Joost Posthuma vanaf 2018 koersdirecteur Ronde van Overijssel

maandag 27 februari 2017 om 16:38
Joost Posthuma vanaf 2018 koersdirecteur Ronde van Overijssel

foto: Sirotti

De Ronde van Overijssel krijgt een nieuwe koersdirecteur. Vanaf 2018 neemt Joost Posthuma het stokje over van Rik Reinerink. De 35-jarige oud-prof zal dit jaar met Reinerink meelopen om in zijn nieuwe functie te worden ingewerkt.

“Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat het goed is geweest. Als de motivatie afneemt, moet je eerlijk zijn tegen jezelf en de overige bestuursleden. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan”, aldus Reinerink die in 2012 zijn voorganger Theo de Rooy opvolgde als koersdirecteur. “Als ik de deur dicht trek, ben ik ook niet meer betrokken. Misschien nog wel alleen op de dag zelf, we’ll see.”

“Ik heb altijd gezegd dat je als voormalig topsporter iets moet terugdoen voor je sport. Dit is mooi moment om mijn steentje bij te dragen”, zegt Posthuma in het persbericht van de wedstrijd. “Ik hoop op een mooie regionale inbreng bij de komende Ronde van Overijssel, dat we genoeg Overijsselse teams aan de start hebben.”

“Ik stond zelf als kind al met mijn ouders langs het parcours en ik hoop de de Ronde van Overijssel nog steeds die aantrekkingskracht heeft op jonge renners. Dat de huidige jonge generatie jonge vrouwen en mannen geïnspireerd worden om de keuze te maken en beroepsrenner te worden. Tenslotte ligt daar de toekomst van het Nederlandse wielrennen.”

De Nederlandse UCI 1.2-wedstrijd wordt dit jaar op zaterdag 6 mei verreden. Vorig jaar ging de zege naar Aidis Kruopis.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Frits des Jeux 27 februari 2017 om 21:00

Eerste wat ie moet doen dameskoers terug. Hadden ze gewoon topploegen. Herenkoers ligt niemand wakker voor.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair