Julian Alaphilippe kijkt terug op een jaar regenboogtrui: “Herinnering voor het leven”

vrijdag 24 september 2021 om 19:59
Video

Julian Alaphilippe mag zondag proberen zijn wereldtitel van een jaar geleden te verdedigen. In een video die zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step heeft gepubliceerd blikt de Franse renner terug op de afgelopen twaalf maanden, waarin hij de regenboogtrui mocht dragen voor zijn gewonnen koers in Imola.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Om de regenboogtrui te mogen dragen is een geweldig gevoel. Het maakt mij trots en blij”, zegt Alaphilippe in de twee minuten durende video. “Ik heb geprobeerd er in elke koers en iedere dag op training zo veel mogelijk van te genieten. Het gaf mij extra motivatie en het is een herinnering voor het leven.”

De 29-jarige renner behaalde een paar fraaie successen in de regenboog. Zo reed hij in oktober naar de winst in de Brabantse Pijl door Mathieu van der Poel en Benoît Cosnefroy te verslaan, klopte hij in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico Van der Poel en Wout van Aert, won hij voor de derde keer de Waalse Pijl en zette hij de openingsetappe van de Tour achter zijn naam.

Alaphilippe bleef Primož Roglič voor op ‘zijn’ Muur van Hoei – foto: Cor Vos

Welke herinnering voor hem bovenaan staat, vindt Alaphilippe moeilijk te zeggen. “Ik heb zo veel herinneringen aan de trui. Het was geweldig. Om koersen als de Waalse Pijl of de openingsetappe van de Tour te winnen in de trui zal ik nooit vergeten. Om na de geboorte van mijn zoontje in de regenboogtrui een rit in de Tour te winnen was ook echt speciaal. Het was heel mooi.”

De wegkoers voor elite-mannen op het WK wielrennen in Vlaanderen staat gepland voor komende zondag 26 september.

Dit artikel delen:

4 Reacties

zipp404 24 september 2021 om 22:07

Ver uit zijn slechtste seizoen tot nu toe, toch de druk/ vloek van de trui

Alfons Haavers 24 september 2021 om 22:11

Slechtste seizoen… sinds 2018?

Dr op en dr over 24 september 2021 om 22:39

Slechtste seizoen …. hangt er van af. Zie hem als topfavoriet voor zondag, en dan schrijf ik hem ook gelijk maar op voor Lombardije.

Als dat lukt is z’n seizoen toch wel “redelijk” geslaagd.

Alfons Haavers 24 september 2021 om 23:13

Toch wel al een ferm seizoen gereden. Waalse Pijl gewonnen, eerste Tour-etappe en geel op grandioze wijze naar zich toegetrokken, rit in de Tirreno, 2e in de Strade, LBL en Plouay. Soms iets te druistig om zijn regenboogtrui te tonen, maar nog steeds wereldtop.

Heeft de afgelopen seizoenen de standaard extreem hoog gelegd, maar een minder seizoen vind ik dit zelfs niet eens eigenlijk. Hoogstens zijn er een paar renners bijgekomen die hem als punchkoning naar de kroon steken.

Headlines

Materiaalzone

Populair