José De Cauwer: “Arnaud De Lie zal ons dit voorjaar nog verrassen”

dinsdag 7 februari 2023 om 08:39
José De Cauwer: “Arnaud De Lie zal ons dit voorjaar nog verrassen”

foto: Cor Vos

Arnaud De Lie is uitstekend aan zijn seizoen begonnen. De 20-jarige Belg wist in zeven wedstrijddagen drie keer te winnen. José De Cauwer, wielercommentator bij de VRT, is onder de indruk.

De Lie debuteerde dit seizoen met een overwinning in de Clàssica Comunitat Valenciana 1969, een eendaagse in Spanje. Daarna trok hij naar Frankrijk voor de GP La Marseillaise en Ster van Bessèges. In de laatste koers, die hij als zevende afsloot, schreef hij twee ritten op zijn naam. “Die eerste ritwinst was al straf: hij kwam vanuit het wiel van Mads Pedersen, een wereldrenner”, aldus De Cauwer in de podcast De Tribune. “Maar die derde etappe was nog straffer: er bleven nog dertig renners over en hij was er nog bij. We dachten dat hij een pure sprinter was, maar De Lie is veel meer dan dat.”

Toen De Lie nog bij de junioren reed, kreeg De Cauwer al te horen dat er een coureur van ‘wereldklasse’ aan zat te komen. “Ik ben hem dan beginnen te volgen. We kennen hem sinds vorig jaar echt en het is alsof hij nog beter geworden is. Je ziet ook dat hij al wat scherper staat. Er kan nog zoveel bij. Hij zal ons nog verrassen, zelfs nu al in het voorjaar.” De Lie zal de komende maanden deelnemen aan onder andere Parijs-Nice, Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.

Lotto Dstny
De Cauwer raadt Lotto Dstny aan om niet te besparen op De Lie. Het toptalent heeft nog een contract tot eind 2024 bij het Belgische ProTeam, maar andere ploegen zullen aan hem gaan trekken, denkt de oud-renner. “Ik zal niet zeggen dat hij het in zijn eentje zal doen, maar in principe zal De Lie hen weer naar de WorldTour brengen. Al zijn ze hem dan misschien kwijt. Als je kort op de bal speelt, dan zou je hem nu al miljoenen moeten betalen om hem vast te hebben en zo weet je dat hij dan blijft. Je zou hem als het ware kunnen vooruitbetalen, anders geraak je hem kwijt. Al is ook dat een risico.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

madeinstars 7 februari 2023 om 09:03

Als je dat nu al weet, is het dan nog een verrassing?

4
Dahu 7 februari 2023 om 09:09

Exact mijn gedachten. Hoezo verrassing? We verwachten het al haast

0
StoempendeStakker 7 februari 2023 om 09:19

Ligt eraan wattie doet

0
StoempendeStakker 7 februari 2023 om 09:20

Als hij Parijs Roubaix rijdt zonder broek, zou het toch een verassing zijn

0
SoloSlim 7 februari 2023 om 13:31

Dat Girmay vorig jaar GW won, was een verrassing. Maar heb het gevoel dat deze De Lie beter is.. maar dat kan net in zijn nadeel werken waardoor hij niks wint in het voorjaar.

0
Het Luipaard van Lent 7 februari 2023 om 09:11

Hij wordt nu in de Belgische media al flink de hemel in geprezen, een verrassing zal het alleszins niet zijn. Maar als hij z’n vorm behoudt gaat hij absoluut mooie uitslagen rijden!

1
Panache 7 februari 2023 om 11:39

Op een site als Wielerflits zal De Lie niet snel verrassen (er liggen inmiddels verwachtingen), maar voor het grote publiek dat op de zondagmiddag af en toe een wedstrijd ziet op Studio Sport is dat natuurlijk een andere zaak, die hebben nog nooit van deze kerel gehoord en vragen zich net als bij Girmay, Hayter, Sheffield en Vauquelin af waar die ineens vandaan komen.

1
SoloSlim 7 februari 2023 om 13:34

Als Lotto zijn contract dit jaar niet openbreekt vrees ik dat hij in 2025 voor een andere ploeg zal rijden.

