Juan Ayuso gefrustreerd op zijn verjaardag: “Ik wilde nog iets proberen”
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 19:00

Juan Ayuso gefrustreerd op zijn verjaardag: “Ik wilde nog iets proberen”

Juan Ayuso besluit de Vuelta op de vierde plaats. De Spanjaard van UAE-Emirates kwam nog het dichtst in de buurt van de Jumbo-Visma-dominantie, maar een ritzege zat er deze keer niet in. “Toch kan ik tevreden zijn”, blikt Ayuso – die vandaag zijn 21e verjaardag viert – terug op de website van de Vuelta-organisatie.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Toen ik de grote ontsnapping zag wegrijden, wist ik onmiddellijk dat we hen niet meer terug zouden zien. Ik had twee ploegmaats mee die voor de rit konden strijden. Maar toch, en dat is misschien een beetje egoïstisch, vond ik het jammer, want ik wilde ook nog iets proberen vandaag. Het is wat het is, maar nu moet ik volgend jaar zeker terugkeren.”

Vooral de strijd voor de positie van eerste Spanjaard in het klassement leek nog mee te spelen vandaag, want zowel Enric Mas als Mikel Landa probeerden Ayuso nog te bedreigen. “Ik kon hun aanvallen wel goed beantwoorden. Ik voelde me goed, de hele Vuelta lang trouwens.”

“Vorig jaar mocht ik wel in de witte trui rondrijden, maar was de trui eigenlijk nooit écht van mij (omdat Remco Evenepoel zowel het eind- als jongerenklassement won, red.). Nu ben ik blij dat ik morgen in Madrid toch in het wit mag vieren. Oké, ik eindig niet op het podium en heb geen rit gewonnen, waardoor je zou kunnen zeggen dat ik mijn doelen niet heb behaald. Maar algemeen gezien was het een goede Vuelta, en ik heb toch de witte trui gewonnen.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
16 september 2023 19:07
Ayuso heeft dus 3 weken lang geroepen dat hij het nog gaat proberen en helemaal niks gedaan.
16 september 2023 19:39
Ik had meer verwacht van hem deze Vuelta. Buiten een paar schuchtere pogingen eigenlijk niets ondernomen.
16 september 2023 20:21
Met zijn zeer matige voorbereiding is dit toch een prima resultaat.
16 september 2023 22:48
Dat is het probleem voor Ayuso, het team doet maar wat. Als ze echt voor hem hadden gereden, had zijn ploegmaats niet in de vlucht moeten zitten maar op kop van het peloton. Dat is vaker zo geweest deze Vuelta
16 september 2023 19:06
Hij had toch alsnog iets kunnen proberen? En als je voor de ritzege wilt gaan moet je je team ervoor laten werken ipv in de vlucht plaats nemen en de groep laten rijden.
    16 september 2023 19:40
    Ayuso heeft geen team. De anderen maken gebruik van dezelfde faciliteiten, meer niet.
    16 september 2023 22:28
    Tja , toch jammer dat ze het licht nog steeds niet gezien hebben
16 september 2023 20:04
Ik vind dat hij een solide Vuelta gereden heeft. Geen echt slechte dagen, en dat is voor een jonge gast een goed teken. Daar kan hij echt wel op voortborduren.
16 september 2023 23:31
Goed maar niet goed genoeg. Klinkt gek voor een 21 jarige maar het was na de val gewoon zich handhaven en de ploeg oogde chaotisch. Nergens echt 1 team gezien. Soler, Almeida, FFB, ze reden allemaal voor hun eigen bv.
16 september 2023 22:12
Wel best of the rest geworden, aan TJV was niks te doen maar die anderen heeft hij een poepie laten ruiken.
16 september 2023 20:18
21. De jaren beginnen te tellen. Al snel wordt het geen “pas” meer maar “al”.

Reacties zijn gesloten.