lijkt me de manier om te kunnen concurreren met de grootste budgetten.

0
Xevar 16 september 2021 om 13:30

Bij van Bekkum lijkt het in ieder geval niet goed uit te pakken en ik betwijfel ook of Graat en van Petegem potten gaan breken.

Leemreize is eigenlijk de enige “test-renner” die wel goed genoeg lijkt.

0
S. Morgenstern 16 september 2021 om 13:41

Deze manier van scouting kunnen we toch makkelijk op meer dan enkel die twee jaar Development team toetsen? Lijkt me sterker dan het noemen van slechts 1 tegenvoorbeeld.

Op basis van welke uitslagen is Mick van Dijke overigens gehaald?

0
Murcia 16 september 2021 om 13:53

Naast de uitslagen in koersen waarvan zulke als die van Stavelot zwaarder zullen meewegen als menig andere worden de testen gebruikt om te zien of en waar de groeimarge zit. Roglic is daarvan al vaak genoemd maar ook bij Kuss waren de tests doorslaggevend terwijl er veel andere Amerikanen betere uitslagen reden in de jeugd en belofte categorie. Zaligmakend is het natuurlijk niet maar de ploeg heeft bewezen juist talenten te te ontwikkelen die niet meteen op de radar stonden bij INEOS en UAE of DQS door hun resultaten.

0
Turtlehead 16 september 2021 om 13:54

Hopelijk ook een IQ-test, want dat waren ze bij Trek helaas vergeten….

0
ippglobal 16 september 2021 om 14:23

Ik las het verkeerd , dacht eerst
Kramer het broertje van

0
Jesper Pepperzen 16 september 2021 om 19:08

Jongens Jongens Jongens, wat een gejank weer. Jullie moetten zelf maar is gaan koersen ipv achter je computertje te kruipen. Vieze toetsenbordhyena’s

0
Reiger 16 september 2021 om 19:35

Gefeliciteerd Jesper! Je hebt een nieuw record gevestigd. Je bent de eerste die bij zijn 8ste post al compleet doordraait. Je hebt een kilo rooibosthee gewonnen..

0
debarreman 17 september 2021 om 11:02

Inderdaad een felicitatie waard ! Hoewel ik ook wel eens reaguurders bij een allereerste reactie uit de bocht heb zien vliegen. Even een accountje speciaal aanmaken en kotsen maar.

On topic:
Heel goed dat er weer een Nederlandse WT-ploeg een development team heeft.
Om lid te worden van dit team leggen ze de lat qua instroomniveau hoger dan de junioren gewend waren in de afgelopen jaren. Dat heeft even tijd nodig om te kalibreren. Zou mooi zijn als de talentenfabriek zoals die was in de Rabotijd weer op gang komt. Dan komen er ook genoeg Nederlanders door.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone