Julian Alaphilippe: “Parcours Tirreno-Adriatico ligt mij niet geweldig”

woensdag 13 maart 2019 om 09:04

Julian Alaphilippe - foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe behoort dit jaar tot de favorieten om Tirreno-Adriatico te winnen. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step is met zeges in San Juan, Colombia en de Strade Bianche ijzersterk aan 2019 begonnen.

Alaphilippe verkeert in topvorm. “Strade Bianche was mijn eerste grote doel, dus ik ben erg blij dat ik daar gewonnen heb”, citeert Cyclingnews de Fransman. “Nu wil ik meer en focus ik mij op Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Maar ik ben ook relaxed omdat ik al vier wedstrijden gewonnen heb.”

Geen geheim
Zijn ploeg kende dit jaar opnieuw een droomstart. De zegeteller staat nu al op 15 overwinningen. “We zijn natuurlijk blij met het begin van het seizoen. Het is voor ons allemaal een geweldige start. We hopen dat dit slechts het begin is”, geeft hij aan. “We hebben geen geheim. We hebben goede renners die voor elkaar willen werken. We hebben een geweldige ploegleiding en de teamspirit is perfect. Wanneer je vanaf het begin van het seizoen wedstrijden wint, dan is er minder druk en met minder druk komen betere resultaten.”

Twee tijdritten
In Tirreno-Adriatico vindt hij geen parcours op maat. “Het is een goed parcours voor mij, maar met twee tijdritten is het niet geweldig”, stelt hij vast. “Ik ben niet slecht in tijdritten, maar ik houd er niet van. Mannen als Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Geraint Thomas zijn er wel heel goed in, dus we zullen zien wat er zal gebeuren. We zijn hier om etappes te winnen met mij en Elia Viviani. Na de ploegentijdrit kunnen we aan het klassement denken en de wedstrijd van dag tot dag bekijken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jandepandaman 13 maart 2019 om 09:25

Denk dat Ala nu verbaal aan het linkeballen is. Dit parcours is op zijn lijf geschreven.

koos verrek 13 maart 2019 om 09:35

Inderdaad – ie gaat m pakke!

josi 13 maart 2019 om 10:22

Op dit parkoers lijkt hij me medefavoriet met Roglic.

fietsvriend 13 maart 2019 om 10:36

Wat een geouwehoer –
(mede-)topfavoriet, basta.

roveroog 13 maart 2019 om 11:46

Er staan inderdaad wel 2 tijdritten op het menu, maar veel te weinig kilometers om echt flink afstand te nemen. Dus Ala is mede-favoriet, lijkt me.

Viktrodriguez 13 maart 2019 om 12:34

Nou ja, eigenlijk is maar 1, want de ander is een TTT en kun je daarin excelleren als renner zonder specialist te zijn. Komt daarbij dat Quick Step een specialist op dat laatste is met een absoluut geen verkeerd team en Alaphilippe zelf ook niet eens zo heel slechte tijdrijder is. Plus inderdaad de korte lengte ervan.

ChefSpijker 13 maart 2019 om 13:31

Mwoah Roglic zou best met beide tijdritten samen een seconde of 30/40 kunnen pakken. En Roglic gaat ook uitstekend muurtjes op hebben we vorig jaar kunnen zien. Dan moet Alaphilippe hem wel echt al goed lossen naast de boni’s.

Kevin Lowagie 13 maart 2019 om 15:17

Alaphilippe kan een mooietopvijf realiseren, misschien zelfs podium, maar zijn tijdrijderscapaciteiten zijn te beperkt vrees ik om deze wedstrijd te winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.