Jumbo-Visma Development hengelt Dario Igor Belletta (18) binnen

dinsdag 19 juli 2022 om 16:08
Jumbo-Visma Development hengelt Dario Igor Belletta (18) binnen

foto: Team Jumbo-Visma

De opleidingsploeg van Jumbo-Visma heeft voor het eerst sinds het bestaan in 2020 een Italiaan aangetrokken. Het is er niet zo maar eentje: de 18-jarige Dario Igor Belletta is de regerend Italiaans kampioen op de weg bij de junioren. Afgelopen jaar werd hij in het Egyptische Caïro ook al wereldkampioen op het baanonderdeel Omnium. Belletta tekent voor twee seizoenen.

“Ik heb erg veel zin in deze uitdaging”, vertelt de Italiaan in een persbericht. “Team Jumbo-Visma is momenteel een van de beste wielerploegen in de wereld en ik denk dat ook de opleidingsploeg een van de betere ter wereld is. Er is ontzettend veel kennis binnen dit team. Bovendien kan ik een mooi en uitdagend programma rijden, wat me zal helpen in mijn ontwikkeling. De komende jaren wil ik ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. Hopelijk stroom ik daarna door naar de profs.”

Teammanager Robbert de Groot kijkt ook uit naar de komst van Belletta. “Dario is een renner die zich op veel verschillende terreinen heeft laten zien, vooral in Italiaanse wedstrijden met selectieve parcoursen. Zijn baanachtergrond speelt ook een belangrijke rol, omdat wij in de scouting breder kijken dan alleen de behaalde resultaten op de weg. Dario’s veelzijdigheid maakt hem een interessante renner om de komende jaren mee te werken.” Afgelopen week werd hij zevende op het EK op de weg U19.

Eerder legde Jumbo-Visma Development al junioren Menno Huising en Jelle Boonstra vast voor 2023.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wielermop 19 juli 2022 om 17:25

Gaaf, ben benieuwd. Talent te over in de development ploeg.

0
Erik de Vlaming 19 juli 2022 om 18:48

Ja het zijn allemaal talenten er rijd geen dertiger bij!

0
Erik de Vlaming 19 juli 2022 om 18:47

Ik vraag mij af wat een Italiaan beter kan dan een Nederlands talent. Jammer dat ze dit doen want volgens mij krijgt zo’m Italiaan ook in eigen land voldoende kans om zich te ontwikkelen en hier gaat het dan weer ten koste van een Nederlander en ik de opleidingsploeg per definitie een vijver om Nederlands talent op te leiden. Dat de profs af en toe een renner uit een ander land halen begrijp ik maar om daar ook al bij de opleidingsploeg mee te beginnen snap ik niet en zeker een Italiaan niet want die heeft in eigen land ook voldoende kansen. Als het nu een Australiër is of Amerikaan dan zou ik dat nog kunnen begrijpen omdat die vaak in eigen land geen kansen krijgen. Dus tot zover

0
oscarito1908 19 juli 2022 om 19:32

Welke goede opleidingsploeg heb je dan in Italië?

0
Erik de Vlaming 19 juli 2022 om 20:30

Weet ik ook niet maar ik kan mij voorstellen dat daar ook een infrastructuur is om jonge renners op te leiden. Niks ten nadele van deze jongen maar m.I. Zou JV renners uit NL moeten opleiden tot goede prof. Kopen van renners kan altijd nog als ze prof zijn

0
oscarito1908 20 juli 2022 om 00:40

Lijkt me dat deze jongen kiest voor professionele begeleiding.

Denk dat de structuur die jij noemt niet (meer) aanwezig is.

0
NiM 19 juli 2022 om 19:23

Beletta werd wereldkampioen in de afvalling. Radovan Stec is WK omnium

0
Luca Quasi 19 juli 2022 om 19:58

En nu Max van der Meulen nog!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone