Julian Alaphilippe gaat van start in de Brabantse Pijl

zondag 14 april 2019 om 09:14
Julian Alaphilippe gaat van start in de Brabantse Pijl

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe zal woensdag aan de start staan van de Brabantse Pijl. Dat heeft zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step bevestigd. Het nieuws komt niet als een verrassing, gezien de eerdere verklaring van teammanager Patrick Lefevere. “De Brabantse Pijl zal een belangrijke wedstrijd worden”, aldus Alaphilippe.


De Franse springveer kwam hard ten val in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. Enkele kilometers van finishplaats Arrigorriaga werd het peloton opgeschrikt door een massale valpartij. Gelukkig voor Alaphilippe kwam hij er vanaf met enkele schaafwonden en twee gekneusde ribben.

Dit betekent dat hij ‘gewoon’ kan deelnemen aan de heuvelklassiekers. Toch wil de Fransman nog koersritme opdoen voor zijn eerste hoofddoel: de Amstel Gold Race. “Ik zal binnenkort weer de volledige training hervatten. Ik heb inmiddels al weer een beetje gefietst”, aldus Alaphilippe, die woensdag hoopt op positieve signalen.

Eerdere deelnames 
“De Brabantse Pijl is een belangrijke wedstrijd met het oog op de klimklassiekers. Ik hoop er koersritme op te doen.” Alaphilippe reed drie keer eerder de Brabantse Pijl. Bij zijn laatste optreden in 2016 werd hij achtste, zijn beste uitslag in de semi-klassieker.

Dit artikel delen:

7 Reacties

sooike 14 april 2019 om 09:51

Mathieu is gewaarschuwd !!

Tuubke 14 april 2019 om 10:24

Julian is gewaarschuwd! Dat hij desondanks durft te komen…

Greg4ever 14 april 2019 om 11:25

Belooft een mooi duel te worden. Benieuwd naar de tactiek van beiden… ik gok dat MvdP nu niet wacht op de laatste heuvel…

Jean Dumas 14 april 2019 om 10:44

Gekneusde ribben en topvermogen is geen sinecure. Een echte Messias staat waarlijk op na een valpartij.

titanio82 14 april 2019 om 11:18

Respect voor Julian dat hij het tegen Mathieu durft op te nemen.

Schollekop 14 april 2019 om 12:47

Flip tegen Matje, mooi duel.

leegloper 14 april 2019 om 13:24

Vorig jaar schudde Tim Wellens Colbrelli van zich af in een verder matig bezette wedstrijd. De top10 was verder ploeggenoot Benoot, Serry, Tratnik, Pasqualon, Teuns, Duijn, Sprengers, Impey. Hij zal nu serieuzere tegenstand krijgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.