Juan Pedro López blij met roze trui: “Ik ga elke dag genieten”

dinsdag 10 mei 2022 om 17:57
Juan Pedro López blij met roze trui: “Ik ga elke dag genieten”

foto: Cor Vos

Juan Pedro López is de nieuwe drager van de roze trui in de Giro d’Italia. In de vierde etappe, met aankomst bergop op Etna, maakte de Spaanse klimmer van Trek-Segafredo deel uit van de vlucht van de dag en kwam hij uiteindelijk als tweede over de streep, vlak achter Lennard Kämna.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

López kon nauwelijks geloven dat hij de koppositie in de eerste Grote Ronde van het seizoen had gepakt. “Ik weet het niet… Ik kan het niet geloven”, stamelde hij na afloop in het flashinterview. “Ik moet genieten van vandaag, van morgen. Van elk moment met de trui.”

Op de Etna was de 24-jarige Spanjaard een van de hoofdrolspelers. Halverwege de klim sprong hij naar de eerder weggereden Stefano Oldani toe om de Italiaan daarna te lossen. “Ik probeerde op het steilste deel te gaan, want daar kon ik het verschil maken. Ik heb het geprobeerd, maar Kämna kwam in de laatste drie kilometer nog terug en we gingen sprinten voor de zege. Ik heb ervoor gestreden, maar het was zo lastig. Ik heb de trui en ben zo blij.”

De komende dagen staan vlakke etappes in het routeboek, tot vrijdag de bergen weer worden opgezocht. “Ik weet niet hoelang ik de trui heb, maar ik ga elke dag genieten. Vandaag mag ik hem al aantrekken en morgen draag ik hem weer.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mr. Tornado 10 mei 2022 om 18:28

Met meer dan een anderhalve minuut op Yates kan hij mits een uitstekende dag in rit 9 die trui houden tot in de tweede week.

zacht 10 mei 2022 om 18:41

Hij breekt nu echt door op zijn 24e. Vorig jaar al stiekem 13e in de Vuelta, dit jaar al erg goed in Baskenland. Ik ben benieuwd hoe ver hij komt in de top 10 deze Giro.

NiM 10 mei 2022 om 20:27

Doorbreken vind ik wat optimistisch. Hij wordt 2e vanuit de vroege vlucht in een rit waar de favorieten de trui liever kwijt dan rijk zijn