Julian Alaphilippe: “Plezier maken in de slotetappe”

zaterdag 14 maart 2020 om 12:26
Julian Alaphilippe: “Plezier maken in de slotetappe”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe wilde zich slechts amuseren in de slotetappe van Parijs-Nice, vertelde hij vooraf in startplaats Nice. “Gezien de omstandigheden wil ik maar plezier hebben, koersen, aanvallen en niet nadenken over de wedstrijd.”

“Ik ben erg blij dat we zover zijn gekomen. Een top 10-klassering in het klassement is leuk, maar niet uitzonderlijk. Gegeven de omstandigheden wil ik slechts plezier hebben, koersen, aanvallen en niet nadenken over de wedstrijd”, zei Alaphilippe voor de start van de slotrit met aankomst in skioord Valdeblore La Colmiane.

Gisteren knapte zij ploeg Deceuninck-Quick Step een groot deel van het vuile werk op, maar ging de etappezege uiteindelijk naar Tiesj Benoot. “De hele dag voerden we de controle. We wilden de etappe graag winnen, maar dat lukt niet elke keer. Vandaag is weer een rit met een erg complexe finale.”

“Ik weet dat moeilijk voor me wordt tegen betere klimmers als Sergio Higuita en Nairo Quintana, maar ik wil me gewoon vermaken door vooraan te rijden”, zei Alaphilippe, die bij aanvang van de zevende etappe tiende stond in het klassement op 2:04 van leider Maximilian Schachmann. “Het is een leuke speeltuin om Parijs-Nice de beëindigen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

arjenzvob 14 maart 2020 om 13:00

Dat lukt hem aardig momenteel

Michelangelo 14 maart 2020 om 13:11

Moet DQS nageven dat ze proberen te winnen op alle manieren. Maar ze missen stuk voor stuk het laatste beetje vorm zo lijkt het.

Benieuwd hoe ze het vandaag gaan aanpakken. Ik denk het meeste kans om in de vroege vlucht te komen met Jungels en eventueel een helper. En dan hopen dat ze wegblijven. Want ik denk dat Alaphillipe op dit moment vorm en punch tekort komt tegen Schachmann, Higuita e.d. Jungels leek gisteren in ieder geval de sterkste van the wolfpack.

Peter Lippens 14 maart 2020 om 13:44

ze hebben de ploeg in laatste instanite moeten aanpassen in functie van vooral de kasseiklassiekers die er uiteindelijk wellicht niet gaan komen

S. Morgenstern 14 maart 2020 om 13:56

Asgreen, Jungles en Stybar zijn minder dan de renners die ze vervingen?!

harryjohan71 14 maart 2020 om 14:05

@ Peter Lippens in het begin werd gezegd dat ze een hele sterke ploeg hadden. Nu ze minder presteren was het in functie van de kasseiklassiekers.

Michelangelo 14 maart 2020 om 14:16

@Peter Lippens,
Je mag toch hopen dat de kasseien mannen hier richting hun topvorm zouden gaan. Maar het tegengestelde lijkt het geval.

Of zou er iets heersen in de ploeg…?

Samlambeej 14 maart 2020 om 16:55

Wat er heerst? Hij, PAT LEV.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair