Juan Ayuso wint op WK-parcours van Imola in Giro U23
foto: IsolaPress
vrijdag 4 juni 2021 om 15:52

Juan Ayuso wint op WK-parcours van Imola in Giro U23

De 18-jarige Juan Ayuso heeft de tweede rit in de Baby Giro gewonnen. Op het circuit van Imola sprong de Spanjaard weg op de laatste beklimming, waarna hij solo de meet bereikte. Zijn ploeggenoot Alessandro Verre wist even later nog tweede te worden, Henok Mulubrhan werd derde. Ayuso is ook meteen de nieuwe leider.

De tweede etappe voerde het peloton in 138 kilometer van Riccione naar Imola. Alhoewel de rit qua profiel en aantal hoogtemeters leek op de openingsetappe, was het bijna zeker dat we vandaag grotere tijdsverschillen zouden zien. Enkele kilometers voor de meet lag namelijk de Cima Gallisterna, waar Julian Alaphilippe afgelopen jaar zijn beslissende aanval plaatste op het wereldkampioen.

Connor Sens (Holdsworth Zappi), Lorenzo Peschi (Beltrami TSA-Tre Colli), Leandro Masotto (Iseo Serrature-Rime-Carnovali) e Tommaso Nencini (Petroli Firenze-Hopplà-Don Camillo) bevolkten al vroeg in de vlak beginnende etappe de vlucht van de dag, maar zij kregen nooit meer dan drie minuten van het peloton waar Team Colpack Ballan controleerde.

Zij zorgden ervoor dat er slechts twaalf renners aan de voet van de Cima Gallisterna belandden. Daar ontbond Ayuso, die na dit seizoen in de WorldTour komt te rijden bij UAE Team Emirates, zijn duivels. Met zijn aanval haalde hij Davide Baldaccini en Walter Canzoni bij, waarna hij alleen op de meet afstevende.

Door het overtal van Team Colpack Ballan kwam de zege van de Spanjaard niet meer in gevaar: naast de zege greep de ploeg namelijk ook de tweede en de vierde plaats. Voor Ayuso is dit alweer de derde zege van het seizoen.

foto: IsolaPress

 
5 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2021 16:39
Best indrukwekkend hoe Ayuso als 18 jarige zo sterk presteert tegen renners die 2 tot 4 jaar ouder zijn. Heeft in het klassement al een mooie voorsprong op zijn concurrenten. Het is niet zijn 3e maar al zijn 6e overwinning van het seizoen.
    4 juni 2021 18:03
    Ik was ervan overtuigd dat Lander hierop als eerste zou reageren, maar je bent hem voor.
4 juni 2021 17:14
Lolli op 11 minuten :(

Reacties zijn gesloten.