Julie De Wilde schittert in jongerentrui Tour de France Femmes: “Fantastisch”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 juli 2022 om 17:44

Julie De Wilde schittert in jongerentrui Tour de France Femmes: “Fantastisch”

Julie De Wilde heeft haar goede vorm in de Tour de France Femmes opgeluisterd met de leiding in het jongerenklassement. In de derde etappe naar Épernay eindigde de 19-jarige renster van Plantur-Pura als veertiende, waardoor ze voorbij Maike van der Duin gaat in de stand. “Ik durfde hier alleen maar van dromen”, zegt De Wilde bij Sporza.

“Ik had niet zo een goede benen, maar ik mag niet klagen”, vertelde ze na afloop. De klimmetjes waren pittiger dan gedacht. Ik heb echt afgezien en toch mijn tempo gezocht om zo goed mogelijk naar boven te rijden. Dan kwam ik in een groepje terecht, daar was het hopen dat ze doorreden. Het stokte wel een beetje, maar mijn team heeft daar zijn werk gedaan. Ik ben hen daar heel dankbaar voor.”

In het algemeen klassement is De Wilde nu dertiende op 2.57 minuut van gele trui Marianne Vos. Ze is nu niet alleen de jongste renster in het peloton, maar ook de beste in het jongerenklassement (rensters geboren na 1 januari 2000, red.). “Het is echt wel leuk, zeker omdat ik de jongste ben. Het is fantastisch om die jongerentrui te mogen dragen. Ik bekijk het nu dag per dag, maar als het dan lukt is het wel mooi. Ik ben nog jong, niks moet alles mag.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2022 18:24
Aldus het Nederlandse wielermedium Wielerflits, dat de witte trui van de Nederlandse Maike van der Duin drie dagen lang straal genegeerd heeft.
    26 juli 2022 18:36
    Met van der Duin was er helaas geen interview door Sporza dat hier overgenomen kon worden ;-)
    26 juli 2022 18:47
    Moeten ook de Belgische flitsers blijven bedienen natuurlijk. Zeker nu Kopecky niet in de top 20 te vinden is.

    Zou mooi zijn voor de zuiderburen als er naast Kopecky nog nieuwe vaandeldragers komen. Zeker als ze jong en fris zijn, en daarmee hopelijk ook de nieuwe generatie weer inspireren.
    26 juli 2022 19:17
    Met Bossuyt en Vanhove ook nog op komst zal het er in de breedte alleszins beter uitzien dan 5 jaar terug.
    26 juli 2022 19:36
    @Steven,
    Da's inderdaad te hopen. Voorlopig is het gat tussen de mannen en de vrouwen in Belgie nog megagroot. En dat de mannen het zo goed doen is ergens geen zegen voor de dames, aangezien daar al heel snel wordt verwacht dat je als Kopecky zijnde ook maar even groen binnen hengelt en mee doet in iedere etappe. En voor je het weet gaat ook zij ten onder aan alle hoge verwachtingen. Er liggen immers al heel wat jonge Merckxen op het wielerkerkhof....
    26 juli 2022 19:46
    Vanhove kan geen wedstrijd van niveau uitrijden dus daar zou ik voorlopig nog niet op rekenen
    26 juli 2022 21:17
    Laatste DNF dateert van april, sindsdien toch al haar koersen (10-tal) gefinisht en soms mét resultaat.
    27 juli 2022 00:39
    Ik zei dan ook van niveau. Bij de dames stelt 1.1 en 1.2 helemaal niks voor
    27 juli 2022 09:37
    Tja zo is het altijd iets natuurlijk. En lekker hard voor een dame van 19 jaar. Geef ze toch wat tijd aub.
    27 juli 2022 09:53
    @NiM
    Op die manier heb je natuurlijk altijd gelijk: je kan geen wedstrijden van niveau uitrijden als je (bewust) geen wedstrijden van niveau rijdt.
    Vanhove koos bewust voor Parkhotel Valkenburg en 1.1/1.2 wedstrijden als tussenstap na de junioren. De meeste van haar leeftijdsgenoten die voor de WWT kozen, kunnen ook nog geen opzienbarende resultaten voorleggen.
    Nogal vroeg met je oordeel dus.
26 juli 2022 22:14
De Belgen hebben de nieuwe Evenepoel (V) al gevonden hoor. Beetje aandacht is leuk maar Sporza toch :(
Om maar te zwijgen over de reportages, niet dat er veel te melden is tijdens de eerste 2 uur maar 20 minuten Marijn de Vries en interviews gaat hem bij mij niet worden deze week.
    27 juli 2022 06:58
    Dat jij jezelf ondanks alles nog Sporza kijkt vind ik.... bijzonder. Laten we het daarop houden. Sommige mensen houden nou eenmaal van het zichzelf pijnigen.

Reacties zijn gesloten.