Julian Alaphilippe mikt op monumentale zege: “Wil in maart honderd procent zijn”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 februari 2019 om 10:10

Julian Alaphilippe mikt op monumentale zege: “Wil in maart honderd procent zijn”

Julian Alaphilippe kijkt vol ambities vooruit naar het wielervoorjaar. De Franse renner van Deceuninck-Quick Step laat weten dat hij al in maart in topvorm wil zijn om in de Strade Bianche en Milaan-San Remo om de overwinning mee te kunnen strijden.

De Franse springveer bereidt zich momenteel in Zuid-Amerika voor op de voorjaarsklassiekers, en bepaald niet onverdienstelijk. Zo was de winnaar van de bolletjestrui van de Tour de France van 2018 zowel de beste op een aankomst bergop als een tijdrit in de Ronde van San Juan. Enkel een putsch van Winner Anacona tijdens de koninginnenrit voorkwam dat Alaphilippe eindwinnaar van de Argentijnse wielerronde werd.

“Ik kan niet wachten op Strade Bianche”
In de Tour Colombia 2.1, die later vandaag begint met een ploegentijdrit, mocht hij vorig jaar al in een van de etappes de smaak van de overwinning proeven. Kortom: koersen in Zuid-Amerika ligt de 26-jarige Alaphilippe wel. “Dit zijn goede wedstrijden om me voor te bereiden op de voorjaarsklassiekers. Deze races moeten me helpen om in maart honderd procent te zijn, want daar liggen mijn eerste grote doelen”, vertelt hij aan Cyclingnews.

De eerste koers die Alaphilippe met rood in zijn agenda heeft omcirkeld is de Strade Bianche: “Ik heb die race nog nooit gereden, maar ik vind het altijd geweldig om te zien. Het zal bijzonder zijn om daar aan de start te staan, ik kan niet wachten om er te rijden.” Voor Tirreno-Adriatico houdt Alaphilippe de opties open. “In eerste instantie ga ik daarnaartoe om etappes te winnen, maar als ik er goed voorsta wil ik ook voor een klassement gaan.”

“Ik moet bij de les blijven”
Het derde en laatste doel dat de Fransman in maart heeft is Milaan-San Remo, waar hij hoopt nog beter te doen dan zijn derde plaats in 2017. Maar die koers winnen is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ook Alaphilippe: “Het hangt allemaal af van het koersverloop en andere factoren zoals het weer. Als het de hele dag waait en regent zoals vorig jaar weet ik dat het niet voor mij zal zijn. Maar gelukkig is Milaan-San Remo ieder jaar weer anders.”

Na La Classicissima zal Alaphilippe even stoom afblazen om zichzelf daarna via de Ronde van het Baskenland voor te bereiden op de Ardennenklassiekers. Ook in die wedstrijden hoopt de heuvelspecialist natuurlijk te scoren. “Ik heb veel doelen in het voorjaar, dus ik zal bij de les moeten blijven. Ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we wel wat voor resultaten dat oplevert.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2019 10:44
Ben ook zeer benieuwd hoe hij dit jaar in de Waalse klassiekers voor de dag gaat komen!
12 februari 2019 10:47
In elke eendaagse heuvelkoers de topfavoriet voor mij.

Als er 1 een Gilbertje-11 kan doen is dit hem.
12 februari 2019 11:14
Prachtcoureur, staat altijd aan de start om te winnen!
12 februari 2019 11:18
Benieuwd wat hij in de Strade Bianche gaat presteren, de laatste kilometer is op zijn geschreven.
    12 februari 2019 11:47
    Laat dat nou net het leuke van de SB zijn, die koers draait gelukkig om veel meer dan de laatste KM.
12 februari 2019 11:45
Ik weet niet zo goed waarom, maar dit is een van de coureurs die ik liever niet zie winnen.
    12 februari 2019 12:09
    Omdat je geen Camembert lust ?
    12 februari 2019 12:43
    Daar ben ik juist dol op, dus dat kan het niet zijn.
    12 februari 2019 13:18
    Is toch een aanvallend ingestelde coureur die rijdt om te winnen, en voor zover ik me herinner ook sportief t.o.v collega's.. En ook niet onsymphatiek naar supporters etc.,
    12 februari 2019 21:13
    Aversie voor team Deceuninck-Quickstep misschien?
12 februari 2019 14:00
Heerlijk renner die alles wil rijden. Iemand die niet past voor mooie wedstrijden omdat dit "niet in zijn opbouw" past. Koersen met het hart, besef voor historie, en bovenal steengoed.
12 februari 2019 17:39
De nieuwe Jalabert en m8sschien wel nog beter
13 februari 2019 10:23
Het is zand in de ogen strooien.Tactisch.

Reacties zijn gesloten.