1
Samamba 7 februari 2023 om 14:30

Doen alsof je hem al jaren volgt, maar dan verrast zijn dat hij een paar kleine klimmetjes overleeft? De Lie is nooit een pure spurter geweest. Daarbij, Vanmarcke zat ook nog gewoon in die groep die om de overwinning spurtte in die derde etappe, zo speciaal was dat echt niet hoor. Vooral de manier hoe hij het afmaakte zonder een ploegmaat was knap.

Toch ook weer typisch dat diezelfde José vorig jaar nog Lotto zat te waarschuwen niet te veel druk op De Lie te leggen, maar hij doet er nu zelf gewoon zonder nadenken volop aan mee. Typisch Belgische sportjournalistiek natuurlijk. En dat zeg ik als Belg zijnde. Ja hij klopte Pedersen mooi, maar het blijft "maar" een .1 wedstrijdje. Wacht wat met hypen totdat hij ook echt meedoet in WT klassiekers, een Dwars door Vlaanderen of Gent Wevelgem.

1
Romāns Vainšteins 7 februari 2023 om 10:22

Verrassing is hier natuurlijk de finales halen van de topkoersen, of ie dat gaat doen is idd iets om naar uit te kijken/

0
fransestinkkaas 7 februari 2023 om 10:23

Lijkt mij de te kloppen man in San Remo

0
Lars Maden 7 februari 2023 om 11:20

Lijkt mij niet.

-1
fransestinkkaas 7 februari 2023 om 13:19

Elaboreer?

0
Rode_Rick 7 februari 2023 om 13:26

Hij had moeite om aan te haken op de heuvels de iets langere heuvels Besseges. Ik zie hem er echt niet bij zitten op de Poggio wanneer renners van 3 kalibers hoger naar boven vliegen.

1
fransestinkkaas 7 februari 2023 om 13:38

De laatste etappe misschien nog even terugkijken, De Lie reed daar comfortabel mee naar boven. Als jongens als Van der Poel, Van Aert, Alaphillipe of Pidcock weg kunnen springen is hij gezien, maar als Lotto met een goede ploeg kan controleren is hij nagenoeg overslaanbaar, z’n grootste concurrent lijkt me dan tevens zijn ploegmaat Ewan.

-1
Mirra 7 februari 2023 om 10:32

Deze man wint elke koers waar hij aan de start komt

0
Minne 7 februari 2023 om 12:41

Vond het vorig jaar sterk dat hij in Plouay (lastige wring-koers met monument-afstand) 4e werd. Nadat hij in het voorjaar in de zwaardere wedstrijden toch nog moest passen. Als hij die stijgende lijn doorzet maakt hij m.i. kans in elke koers waar hij start. Incl. Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem.

0
Mooie Sjors 7 februari 2023 om 13:32

Plouay mja, eventjes naar de top-5 kijkend zou ik die koers niet onmiddellijk als graadmeter gebruiken voor de grote voorjaarsklassiekers.

1. Van Aert
2. Laurance
3. Kamp
4. De Lie
5. Fiorelli

Toch nog maar even afwachten waar De Lie zit als straks Pogacar, Alaphilippe, VDP, WVA et al de trekker overhalen op de Poggio.

Seizoensbegin is in ieder geval veelbelovend en zou wel leuk zijn om na het pensioen van Gilbert weer eens een Waalse topper te hebben.

0
Barry Batsbak 7 februari 2023 om 13:42

Hahaha, waarschijnlijk in de buurt van VdP. Die is helaas niet altijd een ster in positioneren in MSR. Hij zet het overigens dan wel weer recht, kijken of De Lie dat dan ook kan.

0
In de waaier 8 februari 2023 om 09:43

Nederland heeft ook een Lee. Alleen hij kan niet zingen.

0
Romāns Vainšteins 7 februari 2023 om 13:10

Van Vauquelin vraag ik me ook af waar die vandaan komt, naam zegt me niet meteen heel veel es ff zoekuh.

OK, daar moet dus nog best wat gebeuren./

-1
Romāns Vainšteins 7 februari 2023 om 14:56

In Gent Wevelgem zie ik hem de Kemmel wel half overleven om er daarna weer door ploeggenoten aangeharkt te worden. Als Alpecin afgelopen jaar iets gestroomlijnder was geweest hadden ze Merlier teruggekregen en ook winnaar Girmay kwam pas als 15-20 boven.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone