Julian Alaphilippe focust zich in 2023 op kasseien- en heuvelklassiekers

vrijdag 6 januari 2023 om 13:16
Julian Alaphilippe focust zich in 2023 op kasseien- en heuvelklassiekers

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe gaat dit seizoen de grote Vlaamse voorjaarsklassiekers combineren met de heuvelklassiekers. Dat heeft de Fransman bekendgemaakt op de ploegpresentatie van Soudal Quick-Step in De Panne. Afgelopen jaar sloeg Alaphilippe de Vlaamse koersen over.

De tweevoudige wereldkampioen liet zich in 2022 niet zien in het kasseienwerk, aangezien hij zich volledig wilde focussen op de heuvelklassiekers en met name Luik-Bastenaken-Luik. Alaphilippe kwam in die laatste koers echter zwaar ten val en lag daarna lang in de lappenmand. Mede daardoor boekte hij, met een rit in de Ronde van het Baskenland en de Tour de Wallonie, slechts twee zeges.

Alaphilippe zal in 2023 dus te zien zijn in de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Hij start zijn seizoen eind deze maand als in de Challenge Mallorca, waarna hij via de Ardèche Classic en de Drôme Classic zal toewerken naar een blok met Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Omdat hij ziek is, zal hij zijn keuze over zijn programma niet kunnen toelichten aan de aanwezige pers op de teampresentatie.

Ronde van Vlaanderen
Eerder sprak JuJu zich wel al uit over zijn ambities in de Vlaamse Hoogmis. “Ik doe er nu alles aan om weer op topniveau te komen. In de Ronde van Vlaanderen wil ik 100 procent zijn. Die koers ligt me, het wordt dan ook mijn grootste doel in het voorjaar”, zei hij in november nog.

Wedstrijdprogramma Julian ALAPHILIPPE

Dit artikel delen:

10 Reacties

Ronellenfitsch 6 januari 2023 om 14:34

Bijzondere kop, focus op kasseiklassiekers, en dan een programma met welgeteld 1 wedstrijd met kasseistroken …

1
guyremgabdel 6 januari 2023 om 17:29

Patlef zal nog wel eens met zijn klak rondgaan bij de organisatoren van E3, GW en DDV. Er zal nog wel iets bijkomen.

0
Maenhout 6 januari 2023 om 19:41

@guyremgabdel : zouden die willen dokken om Alaphilippe per se aan de start te hebben, na vorig seizoen? Remco willen ze, en Wout.

0
Romāns Vainšteins 6 januari 2023 om 15:49

Titel is gewoon fout.

Het is alleen de ronde + ardennen.

Jammer eigenlijk: E3 en/of (veel liever nog) GW had er wel bijgekund. Kan ie.

1
guyremgabdel 6 januari 2023 om 17:38

Volgens cyclingstats wel in DDV als aanloop.

0
Mooie Sjors 6 januari 2023 om 13:22

Weer ziek dus. Alaphilippe moet vooral zo snel mogelijk uit het sukkelstraatje geraken. Ik heb hier eerder al de link gelegd met Sagan, die op een gegeven moment ook met allerlei fysieke kwaaltjes begon te kampen, en mede daardoor zijn topniveau nooit meer heeft weten halen.

0
Melkzuur 6 januari 2023 om 13:45

Hij zou ziek zijn, maar is dat wel zo? Misschien is er een kink in de kabel na de kritiek van Lefevre, en heeft hij geen zin om daarop te moeten reageren?
Ik had trouwens hetzelfde gevoel bij de afwezigheid van Roglic op de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma. Een week eerder zei hij nog dat hij de voorkeur gaf aan de Tour maar het bleek de Giro te worden, wat mij doet vermoeden dat het hem is opgedrongen door het team.

0
Mooie Sjors 6 januari 2023 om 13:51

De ‘kritiek’ van Lefevere (ik vond het eerder op scherp stellen), is volgens mij ook bedoeld om Evenepoel wat uit de wind te houden. Die gaat als wereldkampioen, vélo d’or van 2022 en ondertussen toch wel grote kopman van de ploeg enorm veel druk moeten dragen op zijn nog jonge schouders.

Het is belangrijk dat daar een ervaren topper naast staat als Alaphilippe om de ploeg op sleeptouw te nemen met zijn prestaties. Een jaar zoals afgelopen seizoen kan Evenepoel niet nog eens op zijn eentje dragen, Julian moet weer opstaan.

0
simon_dl 6 januari 2023 om 13:50

Team heeft net zijn programma tot de RVV bekendgemaakt op IG: geen enkele Vlaamse wedstrijd in aanloop nr Vlaanderens Mooiste, wel Strade, Tirreno en Sanremo.

0
SoloSlim 6 januari 2023 om 14:27

lol.. het is maar hoe mensen iets verkopen he

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone