Julian Alaphilippe: “Zware wedstrijd, finale was een uitputtingsslag”
foto: Cor Vos
woensdag 24 april 2019 om 17:39

Julian Alaphilippe: “Zware wedstrijd, finale was een uitputtingsslag”

Julian Alaphilippe maakte vanmiddag zijn favorietenrol helemaal waar in de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei reageerde hij op een aanval van Jakob Fuglsang, waarna hij op en over de Deen naar zijn tweede zege koerste.

“Misschien zag het er makkelijk uit, maar deze wedstrijd is erg zwaar en de finale was een ware uitputtingsslag”, zei de Deceuninck-Quick Step-renner na afloop. Helemaal van een leien dakje ging het niet voor de Fransman, die op 43 kilometer van de meet van fiets moest wisselen. Met behulp van zijn ploeggenoten kon hij opnieuw de aansluiting maken in het peloton.

“Ik werd erg goed geholpen door mijn ploegmaats die me eerst terugbrachten na mijn fietswissel op twee rondes voor de finish. Daarna verzetten ze perfect werk in aanloop naar de Muur van Hoei. Wielrennen blijkt maar weer een teamsport.”

‘Vooral de Waalse Pijl was belangrijk’
Voor Alaphilippe is dit alweer zijn negende individuele succes van 2019. “Ik kon al veel winnen dit seizoen, bijvoorbeeld in Strade Bianche, Milaan-San Remo en Tirreno-Adriatico. Maar vooral de Waalse Pijl was belangrijk voor me. Immers, in Hoei boekte ik in 2018 mijn eerste grote succes. Opnieuw wil ik mijn ploeg bedanken voor al het werk dat ik gelukkig kon belonen op de Muur.”

Zondag rijdt Alaphilippe Luik-Bastenaken-Luik waar hij vorig jaar vierde was. “Daarover kan ik nog niets zeggen. Ik moet eerst herstellen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
24 april 2019 17:46
Alaphilippe, Fuglsang, vd Poel en Schachmann. Dat zijn de mannen van de laatste weken. En Gilbert natuurlijk ook een beetje.
24 april 2019 21:01
Alle andere renners moeten vooral met Alaphilippe naar de meet rijden. Demarreren moeten ze niet doen, dat helpt niet.
24 april 2019 23:39
Deze wedstrijd is het aanzien niet waard. Jaar in jaar uit een herhaling van zetten waarbij 1 renner steeds hetzelfde circuskunstje mag/kan vertonen. Een wielerwedstrijd, om te beklijven, moet verrassend en onvoorspelbaar blijven. Dat men in België, koste wat kost aan een traditie blijft vasthouden, soit. Ik blijf er niet meer voor thuis de volgende jaren. Tenzij het parcours ten goede wordt herschreven.Ik snap niet dat organisatoren dat niet begrijpen.
    25 april 2019 10:23
    Helemaal eens. Ze kunnen beter laatste 20 kilometer uitzenden, want je mist toch niks in deze wacht-wacht-poef koers.
    25 april 2019 10:36
    Nu het parcours van de AGR en LBL zijn herschreven is het toch helemaal niet erg om er één koersje tussendoor te hebben die eindigt op een beklimming?

Reacties zijn gesloten.