Julian Alaphilippe is klaar voor Tour Colombia: “Ik mik op ritwinst”

dinsdag 11 februari 2020 om 14:56
Julian Alaphilippe is klaar voor Tour Colombia: “Ik mik op ritwinst”

foto: Cor Vos

Na een valse start in de Vuelta a San Juan, hoopt Julian Alaphilippe te schitteren in de Tour Colombia 2.1. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step wil niet met lege handen achterblijven. “Ik ga proberen om een etappe te winnen”, zo vertelt Alaphilippe op een persconferentie in het plaatsje Paipa.

Alaphilippe begon zijn seizoen in Argentinië met de Vuelta a San Juan, maar de Franse springveer moest zich ziek terugtrekken voor de individuele tijdrit. We zijn nu ruim één week verder en Alaphilippe hoopt fysiek klaar te zijn voor de Tour Colombia. “Ik ben gemotiveerd en hoop op goede benen. Ik zie veel kansen op ritwinst.”

Deceuninck-Quick-Step rekent de komende dagen niet alleen op Alaphilippe, vorig jaar al goed voor ritwinst in de Colombiaanse rittenkoers, maar ook op sprinter Álvaro José Hodeg en allrounder Bob Jungels. “De Tour Colombia is een prima wedstrijd om mee te beginnen. Het is een lastige race en de renners koersen op een hoog niveau”, aldus Alaphilippe.

“Daarnaast heerst er altijd een geweldige sfeer, de fans zijn echt gek op wielrennen. Het is altijd leuk om in Colombia te vertoeven.” Vanavond beginnen de renners met een ploegentijdrit van 16,7 kilometer in de straten van Tunja, de geboorteplaats van Nairo Quintana en Winner Anacona. Lees hier alles over de zesdaagse rittenkoers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

David Kools 11 februari 2020 om 15:07

Komaan loulou je kan gerust voor de eindzege ook gaan.
De tijdrit zal je al voorsprong geven en de laatste etappe is minder zwaar dan vorig jaar.

Bob jungels moet dit ook aankunnen.

Samlambeej 11 februari 2020 om 22:20

In het nadeel op hoogte en zeker tegen jongens die al een NK gereden hebben.

koos verrek 11 februari 2020 om 15:40

Met hodeg, alla en jungles zie ik ze hier wel paar ritten pakken

ivo001 11 februari 2020 om 16:14

Etappe 4 lijkt hij me de favoriet. Benieuwd hoe goed hij mee gaat in etappe 6. Als hij klimt zoals in de tour komt dat goed.

Sebas 11 februari 2020 om 16:46

Denk hetzelfde verhaal als vorig jaar… De Colombianen gaan alles op een hoop rijden en LouLou nestelt zich er bergop een x tussen.

Alhoewel .. die TTT.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair