Julian Alaphilippe voert Quick-Step Alpha Vinyl aan in Tour de l’Ain

maandag 8 augustus 2022 om 14:17
Julian Alaphilippe voert Quick-Step Alpha Vinyl aan in Tour de l’Ain

foto: Cor Vos (archief)

Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie voor de Tour de l’Ain, de Franse rittenkoers die dinsdag van start gaat, bekendgemaakt. Wereldkampioen Julian Alaphilippe is de voornaamste blikvanger: de Fransman hoopt zich via de driedaagse Tour de l’Ain klaar te stomen voor de aankomende Vuelta a España.

Voor Alaphilippe zal de Tour de l’Ain altijd een bijzondere koers blijven. In 2014 boekte de explosieve klimmer er namelijk zijn eerste profoverwinning, na een knappe solozege in de slotrit naar Arbent. Het bleek het begin van een zeer succesvolle carrière, met voorlopig meer dan dertig overwinningen, waaronder twee wereldtitels, Milaan-San Remo, talloze andere klassiekers en zes ritzeges in de Tour de France.

De Franse wereldkampioen komt dinsdag dus opnieuw aan de start van de Tour de l’Ain, wat ook meteen zijn laatste (voorbereidings)koers is voor de komende Vuelta. Naast Alaphilippe komen Rémi Cavagna, Dries Devenyns, Stan Van Tricht, Mauri Vansevenant en Louis Vervaeke in Châtillon-Sur-Chalaronne aan het vertrek van de Tour de l’Ain.

“We hopen dat hij de draad opnieuw kan oppakken”
Ploegleider Wilfried Peeters blikt kort vooruit op de Franse driedaagse. “We zijn gemotiveerd om voor het best mogelijke resultaat te gaan. Helaas miste Julian enkele koersdagen door het coronavirus, maar we hopen dat hij de draad opnieuw kan oppakken als laatste voorbereiding op de Vuelta. Hij krijgt een goede ploeg mee met Dries, Stan, Louis, Mauri en Rémi. Die laatste twee reden eerder in de Ronde van Polen en deden het daar goed.”

De Tour de l’Ain werd vorig jaar gewonnen door Michael Storer. De Australiër is er dit jaar niet bij en zal zijn titel dus niet verdedigen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Alfred Issendorf 8 augustus 2022 om 18:05

Het kan verkeren. Twee jaar geleden vochten de ploegen elkaar de tent uit voor een startbewijs, nu niet eens een voorbeschouwing meer waard… Maar goed, ik heb er ook nu weer zin in.

0
harryjohan71 8 augustus 2022 om 19:04

@Alfred Issendorf Dit heeft ook te maken met het matige deelnemersveld.

0
Alfred Issendorf 8 augustus 2022 om 19:13

Dat begrijp ik, Harry. Maar ik had het mooi gevonden als de WT ploegen die toen stonden te trappelen om deze ronde te mogen rijden uit een soort dankbaarheid/eerbetoon in het vervolg jaarlijks acte de présence zouden geven.

0
S. Morgenstern 8 augustus 2022 om 19:45

Topsport is geen liefdadigheid

0
Marlin 8 augustus 2022 om 21:09

Ik durf nu al met vrij grote stelligheid beweren dat Ala op het WK weer in topvorm zal zijn, en nog relatief fris ook. In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten. Een en ander was wel niet zo gepland, en ongetwijfeld had Ala het ook liever anders gewild. Daarmee bedoel ik uiteraard niet de mogelijke topvorm op het WK, maar wel het mislopen van heel wat wedstrijden, zeker de Tour. Al zou Ala met WK-winst nogmaals, voor het derde jaar op rij, zijn seizoen goedmaken.
Ik herinner met nog zijn Tour in 2020. Die in augustus verreden werd. Dramatisch was die. Hij viel wel vaak aan, maar viel even vaak en snel weer terug. Ver van zijn vorm van de Tour van 2019. Ook in 2021, met slechts drie voorafgaande overwinningen, werd hij door sommigen al afgeschreven. De rest is geschiedenis.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone