Julian Alaphilippe: “Veel renners zullen erin gaan vliegen in Luik”

vrijdag 26 april 2019 om 20:38
Julian Alaphilippe: “Veel renners zullen erin gaan vliegen in Luik”

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step heeft met Julian Alaphilippe een van de grote kanshebbers in huis voor Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman wist al negen keer te winnen, waaronder vorige woensdag in de Waalse Pijl. En met oud-winnaar Philippe Gilbert heeft de ploeg nog een troef achter de hand.

Met Milaan-San Remo (Alaphilippe) en Parijs-Roubaix (Gilbert) wist de ploeg van Patrick Lefevere al twee monumenten te winnen. Alleen in de Ronde van Vlaanderen moesten de blauw-witten hun meerdere erkennen. Kasper Asgreen eiste er weliswaar de tweede plaats voor zich op, maar de overwinning was voor EF Education First en Alberto Bettiol. De zegemachine stond intussen niet stil en tot op heden kon er al 25 keer worden gejuicht, zoals woensdag in de Waalse Pijl.

Alaphilippe: ‘Ongelooflijk seizoen’
Julian Alaphilippe kwam er als eerste boven op de Muur van Hoei en pakte daarmee zijn negende seizoenszege. “Ongeacht het resultaat waren deze eerste maanden van mijn seizoen ongelooflijk en ik ben erg blij met mijn prestaties. Maar zondag denk ik niet aan mijn vorige overwinningen; ik blijf gefocust en gemotiveerd omdat ik me ervan bewust ben dat het een heel zware koers gaat worden. Veel renners zullen erin vliegen om een massasprint te voorkomen.”

De oudste klassieker werd dit jaar stevig onder handen genomen. De finish werd verplaats van Ans naar Luik en dat betekende dat de Côte de Saint-Nicolas verdween uit de route. Daardoor is La Roche-aux-Faucons de laatste van elf beklimmingen. Tevens keren de Côte de Wanne, de Côte de Stockeu en de Côte de la Haute-Levée terug in het tweede deel van het parcours, waarmee de koers een echte uitputtingsslag belooft te worden.

Alaphilippe: “Deze koers is een groot doel voor mij, ik droom ervan om er te winnen en met de steun van dit sterke team hoop ik dat ik zondag een goed resultaat kan behalen.”

Gilbert: ‘Klaar om alles te geven’
Een andere belangrijke naam in de selectie van Deceuninck-Quick Step is Philippe Gilbert en hij wist Luik in 2011 al eens te winnen. “Het wordt anders dan voorheen en veel renners gaan eerder dan gewoonlijk proberen de koers te laten ontbranden. Maar ik ben hersteld en klaar om alles te geven in wat opnieuw een zware koers belooft te worden en wat het peloton zal uitputten. De hertekende aankomst is mooier en moet spectaculairder zijn voor zowel renners als fans.”

Selectie Deceuninck-Quick Step voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Dries Devenyns
flag-be Philippe Gilbert
flag-es Enric Mas
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoč

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 26 april 2019 om 21:03

De nieuwe finale is wel in Gilberts voordeel. Als hij een goede dag heeft kan hij bij de top. 10 a 15 over redoute en faucons. Dat was afgelopen jaren niet genoeg Maar als het tactischer wordt kan hij misschien met enkele renners of alleen wegrijden uit zo’n iets groter groepje. Als alaphilippe met matthews er dan achter zit is de achtervolging gegarandeerd lam. En van fuglsang, Wellens of nibali wint Gilbert de sprint wel en tegen veel anderen maakt ie ook zeker nog een kans.

VerstandOpNul 26 april 2019 om 22:30

Goh, ik had gedacht dat de meeste renners er een gezellig toertochtje van wilden maken..

Mwielerfan 27 april 2019 om 00:06

Matthews en Valverde wel denk ik

Jean Dumas 27 april 2019 om 02:22

Op de Roche aux Faucons krijg je eenzelfde situatie als vroeger, met losse groepjes in de afdaling naar Luik. De focus zal nog meer op die berg komen te liggen. Wellicht dat Flip alleen bovenkomt, en dan zal ie moeten doorrijden, er zit niets anders op.

Polleke 27 april 2019 om 07:05

Iedereen zal daar moeten doorperen, hetzij om voorop te blijven of om terug te keren…na de Faucons is vertragen verliezen waar je ook zit. Het is ook nog eens flink draaien en keren en niet ongevaarlijk afdalen dus is de koers zeker niet afgelopen op de laatste helling….zo is de verwachting althans, benieuwd naar de uitkomst

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.