Julian Alaphilippe: “Geen sprake van revanche voor Luik”

Julian Alaphilippe: “Geen sprake van revanche voor Luik”

foto: Cor Vos

De overwinning van Julian Alaphilippe in de Brabantse Pijl is geen revanche voor zondag, toen hij in Luik-Bastenaken-Luik net naast de winst greep. Dat vertelde de wereldkampioen na afloop van de heuvelklassieker in het flashinterview.

“Nee, er was nooit sprake van revanche. Ik was slechts erg blij om hier aan het vertrek te staan en mezelf te vermaken”, vertelde Alaphilippe. “Ik wilde gewoon mijn best doen en plezier hebben van mijn regenboogtrui. Ik reed zoals ik wilde en ik ben erg blij dat ik heb gewonnen.”

In zijn tweede wedstrijd schoot de renner uit Saint-Amand-Montrond dus toch al snel raak in zijn kampioenstrui. Het voelt erg fijn om te winnen in die trui. Om hem ’s ochtends aan te trekken is al heel erg speciaal. En om dan ook nog te winnen is echt geweldig.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

doorak 7 oktober 2020 om 18:46

Alazwiep was sterk vandaag echter was Matje na de bocht waar Cosnefroy op kop zat echt vol aangegaan dan had Julian niet gewonnen, lijkt me.

Oddjob 7 oktober 2020 om 19:00

Toch zo lastig om verlies toe te geven?
Alaphil gaf mij op de hellingen sowieso de betere indruk, ja zelfs op die Moskesstraat die normaal gezien Mathieu beter zou moeten liggen.

Turtlehead 7 oktober 2020 om 19:18

Zo werkt wielrennen.

Pogacar won de Tour, Roglic LBL en Alaflip BP.
En Joop de Tour van ‘80. :)

La Primavera 7 oktober 2020 om 21:49

@Turtlehead Je vergeet mijn winst in de dikke banden race van ’07

deffil 7 oktober 2020 om 19:07

Rijdt soms verschrikkelijk irritant en nerveus, maar ik vind het wel leuk dat hij die regenboogtrui heeft. Het gaat hem wel af

Lalsacien 7 oktober 2020 om 19:10

Als Mathieu alleen naar de finish was gereden had Alaphilippe ook niet gewonnen is mijn stellige overtuiging….

Murcia 7 oktober 2020 om 19:18

Wout had de rest op minuten gefietst hier. Sorry, Wuyts modus. In alle eerlijkheid ook op dat steile rotding maakte Julian al de beste indruk. Hij misstaat hier niet als winnaar.

ruudenkit 7 oktober 2020 om 20:13

Uiteraard een mooie overwinnaar, Matthieu maakte wel de betere indruk kon telkens mee bergop en deed het meeste kopwerk in de wetenschap dat hij de snelste is, maar zoals hij al aangeeft maakte hij een fout.

Alaphilipe ook dacht ik toen hij ‘weer” z’n handen vroeg in de lucht stak, het scheelde niet veel of we hadden het gezegde met die ezel tevoorschijn kunnen toveren, jammer!

SteelHorseCowboy 7 oktober 2020 om 21:14

Ik ben niet zo van de ‘emotie’ in het wielrennen, maar ik vind het mooi om te zien hoe deze jongen erin staat: hij fietst met zijn hart, is nerveus en geniet van zijn succes. Geen fietsende machine.

Headlines

Materiaalzone

Populair