Julian Alaphilippe na eindzege in Tour of Britain: “Verrast door vorm”

Julian Alaphilippe na eindzege in Tour of Britain: “Verrast door vorm”

Het podium van de Tour of Britain - foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

maandag 10 september 2018 om 12:22

Julian Alaphilippe wist geheel tegen eigen verwachting in de Tour of Britain op zijn naam te schrijven. “Om heel eerlijk te zijn, was ik wel verrast door mijn vorm”, is Alaphilippe eerlijk in het persbericht van Quick-Step Floors.

De Tour of Britain was voor de Fransman zijn eerste koers sinds de Clasicá San Sebastián, die hij eveneens wist te winnen. “Dit seizoen is vooralsnog geweldig en ik been zeer tevreden dat ik weer een overwinning aan mijn palmares toe kan voegen. Deze overwinning zou niet mogelijk zijn geweest zonder de geweldige ondersteuning van mijn ploeggenoten. Ik ben trots op ze en ik wil ze graag bedanken voor hun hulp en bescherming gedurende de week”, klinkt een blije Alaphilippe.

Voor de 26-jarige Alaphilippe is de Tour of Britain onderdeel van zijn opbouw richting het WK in Innsbruck. “Het is goed om te zien dat ik zo’n goede conditie heb en dit geeft mijn zelfvertrouwen een goede ‘boost’ op weg naar de volgende afspraken op mijn kalender: de Ronde van Slowakije, het WK en de Ronde van Lombardije”, doet hij de rest van zijn programma uit de doeken.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair