Joost van Leijen zet punt achter loopbaan

zaterdag 30 november 2013 om 12:06
Joost van Leijen

foto: Sirotti

Joost van Leijen heeft per direct een punt gezet achter zijn wielerloopbaan. Dat maakte de 29-jarige renner bekend op zijn Facebook-pagina. “Veel eerder dan ik zelf in gedachte had, moet ik een punt zetten achter wielrennen”, schrijft hij.


Na enkele jaren voor het continentale Van Vliet te hebben gereden, maakte Van Leijen (mede dankzij een derde plaats op het NK) in 2010 zijn profdebuut bij Vacansoleil. Tijdens zijn debuutjaar won hij de Sparkassen Münsterland Giro. Het jaar erop volgden sterke prestaties in de Tour de Wallonie (tweede) en de Eneco Tour (zesde).

De voorbije twee jaar kwam van Leijen uit voor Lotto-Belisol. Bij de Belgische formatie moest hij vertrekken, waarna hij er niet in slaagde een nieuwe ploeg te vinden. “Door de slepende blessure aan mijn linker bovenbeen ben ik niet in staat geweest om dit jaar prestaties neer te zetten. In combinatie met het verdwijnen van sponsors in het wielrennen zorgt dit ervoor dat ik geen ploeg heb gevonden voor vorig jaar”, kijkt hij terug

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair