fbpx

Julian Alaphilippe: “We hebben geen ploeg om de Tour te winnen”

maandag 22 juli 2019 om 13:02
Julian Alaphilippe: “We hebben geen ploeg om de Tour te winnen”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe heeft na vijftien etappes nog altijd de prestigieuze gele trui om de schouders in de Tour de France. Steeds vaker rijst de vraag of de Fransman van Deceuninck-Quick Step de trui ook naar Parijs kan brengen, ook tijdens de drukbezochte persconferentie op de tweede rustdag.

“Ik weet niet of het realistisch is, want ik heb mezelf die vraag nooit gesteld. Ik wil voortgaan zoals de afgelopen twee weken en ik neem het allemaal per dag”, reageerde hij. “Het is een grote eer om het geel te dragen in de Tour. We veranderden de plannen om de trui te verdedigen. Steeds gaf ik alles en zoals je kon zien, zit ik ditmaal niet mee in de ontsnappingen. Ik weet niet wat er gaat gebeuren de komende dagen, maar we willen de trui blijven verdedigen.”

“We hebben geen ploeg om de Tour te winnen. Dat wisten we voordat we hierheen kwamen. We hebben drie leiders: Elia Viviani is de sprinter, Enric Mas kwam hierheen als klassementsrenner – maar het is pas zijn eerste Tour, dus dat is niet makkelijk – en ook ik was van plan om wat te laten zien. Maar je kan geen vijf helpers hebben voor elke leider. Maar meerdere kopmannen hebben is juist de sterkte van onze ploeg. We houden ervan om zo te koersen”, aldus Alaphilippe.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Filipo 22 juli 2019 om 13:09

Met Mas heeft hij een knecht erbij. Drie etappes om zijn trui te verdedigen. Het zal mij benieuwen.

jvh93 22 juli 2019 om 13:16

Als Mas net zo rijd als gisteren heeft hij er helemaal niks aan. Viviani bleef langer aanhangen dan Mas

Turtlehead 22 juli 2019 om 13:29

Mas was een na laatste volgens mij…

koos verrek 22 juli 2019 om 13:34

Turtle dat was lampaert.

Dumoulist 22 juli 2019 om 13:54

Hij doelt op de daguitslag.

aardappeljager 22 juli 2019 om 14:01

Daguitslag zegt niets. Als hij er niet meer bij zit beter zoveel mogelijk sparen

Smartijn 22 juli 2019 om 14:45

Mas had kennelijk last van maagklachten.

Peter Lippens 22 juli 2019 om 16:04

als Mas hersteld is van zijn maagklachten en dat kan best na 3 rustdagen dan heeft Flupke een prima knecht die bergop hem kan intomen en aan een meer gelijkmatig toch hoog genoeg tempo bijstaan

Zjoske 22 juli 2019 om 17:04

Dat Flupke van jou begint me wel een beetje m’n keel uit te hangen.

Turtlehead 22 juli 2019 om 13:28

Excuses die niet nodig zijn.
Maar t is ook wat indekken tegen de Franse chauvinistische pers die hem hoog op t paard tilt misschien.

Wat dat betreft zou t humor zijn als Thomas in Parijs bovenaan staat, voor Pinot en Flappie…

EddyB1958 22 juli 2019 om 14:31

Humor ? Neen ! Door en door triest zou dat zijn, tot nu was Ineos een schim van het oude Sky.

jan jansen 22 juli 2019 om 17:04

Het maakt niet uit wie er wint als het maar niemand van SKY is.

Wheely 22 juli 2019 om 13:33

Geen klassementsploeg maar het zijn ook weer geen pannenkoeken. Neem aan dat Mas ziek is want dat zou normaal gesproken je meesterknecht worden. Als die zich herpakt hoef je niet heel veel onder te doen voor Jumbo Visma, die heeft ook meerdere kopmannen.

Jean Dumas 22 juli 2019 om 13:36

Ik hoop voor hem dat hij mee kan. Zou een leuke Tourwinnaar zijn. Maar de marges zijn erg klein. Twee keer het verlies van gisteren en de voorsprong is weg.

Pedalo 22 juli 2019 om 13:48

Snap toch nog steeds niet dat iemand Flip als winnaar ziet. Hij is erg goed maar heeft zich nog nooit in het hooggebergte laten zien. In ieder geval niet meerdere dagen. Mag blij zijn als ie tussen 5-10 eindigt. Dan heeft ie nog steeds een prachtige Tour gereden.

Mindless 22 juli 2019 om 14:27

@Pedalo, schrijf jij hem helemaal af dan? Ik durf dat nu niet meer hoor… Ik heb dezelfde verwachting als jij, maar kijk eens hoe hij de Tourmalet opfietste! En dan een dag later is het weer super zwaar, gaat Pinot nog veel eerder in de aanval, lost hij, maar beperkt hij het tot 30 sec ofzo op Thomas. Langzaamaan begin ook ik er wel in te geloven hoor…

Al denk ik toch dat hij gaat knappen op de Galibier, ben dat ding zelf een keer van deze kant op gefietst en echt een loodzware klim maar goed ik kan er dan ook niet zoveel van deed er 2u50 over vanaf dal Telegraph haha.

Mark 22 juli 2019 om 16:06

Ze doen de Galibier enkel vanaf zuid, dus Lautaret kant. Ik was echt kapot toen ik hem opreed, maar mijn broertje was beter en verbood mij af te stappen. Lautaret is makkelijk (max 6% misschien), goed door te rijden, Galibier is echt steil de laatste paar km. Alaphilippe kan in de laatste kilometers tijd verliezen. Lautaret is te makkelijk, zelfs in de derde week Tour.

Walacra 22 juli 2019 om 14:55

Misschien heeft Mas zich gisteren gespaard en gaat hij in de Alpen rijden voor Alaphilippe.

Max1 22 juli 2019 om 15:27

Het zou zo mooi zijn voor de wielersport, moest hij de Tour kunnen winnen.
Eindelijk zou een klassiek renner nog eens in hetzelfde jaar de Tour kunnen winnen. Dit zou misschien andere toprenners kunnen overtuigen om een meer volwaardig programma te rijden in plaats van zich te specialiseren. Kijk maar eens naar de renners uit de jaren ’70, die reden alles en deden mee voor de winst in alles.

Peter Lippens 22 juli 2019 om 16:13

Mee eens, zou mooi zijn dat Flupke won of andere Pinots of Landas, aanvallend ingestelde renners dus. Ze hebben idd geen ploeg om een Tour te winnen maar die ploeg is nog zoveel malen sterker dan de ADR ploeg waarmee Lemond destijds na zijn schietincident voor de tweede keer de tour won. Die ploeg eindigde met de helft van de renners onder leiding van José de Cauwer. Een ploeg is belangrijk en QS is dan niet direct een ploeg gemaakt om de Tour te winnen maar het zijn stuk voor stuk klasbakken en Flupke is nog altijd een Fransoos en er rijden nogal van zijn landgenoten mee in de Tour….

Tim Schreuder 22 juli 2019 om 17:01

Is het niet uberhaupt schitterend om te zien dat renners die zich het hele jaar niet laten zien met als drogreden perfect voorbereidt te zijn op hun doel (giro, tour, voorjaar) ,overal (de een wat meer dan de ander porte, quintana, bardet ea in het voorjaar) het behoorlijk afleggen tegen allround renners/veldrijders/mtb'ers.
Talent op een fiets, welk eender, lijkt het steeds meer te winnen van de "specialisten"…
Teunissen, van aert, sagan, allaphilipe… voorbeelden alleen al uit deze tour, voorjaar nog daargelaten.

Wat mij betreft wint flip deze tour en daar zou (tot nu toe) niets van zijn gestolen.

Ivanoviclover 22 juli 2019 om 18:26

Ik hoop echt dat hij het redt, maar ik zou er geen euro op verwedden. Het kan gewoon niet, met al de energie die hij gestoken heeft in die eerste twee weken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.